Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


10. december 2020

Med et år, der hastigt nærmer sig sin ende, er vi godt i gang med at planlægge næste års arrangementer. Og du kan godt glæde dig! Der er nemlig masser af gode netværks-oplevelser at se frem til, når vi kan mødes igen.

Som noget nyt kan du nu se nogle af de arrangementer, vi arbejder på. Du finder dem både på forsiden af vores website og her i nyhedsbrevet. Det er arrangementer, som er under udvikling, men endnu ikke datosat. Derfor kan du heller ikke tilmelde dig dem, men hold som altid øje med nyhedsbrevet, hvor vi giver besked, når vi ved, hvornår, hvordan og hvor mange, vi igen må mødes og kan åbne for tilmelding. 

Du kan blandt andet glæde dig til et kig bag facaden på Arne Jacobsens sidste hovedværk: Nationalbanken, der står tom forud for en restaurering og renovering. Du kan også komme med ud og høre om det store udviklingsareal Jernbanebyen, som skal udvikles til en ny, moderne bydel i København. Og du kan se ny arkitektur, tage på byvandring og komme til netværksbar, så der er som altid noget for enhver smag, og meget mere er på vej. 

Alle medlemsvirksomheder har nu modtaget et eksemplar af vores jubilæumsbog "Byens Netværk - 25 år spejlet i et netværk". Den er sendt til vores kontaktperson hos jer. Hvis du er i tvivl om, hvem der er kontaktperson i din virksomhed, kan du se det i vores medlemsoversigt.

Hvis du ikke er kontaktperson, men gerne vil have dit eget eksemplar af bogen, så er du velkommen til at komme forbi sekretariatet efter aftale og hente et - så længe lager haves. Bogen kan også downloades og læses i en online version via dette link

Vi byder i denne uge et stort og varmt velkommen til tre nye medlemmer: Louis Poulsen A/SDesignskolen Kolding og Kaika. Vi glæder os til at se jer på kommende arrangementer.  


Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Holmsgaard a/s Rådgivende Ingeniører er ingeniør og totalrådgiver indenfor både mindre og store renoveringsprojekter og nybyggeri. Vi har fokus på bæredygtigt byggeri med fremtidssikre løsninger. Som rådgivende ingeniørvirksomhed er vi en løsningsorienteret og kompetent samarbejdspartner. Læs mere her


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Social bæredygtighed er ikke kun arkitektur...

Social bæredygtighed i byggeriets udførelsesfase rummer et stort potentiale, der i mange tilfælde er fuldstændig overset. I Byens Klumme giver Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen bolden op for en større social indsats og ansvarlighed i byggebranchen. 


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er landet hos Anne-Mette Manelius, Arkitekt PhD og kommunikationsansvarlig i Tegnestuen Vandkunsten. Læs bl.a. hendes svar på, hvordan man sikrer, at et byggeprojekt afspejler og fostrer diversitet i samfundet. Og se, hvem stafetten sendes videre til. 


Kommende arrangementer

Arkitekturens Værksteder på Louisiana: Anupama Kundoo​, 12. januar 
Tag med til Louisiana og få en introduktion til den indiske arkitekt Anupama Kundoo ved museumsinspektør Kjeld Kjeldsen og se udstillingen om hendes værker og tilgang. 


Det Kgl. Bibliotek i Aarhus - Danmarks bedste renovering, 19. januar
Se vinderen af RENOVER prisen 2020, når vi besøger Det Kgl. Bibliotek i Aarhus, som er transformeret fra klassisk bibliotek til et moderne, socialt samlingspunkt. 


Teater: Vi de 1%, 21. januar - venteliste
De bor i ghettoer. De er ofte kun sammen med andre, som deler samme kultur og værdier. De placerer deres børn i særlige skoler og ønsker ikke at bidrage til fællesskabet. Tag med i teateret og se en forestilling om de rige 1%, og hvordan de lever.


Studietur til Færøerne, 20.-24. april 2021 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne...


Afholdte arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Byvandring: Hemmelige steder i København, 10., 12., 24. og 26. november
 Fotoreportage


Arrangementer under udvikling

Fødselsdagsreception for Henriette Sofie Larsen
I november 2020 fyldte vores direktør Henriette Sofie Larsen 60 år. Det fejrer vi med festlig reception i Fæstningens Materialgård den 16. april 2021.


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Nyboder – restaurering og modernisering
Tag med når vi besøger Nyboder og ser og hører om restaureringen og moderniseringen af de kulturhistoriske gule stokke, der er del af den danske arkitekturarv.


Byvandring på Christianshavn​
Hver af Københavns bydele gemmer på sine arkitektoniske perler og særlige bygningsværker. Sammen med arkitekt og forfatter Marie-Louise Høstbo tager vi på byvandring på Christianshavn for at udforske bydelens arkitektur.


Jernbanebyen – byens næste kapitel​
Jernbanebyen er den sidste, store brik i byudviklingen i det sydlige København. Tag med, når vi besøger Jernbanebyen sammen med grundejerne DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme og hører om planerne for en ny, moderne bydel.


Restaurering og renovering af Nationalbanken​
Kom med på et unikt besøg bag facaden på et af Arne Jacobsens absolutte hovedværker, Nationalbanken, mens den ikoniske og fredede bygning står tom forud for en gennemgribende restaurering og renovering.


Remiseparken
Midt i Urbanplanen ligger Remiseparken, som byder på både byggelegeplads, bondegårdsdyr og store grønne plæner. Parken er nu blevet fornyet til glæde for såvel områdets beboere som resten af byen.


Netværksbar på Slottet
Lær dine netværkskolleger (endnu) bedre at kende, når vi inviterer til netværksbar på Charlottenlund Slot og samtidig hører om stedets historie og restaurering frem mod dets nutidige funktion som kontorfællesskab.


High Five – fra industrigrund til grønt boligkvarter​
Beauvais-grunden på Ydre Østerbro bliver omdannet fra en tilvokset industrigrund til et grønt boligkvarter, når tre almene boligtårne forventes at stå indflytningsklar i slutningen af 2021. Vi tager på byggepladsbesøg til de femkantede punkthuse, High Five.


Nyheder fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Træbyggeriet boomer
Fremtidens byggerier ventes at opleve et boom, når det gælder anvendelsen af træ, og for øjeblikket arbejder en række af byggeriets aktører på at skaffe sig viden og praktisk erfaring, der gør det muligt at bygge endnu højere og endnu mere bæredygtigt. Lyt til podcasten og hør de aktuelle interviews.


https://streams.eventcdn.net/byensnetvaerk/20201125

Video: Byens Saloner: Nye boformer og -fællesskaber​
Se streamingen fra debatten i Byens Saloner om nye boformer og fællesskaber, hvor en lang række oplægsholdere diskuterer forskellige nye bud på kollektive boformer. Debatten blev afholdt den 25. november. 


www.byens-netvaerk.dk

Video: Hvordan skaber vi den socialt bæredygtige by?​
Se eller gense den streamede debat fra Building Green, hvor Byens Netværk inviterede førende forskere og praktikere til paneldebat om den socialt bæredygtige by.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link