print logo

Hotel Moxy Copenhagen Sydhavnen


Et hotel i samlesæt kan man sige om Moxy Copenhagen Sydhavnen, der var Danmarks største massivtræbyggeri, da det blev opført. Vi besøger hotellet der blev opført på rekordtid og tilbyder et ungt, friskt hotelkoncept. 

Deltagerliste (opdateret 24.09.2019)

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

Hotellet Moxy Copenhagen i Sydhavnen er et massivtræsbyggeri i fire etager. Brugen af præfabrikerede massivtræsmoduler, CLT-elementer, har gjort det muligt at opføre hotellet med 226 værelser på bare et år. Og selve rejsningen af de fire etager i træ tog kun 3 måneder. 

Vi besøger og hører om hotellet, der slår sig op på at være "affordable luxury" i en prisklasse, hvor de fleste kan være med og tilbyde et strejf af luksus med et ungt, friskt design.

Moxy Hotels hører under verdens største hotelgruppe Marriott og er et koncept, der skal svare på en efterspørgsel efter et hotel med et mere levende, ungdommeligt miljø, der ikke kun skal bruges af hotelgæsterne, men også af folk, der kan komme der for at arbejde eller slappe af. Derfor er der i Moxy-konceptet fokus på eksempelvis lobbyområdet og designorienterede omgivelser.  

Samtidig skal vi også høre mere om selve byggeprocessen og de valgte løsninger, der har gjort, at man har kunnet bygge et hotel i den størrelsesorden på cirka den halve tid af, hvad det formentlig ville have taget at opføre det i beton. Til det deltager MOE, der har haft byggeledelsen på projektet og Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniørfirma, der været rådgiver for den østrigske totalrådgiver og har ført kontrol med installationsprojektet og haft overordnet ansvar for fundamentdesign, brand, lyd og statik.

Et hotel i samlesæt
Moxy Hotels er et samarbejde mellem verdens største hotelkæde, Marriott og IKEA, hvis ejendomsudviklingsenhed Vastint har udviklet et patenteret byggesystem til Moxy hotellerne baseret på massivtræsmoduler (CLT-elementer). Systemet er brugt i Tyskland, Storbritannien, Italien, Østrig, Skotland og Norge. Og nu også i Sydhavnen.

Moxy hotellerne er opført med IKEAs ”flatpack-teknologi”, hvor man opdeler byggeriet i flade moduler, der bliver præfabrikeret og ankommer installationsklare til byggepladsen, hvorefter de bliver løftet på plads og monteret. En effektiv proces der bl.a. reducerer omkostninger og ressourcespild.

Træet er ikke synligt
Mens hotellets nederste etage med lobby, reception, mødelokaler og fitnessfaciliteter (samt trappe- og elevatortårne) er en betonkonstruktion, er de fire øvre etager med værelser opført i massivtræselementer. Det kan man dog ikke se. Indvendigt er modulerne beklædt med gips som led i et brandbeskyttelsessystem, så træet ikke er eksponeret. Og udvendigt er facaden beklædt med corten stål.

Moxy Hotels er et samarbejde mellem Marriott og Vastint Hospitality, der ejes af IKEAs moderselskab. Moxy Copenhagen Sydhavnen drives af den danske franchisetager Core Hospitality. Hotellet åbnede i marts 2019.

 

Arrangementet er lukket for tilmelding. Hvis du ønsker at komme på venteliste, så send en e-mail til Shuki Foighel på sfo@byensnetvaerk.dk

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 16:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 16:10 Om Moxy som koncept v/ Camilla Jerre, General Manager, Moxy Copenhagen Sydhavnen
  • 16:20 Om byggeprocessen v/ Stefan Hallas, MOE
  • 16:35 Om installationsprojektet v/ Elisabeth Damgaard, Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniørfirma
  • 16:45 Rundvisning
  • 17:30 Forfriskning og netværk
  • 18:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

24/09 2019 16:00 - 18:00

Adresse

Sydhavns Plads 2
2450 København SV

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes i lobbyen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

24/09 2019 16:00 - 18:00

Adresse

Sydhavns Plads 2
2450 København SV

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes i lobbyen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk