Byens Netværk
Se i browser


 
   
 

10. august 2016


Kan I huske spændingen ved at starte i skole igen efter sommerferien? Vi skulle op i en ny klasse, vi skulle have nye fag, der var måske kommet nye skolekammerater, og hvis vi var rigtig heldige, skulle vi måske på lejrskole, studietur eller en tur i teatret!

Sådan er det også i Byens Netværk. Vi har både nye "drenge/piger" i medlemskredsen, der er nye, spændende arrangementer på tapetet, vi skal på hele tre studieture – til lands, til vands og også i luften, når vi flyver til Japan, hvor vi skal snuse til byudvikling og bykultur i Tokyo.

Til vands skal vi, når Canal Tours tager os en tur gennem byens havnerum. Tag med på den sejlende netværksbar, hvor planlægningschef i By & Havn, Rita Justesen, guider os gennem udviklingen i Nordhavn og inderhavnen.   

 
Ikke mindst byder sensommeren på en netværkstur til Aarhus, der forbereder sig på at blive Europæisk Kulturby i 2017. Ud over at se og høre om Moesgård Museum skal vi kigge på havneudviklingen på Aarhus Ø. Hop med i netværksbussen, når den kører til Smilets by. 

Vi skal også en tur i teatret og se, hvordan man har indrettet en Landsby på højkant. Det anderledes virkelighedsteater finder sted i højhusbebyggelsen på Peder Lykkes Vej og er en både fængende, berigende og hjertegribende oplevelse. 

I det hele taget byder august og september på masser af oplevelser ud af huset. Ud over de allerede nævnte arrangementer, er der bl.a. også mulighed for at tage med en tur til Overformynderiet, hvor vi skal se og høre om en spændende facaderenovering.

Men først tager vi hul på sæsonen med en pop up debat i Byens Saloner den 18. august. Deltagerlisten nærmer sig hastigt de 100, og der er kun få pladser tilbage.

Vi byder de nye drenge/piger fra arkitektfirmaet COBE ApS velkommen. Vi glæder os til at se jer på de kommende arrangementer.


  

Med venlig hilsen 

Henriette Sofie Larsen, Louise Skafte og Lisbet Fibiger
Byens NetværkMånedens profil

I Sweco er vi overbeviste om, at værdien ved at opføre bæredygtigt byggeri af høj kvalitet betaler sig. At bæredygtighedscertificere er med til at skabe et fælles sprog, der gør det muligt at tilrettelægge og prioritere indsatsen i en udviklingsproces på tværs af fagligheder og organisationer.

Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Lige nu har vi ledige profiler fra oktober 2016 og frem.


Byens Klumme

Hvor sættes grænsen?
Carsten Lang-Jensen, Advokat og Partner i Pind & Partnere, sætter i Byens Klumme fokus på en af de grænseflader, vi som branche bør give særlig opmærksomhed - nemlig den der mere eller mindre tydeligt lader sig optegne mellem jura, bygherrerådgiveren og den projekterende rådgivers ansvar. 

Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Jakob Axel Nielsen, Direktør i Calum A/S, er aktuel stafetholder. Carsten Rasmussen, Udviklingsdirektør i  Freja Ejendomme, overdrog stafetten til Jakob med spørgsmålet: Jeg vil gerne have at vide, hvorledes - eller om hvorvidt - man som ejendomsselskab i Aalborg oplever et særlig bymæssigt/regionalt sammenhold i branchen omkring områdets fortsatte udvikling? Jeg vil gerne høre, hvorvidt rådgivere, udviklere, investorer, erhvervsliv og ikke mindst myndigheder har en særlig sammenhængskraft omkring det lokale og regionale? Og hvorledes adskiller det sig fra deres arbejde i København?

Kommende arrangementer

Byens Saloner - Pop up debat om byens udbud, 18. august
- Få pladser
Vær med, når Byens Netværk ser nærmere på fordele og ulemper ved Københavns Kommunes nye strategiske partnerskaber.

Netværksbaren stævner ud, 19. august
Kom og byd dit netværk velkommen tilbage fra sommerferie. Byens Netværk inviterer igen til uformel netværksbar uden anden dagsorden, end at vi skal netværke og lære hinanden endnu bedre at kende – denne gang i en båd på tur i havnen.

