Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


10. oktober 2019

Har turismen i København taget overhånd? Bør vi sætte en prop i udviklingen af flere hoteller i indre by? Sidder Københavns Kommune og byens planlæggere problemerne overhørig? De spørgsmål sætter vi fokus på i en kommende aktuel salon om turisme.

Har du endnu ikke fået tilmeldt dig, så tag med, når et spændende panel af hotelejere, turisme-eksperter og byens stadsarkitekt Camilla van Deurs tager bladet fra munden i debatten "Din, min og turisternes by" den 29. oktober. Du får samtidig en smagsprøve og rundvisning på byens nye hotel, Hotel Coco på Vesterbro, der er ejet af folkene bag Cofoco.

Til november kan du drikke din morgenkaffe i Fæstningens Materialgård, hvor vi sætter fire fremtrædende branchefolk stævne for at høre, hvad de har lært, efter at de har skiftet job og er rykket om ”på den anden side af bordet” i byggebranchen. I salonen På den anden side kan du bl.a. høre, hvilke nye indsigter det har givet Flemming Bæk Engelhardt at skifte fra entreprenørbranchen til jobbet som adm. direktør i Topdanmark Ejendom. Derudover vil Gyrithe Saltorp, adm. direktør i Vilhelm Lauritzen Arkitekter, indvie os i sine personlige oplevelser omkring dét at skifte fra statslig bygherre til at være direktør i et arkitektfirma. Vi skal også høre Bo Benzon, direktør i Arkitekturministeriet, der er skiftet fra at være arkitekt til kulturel iværksætter - og nu også investor. Ikke mindst vil Lene Espersen, CEO i Danske Arkitektvirksomheder, dele ud af sine erfaringer med at skifte fra et job som politiker og minister til direktør i en brancheorganisation. 

Byens Stafet er denne gang overdraget fra Stadsarkitekt i København Camilla van Deurs til Carsten Falk Hansen, direktør i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen med spørgsmålet om, hvordan styrelsen vil søge at fremme den grønne omstilling i byerne.

Svaret lyder blandt andet, at det sker gennem visionen ”Sikkert og grønt fremad”, der skal fremme mobiliteten og byggeriet ved bl.a. at understøtte, at virksomhederne er grønne; dvs. leverer mobilitet og byggeri for mindst mulig luft-, støj- og klimapåvirkning - og en i øvrigt bred tilgang til hele dagsordenen omkring bæredygtigt byggeri og et tæt samarbejde med branchen. Læs hele Carsten Falk Hansens svar og se, hvem stafetten er sendt videre til. 

Sidst men ikke mindst skal der lyde et stort velkommen til OKB Management, der er nyt medlem i netværket. Vi glæder os til at se jer på kommende arrangementer. 

Og selvfølgelig god efterårsferie til de af jer, der holder fri i næste uge.

Venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

 

Månedens profil

LAMILUX tilbyder et bredt sortiment af ovenlysløsninger til dagslys, ventilation, adgang og sikkerhed, som kan anvendes inden for alle typer af byggeri hvor kvalitet prioriteres, hvad enten der er tale om nybyggeri eller renovering. 


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Aarhus har vokseværk – men hvordan bevarer vi byens kvaliteter, når byen vokser?

Aarhus er en by i rivende udvikling. Der bygges – og tænkes – både højt og stort, og mange af byens oprindelige bygninger og bykvarterer omdannes og bringes i disse år til nye funktioner. Læs Byens klumme af Stephen Willacy, Stadsarkitekt Aarhus.


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Carsten Falk Hansen, direktør i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Læs blandt andet hans svar på, hvordan styrelsen er med til at fremme den grønne omstilling i byerne både ift. mobilitet og byggeriet gennem visonen ”Sikkert og grønt fremad”. 


Kommende arrangementer

Byvandring i det historiske København​, 22. oktober - venteliste
Tag med på byvandring i det historiske København med fokus på arkitekten Vilhelm Klein, der var en af sin tids mest toneangivende og kontroversielle skikkelser.
 


København - din, min og turisternes by? 29. oktober
Sommeren igennem har den stigende turisme været et tema i medierne - for hvor mange turister kan byen rumme? Dét skal vi diskutere, når Byens Saloner igen kalder til debat - denne gang på nyåbnede Hotel Coco på Vesterbro.  


Det nye Rigshospital - Nordfløjen, 30. oktober - få pladser
Vi gentager succesen med endnu et byggepladsbesøg til den nye Nordfløj, der skal sikre et mere tidssvarende og rummeligt Rigshospital med pleje og behandling af højeste kvalitet. 


Kalvebod Fælled Skole​, 5. november - venteliste
Kom med på rundvisning på Kalvebod Fælled Skole, hvor bevægelse, idræt og naturen er indlejret i arkitekturen. 


Byvandring: Carlsberg - før og nu, 7. november - få pladser
Tag på en gåtur rundt på Carlsberg og hør om bygnings- og industrihistorie og moderne byudvikling. 


Dark Design i byrummet, 12. november
​Se byen på en helt anden måde, end du er vant til, når vi tager på byvandring med projekt UDENFOR og ser eksempler på ‘Dark Design’, der forhindrer hjemløse i at tage ophold i byen.


Studietur til Marrakech, 9.-13. november 

Tag med til nordafrikas maleriske, mangfoldige metropol Marrakech. Sammen vil vi gå på opdagelse i den spændende arkitektur og bygningskunst, de velbevarede håndværkstraditioner og den buldrende aktuelle byudvikling.


Byens Saloner: På den anden side​, 19. november
Hvilke nye indsigter følger med, når man skifter job og flytter om ”på den anden side af bordet” i byggebranchen? Fire fremtrædende branchefolk åbner op for de erfaringer, jobskiftet og den nye synsvinkel på faget har givet dem.


Nytårskur 2020, 10. januar 
Intet nyt år uden vores traditionsrige nytårskur. Vær med når hele branchen mødes i festligt og socialt lag på det historiske Carlsberg, hvor vi åbner dørene til bryggerens private Glyptotek.


Afholdte arrangementer

Hotel Moxy Copenhagen Sydhavnen, 24. september 
 Fotoreportage


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

MIPIM konfronterer Byens Netværk
Efter en henvendelse fra MIPIM-organisationen vedr. afholdelsen af vores aktiviteter på MIPIM har Byens Netværk valgt ikke at tilmelde sig konferencen i 2020, men blot at være til stede i Cannes.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


https://www.danskeark.dk/content/danske-arkitektvirksomheder-traekker-stikket-til-mipim-2020

Danske Arkitektvirksomheder trækker stikket til MIPIM 2020
MIPIM-organisationen udfordrer EU-borgeres ret til forsamlingsfrihed og dermed Danske Arkitektvirksomheders årlige faglige netværksmøde på MIPIM. Læs hele nyheden fra Danske Arkitektvirksomheder her


www.byens-netvaerk.dk

BYGNINGSRESTAURERING – kursusrække 2019

Center for Bygningsbevaring i Raadvad og Kunstakademiets Arkitektskole samarbejder om en kursusrække målrettet de fredede og bevaringsværdige bygninger. Kurser udbydes udvalgte dage fra september 2019 – marts 2020. Klik ind og læs mere.


www.byens-netvaerk.dk

Building Green København, 30. & 31. oktober

Building Green sætter fokus på det bæredygtige fællesskab den 30. & 31. oktober i København med udstillere, konferencer og talks med spændende aktører fra ind- og udland.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link