Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


12. maj 2022

Cirka 100 medlemmer havde et lod i puljen om en plads på besøget til Danmarks nye Naturhistoriske Museum, og de 20 heldige deltagere har fået direkte besked. Du kan se deltagerlisten her.

I Aarhus kan du komme med til en debat om social sammenhængskraft i Sydhavnen. I transformationen af det tidligere industriområde følger stærke visioner om kunst, kultur, et spudlende erhvervsliv og social inklusion, der på mange måder flytter standarderne for nutidens byudvikling. Sammen med nogle af bydelens nøgleaktører skal vi diskutere de sociale aspekter af den igangværende udvikling, og i panelet kan du møde: 

  • Bente Lykke Sørensen, bystrategisk chef, Aarhus Kommune
  • Rune Kilden, byudvikler, Kilden & Hindby
  • Peter Thorsgaard, salgs- og udviklingschef, A. Enggaard 
  • Sarah Jarsbo, forkvinde for foreningen Sydhavnen
  • Ove Abildgaard, formand for Gadeliv i Aarhus

Arrangementet er en del af programmet på Building Green Aarhus og er åbent for alle interesserede.

Og der er mere Aarhus på programmet, når vi skal høre om visionerne for Aarhus’ nye kulturhus og spillested Volume Village, der skal udfylde et fysisk og kulturelt tomrum under Ringgadebroen og være et mødested for en ny bydel og dens beboere. Vi tager en tur "under broen" og ser byggeriet, mens det stadig er undervejs og hører om den idémæssige og arkitektoniske proces bag projektet.

Husk også at vi tager på 1-dagstur til Folkemødet den 17. juni. Vi sørger for transporten fra København til Allinge tur/retur og giver dig tips til debatter og events, du kan opleve dagen igennem. Bl.a. skal vi overvære debatten Byggeriets dilemmaer med Sara Bro, hvor programværten fra DR sammen med et panel af politikere og centrale profiler fra byggebranchen tager os gennem nogle af byggeriets aktuelle dilemmaer. Se de netop offentliggjorte navne på plakaten her.

God Store bededags-weekend fra
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Københavns Malerlaug fejrer 400 års jubilæum og udgiver i den anledning bogen "Malet", der er rigt illustreret fagbogsværk om malerfagets materialer og metoder igennem et helt århundrede. Bogen tjener som referenceværk for arkitekter og andre rådgivere, der beskæftiger sig med renoveringer og istandsættelser, som lærebog og som et oplevelsesværk for almindeligt bygnings- og kulturhistorisk interesserede. Læs mere i Månedens Profil.


Byens Klumme

At tage sig tiden til at lytte til et sted

Har tid og sted noget at gøre med klimakrisen? Det mener vi i innovationsbureauet NXT. Med vores metode Stedets Væsen søger vi bl.a. at gøre renoveringsprojekter af bygninger og bydele mere klimaambitiøse ved at stille spørgsmålet: Hvad sker der, hvis vi giver os tid til at lytte til et sted, før vi udvikler det?
Læs Byens Klumme skrevet af Madeleine Kate McGowan, kunstner, Stedets Væsen hos NXT.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Søren Smidt-Jensen, associeret partner i Smith Innovation. Læs bl.a. Sørens svar på, hvordan vi ruster byerne mod stigende havvand, og hvad der optager ham og Smith i arbejdet med byens og branchens udvikling. Læs med her.


Kommende arrangementer

Danmarks nye Naturhistoriske Museum​, 18. maj - udsolgt
Udvidelsen af Statens Naturhistoriske Museum er et af de største museumsbyggerier i Danmark i nyere tid og samler flere museer i nye og eksisterende bygninger. Vi har fået en helt unik mulighed for at besøge byggepladsen og få en kig ind bag facaden.  


A Space Saga udstilling i DAC​, 19. maj - AFLYST
Oplev månehabitatet LUNARK på udstillingen "A Space Saga" i Dansk Arkitektur Center sammen med SAGA Space Architects og bliv klogere på, hvordan man udvikler og designer arkitektur til at få mennesket ud i rummet. 


Generalforsamling i Byens Netværk, 30. maj
Kom til generalforsamling i byens bedste forening og mød dine netværkskolleger til hyggelig netværksbar i rammerne af Fæstningens Materialgård.


Teatrene på Frederiksberg Allé, 7. juni - få pladser
Vi besøger teatrene Aveny-T og Betty Nansen, der begge har været under ombygning med respekt for historien. Og så skal vi høre om nogle af Frederiksberg Kommunes aktuelle og kommende udviklingsplaner for området.


Building Green Aarhus: Social sammenhængskraft i Sydhavnen, 15. juni
Byens Netværk går på scenen på Building Green i Aarhus med en debat om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret i Aarhus.

 


Ordrupgaard med Snøhetta, 15. juni - venteliste
Kom på et unikt besøg på kunstmuseet Ordrupgaard med Aase Kari Mortensen, arkitekt fra Snøhetta, til et indblik i de kreative og til tider komplekse processer, der ligger bag tilblivelsen af Ordrupgaards nyeste tilbygning.


1-dagstur til Folkemødet 2022, 17. juni
Tag med på 1-dagstur til Folkemødet og oplev bl.a. debatten 'Byggeriets dilemmaer med Sara Bro' og nogle af de mange andre events, og ikke mindst dialoger, Folkemødet byder på. Vi sørger for direkte transport og godt netværk t/r.   


www.byens-netvaerk.dk

Byggeriets dilemmaer med Sara Bro, 17. juni
Kom til livedebat på Folkemødet, hvor programvært Sara Bro - kendt fra Sara & Monopolet på DR - vil bringe en række dilemmaer til torvs i krydsilden mellem borgere, politikere og centrale aktører i byggebranchen. 


Volume Village - nyt kulturhus og spillested under Ringgadebroen​, 21. juni
Hør om visionerne for Aarhus’ nye kulturhus og spillested Volume Village, der skal udfylde et fysisk og kulturelt tomrum under Ringgadebroen og være et mødested for en ny bydel.


Afholdte arrangementer

Svanen - cirkulært børnehus
 Fotoreportage


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Talking Landscapes København, 20., 21. & 22. maj
Talking Landscapes er et omrejsende folkemøde, der undersøger vores forhold til hinanden, til omverdenen og til naturen gennem iscenesatte samtaler i det danske landskab. Talking Landscapes København finder sted på Refshaleøen og er arrangeret af Metropolis - Københavns Internationale Teater.

 


www.byens-netvaerk.dk

Oplevelseskonferencen: På Byens Vegne, 19. maj
Nyt event sætter fokus på, hvordan vi kan skabe kultur i arkitekturen. Oplevelseskonferencen "På Byens Vegne" afholdes den 19. maj i Tunnelfabrikken - Københavns fremtidige fyrtårn for kunst og kultur. Her vil vi på byens vegne diskutere, hvordan kulturen kan masseres ind i byens rum, og hvordan sociale aktiviteter kan tænkes ind i arkitekturen.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link