Netværkstur til Aarhus, 24. august
Ta’ med Byens Netværk på en hyggelig og lærerig netværkstur til Aarhus, hvor vi både skal se Moesgaard Museum, udviklingen på Århus havn og på rundtur i kulturhuset Dokk1.

www.byens-netvaerk.dk
Radon i Byggeriet, 30. august 
Kom med Byens Netværk på besøg hos Statens Byggeforskningsinstitut, hvor vi sætter fokus på radon. Hvad er det, hvor udbredt er det, og hvordan sikrer vi vores nuværende og eksisterende byggeri?
 

ARC og Amager Bakke, 31. august - Venteliste
Kom med Byens Netværk, når vi besøger ARC og Amager Bakke, som bliver verdens mest moderne og miljørigtige affaldsbaserede energianlæg.

Bygningsstyrelsen facaderenoverer Overformynderiet, 5. september
Bygningsstyrelsens og Bertelsen & Scheving Arkitekters aktuelle restaurering af facaden på Overformynderiet har krævet eksperimenter og udvikling af et helt nyt isoleringsmateriale.

En landsby på højkant – plads til alle?, 15. september

Vi har fokus på grå 70'er beton og spørgsmålet om, hvem der egentlig skal være plads til i København, når vi besøger Amagers første højhus og ser forestillingen "En landsby på højkant".


Studietur til Tokyo, 1. okt. - 8. okt. - Venteliste
Årets studietur går til Tokyo i Japan med fokus på bl.a. grænseflader. Tokyo er en tempofyldt og sprudlende metropol - en fremmedartet og spændende by, hvor kultur og tradition møder storbypuls og science-fiction-agtig teknologi og arkitektur. På turen skal vi bl.a. se nærmere på byens udvikling på godt og ondt.Afholdte arrangementer

Byens Saloner - Plads til alle? 28. juni

 Fotoreportage 

Fra byggeaffald til bæredygtig forretning, 23. juni

 Fotoreportage

Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

Harbour Run 2016, 14. august
Vær med den 14. august, når Nordhavnens helt eget familieløb løber af stablen med et brag af en fest - midt i Københavns nyeste bydel!

www.byens-netvaerk.dk Sprout Talent Week 2016
Sprout Talent Week 2016 løber af stablen i august. Læs her mere om 3 ud af de mange arrangementer, der er en del af Talent Week.

www.byens-netvaerk.dk
Ny spændende teori og hands-on kursusrække i Center for Bygningsbevaring, 24. august
Teoridage og workshops for rådgivere. Afprøv BAR-godkendt blyafrensningsmetode, efterisoler, bland mørtel, sving en murerske, marmorer, forgyld eller forsøge dig som jernstøber, kobbertækker eller stukkatør. Tilmeldingsfrist 3. august.
 

www.byens-netvaerk.dk Skal du have et bæredygtigt kompetenceløft med DGNB-Konsulentuddannelsen for bygninger? 31. august
Interesserer du dig for bæredygtighed i byggeriet? Så har Green Building Council Denmark et tilbud skræddersyet til dig.

www.byens-netvaerk.dk
Gå-hjem møde om renovering af boligforeninger, 6. september
Gratis gå-hjem-møde om renovering af boligforeninger. Vær med når VELFAC stiller skarpt på energioptimering, beboerinddragelse og rådgiverens rolle. Kun få ledige pladser tilbage.

www.byens-netvaerk.dk
Konference om 3D printet byggeri, 29. september 
Bureauet Nyborg, Nyborg Kommune og IT Branchen byder velkommen til konference om 3D print, muligheder og begrænsninger.

www.byens-netvaerk.dk
Vær med til at gøre København CO₂-neutral i 2025 
Nu bliver der sat fokus på at spare energi i private bolig- og erhvervsejendomme i Københavns Kommune. 22 bygningsejere, udlejere, andelsboligforeninger, ejendomsadministratorer og interesseorganisationer har sagt ja til at være med i kommunens partnerskab, Energispring, og spare på energiforbruget i deres bygninger. Vil du også være med?

 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link