Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


8. april 2022 

I 10 år har Folkemødet på Bornholm dannet ramme om dialog, debat og demokrati. Vi tilsætter Byens bedste Netværk og en bus og tager på 1-dagstur til Folkemødet. Dagen giver rig mulighed for at opleve Folkemødets særlige stemning og nogle af de mange debatter og events - på egen hånd og sammen med netværkskolleger. Blandt andet skal vi opleve debatten Byggeriets dilemmaer med Sara Bro, når vi sammen med Danske Arkitektvirksomheder og BL - Danmarks Almene Boliger sætter et panel af politikere og profiler fra byggebranchen stævne for at diskutere nogle af byggeriets aktuelle dilemmaer - præsenteret af programvært fra DR Sara Bro. Bemærk, at der er begrænsede antal pladser på netværksbussen, så skynd dig at sikre dig en plads.

Du kan også komme med på et helt unikt byggepladsbesøg på Danmarks nye Naturhistoriske Museum. Sammen med Vejdirektoratet, Lundgaard & Tranberg Arkitekter og Claus Pryds Architects får vi et kig ind bag facaden og hører om det nye Statens Naturhistoriske Museum, der samler Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Museum til et museum i international topklasse. Da vi kun har 20 pladser, har vi valgt at udlodde dem ved lodtrækning. 

Eller hvad med at møde rumarkitekterne fra SAGA Space Architects, der bl.a. har udviklet månehabitatet LUNARK, som de på egen krop har testet i den barske arktiske natur. Nu er den kompakte månebolig udstillet i DAC, hvor vi får en omvisning i udstillingen A Space Saga og bliver klogere på, hvordan man udvikler og designer arkitektur til rummet.

I denne Månedens Profil kan du stifte bekendtskab med dine nye netværkskolleger fra det London-baserede arkitektfirma MORRIS + COMPANY, der også har et nyetableret kontor i København. Læs om arkitektvirksomhedens vej til Danmark og om deres tilgang og projekter her

Sidst men ikke mindst kan vi byde velkommen til to nye medlemmer: Biodry der tilbyder en permanent løsning på opstigende grundfugt samt Dansk Standard der udvikler og udgiver standarder. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer.

Rigtig god påske!
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

MORRIS + COMPANY er et Internationalt prisbelønnet arkitektfirma fra London, der nu også er etableret i København. Vi er kendt for at operere i komplekse og tætte historiske bystrukturer og tilgår alle projekter med en grundig og analytisk tilgang til sted, historie, det ønskede program og funktion. Vi tænker bæredygtighed holistisk og tror på, at samarbejde er vejen frem. Læs mere i Månedens Profil.


Byens Klumme

At tage sig tiden til at lytte til et sted

Har tid og sted noget at gøre med klimakrisen? Det mener vi i innovationsbureauet NXT. Med vores metode Stedets Væsen søger vi bl.a. at gøre renoveringsprojekter af bygninger og bydele mere klimaambitiøse ved at stille spørgsmålet: Hvad sker der, hvis vi giver os tid til at lytte til et sted, før vi udvikler det?
Læs Byens Klumme skrevet af Madeleine Kate McGowan, kunstner, Stedets Væsen hos NXT.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Inger Haarup Borchmann, partner i Grandville. Læs bl.a. hvad hun mener driver god byudvikling, og hvad der optager hende og Grandville i arbejdet med byens og branchens udvikling. Læs med her.


Kommende arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Trælasten – Aarhus’ bæredygtige bydel​, 20. april
Engang var området kendt for træ, byggematerialer og industri. Nu er trælastgrunden ved Daugbjergvej i Aarhus under omdannelse. Kom med og hør om udviklingsplanerne og de høje bæredygtige ambitioner for den nye bydel.


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Byen vågner: Biodiversitet - hvad, hvorfor og hvordan?, 25. april - ONLINE
Få et morgen-boost inspiration og faglige input, når vi bliver klogere på biodiversitet og dets betydning for vores byer og bygninger. Oplæg og cases ved SLA og Henning Larsen.


Værkstedsbesøg - upcycling i Nordhavn (II), 27. april
A:GAIN er leverandør af upcyclede byggematerialer og -produkter. Vi besøger virksomheden i deres kontor og showroom i Nordhavn og bliver klogere på, hvad upcycling er og kan gøre for byggeriets udvikling og hører om konkrete produkter og projekter.


Svanen - cirkulært børnehus, 4. maj
I Gladsaxe Kommune har man revet en gammel skole ned for at genbruge materialerne til et nyt og svanemærket børnehus. Vi tager på byggepladsbesøg og hører om opførelsen af verdens første cirkulære børnehus.


Danmarks nye Naturhistoriske Museum​, 18. maj
Udvidelsen af Statens Naturhistoriske Museum er et af de største museumsbyggerier i Danmark i nyere tid og samler flere museer i nye og eksisterende bygninger. Vi har fået en helt unik mulighed for at besøge byggepladsen og få en kig ind bag facaden.  


A Space Saga - mød rumarkitekterne i udstillingen​, 19. maj
Oplev månehabitatet LUNARK på udstillingen "A Space Saga" i Dansk Arkitektur Center sammen med SAGA Space Architects og bliv klogere på, hvordan man udvikler og designer arkitektur til at få mennesket ud i rummet. 


Building Green Aarhus: Social sammenhængskraft i Sydhavnen, 15. juni
Byens Netværk går på scenen på Building Green i Aarhus med en debat om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret i Aarhus.

 


Ordrupgaard med Snøhetta, 15. juni - få pladser
Kom på et unikt besøg på kunstmuseet Ordrupgaard med Aase Kari Mortensen, arkitekt fra Snøhetta, til et indblik i de kreative og til tider komplekse processer, der ligger bag tilblivelsen af Ordrupgaards nyeste tilbygning.


1-dagstur til Folkemødet 2022, 17. juni
Tag med på 1-dagstur til Folkemødet og oplev bl.a. debatten 'Byggeriets dilemmaer med Sara Bro' og nogle af de mange andre events, og ikke mindst dialoger, Folkemødet byder på. Vi sørger for direkte transport og godt netværk t/r.   


Afholdte arrangementer

Forårskur på BaneGaarden
 Fotoreportage


Bikubenfonden - nyt community i byen
 Fotoreportage


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

Kursusrække: Bygningsbevaring - teori og praksis 2022, start 4. maj
Center for Bygningsbevaring og Det Kongelige Akademi, Institut for Bygningskunst og Kultur afholder kursusrækken ”Bygningsbevaring - teori og praksis 2022” i Raadvad og på Holmen. Læs mere her.


Green Building Council Denmark afholder LCA grundkursus, 3.-11. maj
Kurset henvender sig til alle, der ikke tidligere har beskæftiget sig med LCA (LIfe Cycle Assessment) og ønsker en grundlæggende forståelse for emnet og praktisk anvendelse i byggeriet.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link