Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


12. december 2019

Den travle juletid er for alvor over os, og 2019 er ved at rinde ud. I Byens Netværk har vi dog allerede taget forskud på glæderne ved det nye år med planlægning af nytårskur, Mipim og nye arrangementer i både Aarhus og København.

I januar kan du f.eks. se, hvordan den over 100 år gamle Nordisk Fjer bygning bliver istandsat og ombygget, så den kan stå klar, når den nye lejer, LB Forsikring, flytter ind til foråret. Bygningen, der tidligere har været tekstilfabrik og sidenhen hovedsæde for Banedanmark, ejes i dag af PensionDanmark. Vi tager på byggepladsbesøg til Nordisk Fjer bygningen og ser, hvordan den pågående renovering efterlader en moderne kontorbygning med respekt for sin historie.

I den lidt større skala skal vi også besøge Postgrunden, der i mange år har været et lukket område i København, men som Danica Pension nu er i gang med at omdanne til et helt nyt bykvarter, der skal stå klar i 2023-2024 under navnet Postbyen. På besøget skal vi høre nærmere om visionerne og de konkrete planer for nye bygninger og pladser i kvarteret og se ud over den igangværende byggeaktivitet fra Postgrundens udkigsplatform.

2019 vil også byde på flere arrangementer i Aarhus. Det første er sat i kalenderen den 4. februar, hvor Bygningsstyrelsen har inviteret på besøg i Smykkeskrinet (tidligere Erhvervsarkivet og oprindeligt byens Stadsbibliotek fra 1902). Bygningen er tegnet af arkitekt Hack Kampmann og indgår som et af de særligt betydningsfulde værker
i dansk kulturhistorie. Vi får en rundvisning i den fredede bygning, der i hænderne på bl.a. Rønnow, H+ Arkitekter, Tækker og Enemærke & Petersen skal omdannes til lokaler for Retten i Aarhus. 

Byens Stafet har skiftet hænder og er landet hos Kim Thinggaard, Partnerskabsdirektør i TRUST og &os Byggepartnerskabet. Læs hans svar til Rasmus Brandt Lassen, Direktør i Bygningsstyrelsen på, hvorvidt tillidsbaseret samarbejde i byggeriet er varm luft, og hvad han mener partnerskaber kan ift. at skabe positiv værdi for byggeriet. Og se også hvem stafetten sendes videre til.

O
g så kan I glæde jer til at se den billedrige reportage med highlights fra årets studietur til Marrakech.

Endelig kan vi med stor glæde byde velkommen til Nationalmuseet som nyt medlem. Vi er allerede ved at planlægge flere spændende arrangementer sammen, hvor Nationalmuseets forskning i boliger og byudvikling vil blive en del programmet. 


Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

 

 

Månedens profil

D.A.I. forener arkitekternes kreativitet med ingeniørernes logik i en rådgivende virksomhed. Med 70 års erfaring bistår vi som totalrådgiver, bygherrerådgiver eller arkitekt- og ingeniørrådgiver på dit projekt. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Aarhus har vokseværk – men hvordan bevarer vi byens kvaliteter, når byen vokser?

Aarhus er en by i rivende udvikling. Der bygges – og tænkes – både højt og stort, og mange af byens oprindelige bygninger og bykvarterer omdannes og bringes i disse år til nye funktioner. Læs Byens klumme af Stephen Willacy, Stadsarkitekt Aarhus.


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Kim Thinggaard, Partnerskabsdirektør i TRUST og &os Byggepartnerskabet. Læs blandt andet hans syn på, hvad han mener partnerskaber kan ift. at skabe positiv værdi for byggeriet. Og se også hvem han sender stafetten videre til.  


Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Kommende arrangementer

Nytårskur 2020, 10. januar 
Intet nyt år uden vores traditionsrige nytårskur. Vær med når hele branchen mødes i festligt og socialt lag på det historiske Carlsberg, hvor vi åbner dørene til bryggerens private Glyptotek.


Renovering af Nordisk Fjer bygningen​, 15. januar
Tag med på byggepladsbesøg og se, hvordan den over 100 år gamle Nordisk Fjer bygning bliver istandsat, så den kan stå som et moderne domicil for sine nye lejere.


Postgrunden - Københavns nye bykvarter, 22. januar
Hør om Danica Pensions vision og konkrete planer for bygninger og pladser i Københavns nye bykvarter: Postbyen. Og se byggeaktiviteten på området fra Postgrundens udkigsplatform.


Det nye Frihedsmuseum​​, 30. januar - venteliste
Vi ser Nationalmuseets nye Frihedsmuseum i Churchillparken, før det åbner for offentligheden og mens udstillingsopbygningen pågår. Det nye museum er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter.


Smykkeskrinet i Aarhus​, 4. februar 
Tag med på byggepladsbesøg i Aarhus og få et sjældent indblik i, hvad byens unikke "Smykkeskrin" (tidligere stadsbibliotek og erhvervsarkiv) rummer, og hvordan bygningen nu skal omprogrammeres med nye funktioner for Retten i Aarhus.


Mipim Kick-off 2020, 6. februar 
Mipim er den årlige internationale ejendomskonference i Cannes. Vi holder et kick-off for dig, der skal med til Mipim 2020 og dig, der er nysgerrig og måske overvejer at tage med på et senere tidspunkt.


Mipim Kaffe-Rendez-Vous 2020​, 11. marts 
Intet Mipim uden Byens Netværks efterhånden legendariske Kaffe-Rendez-Vous. Igen i år inviterer vi nuværende og kommende medlemsvirksomheder til vores populære morgenkaffe på Restaurant le 13.31 i Cannes.


Afholdte arrangementer

Venligbolig Plus, 21. november
 Fotoreportage


Byens Saloner: På den anden side​ - 19. november
 Fotoreportage


Studietur til Marrakech, 9-13. november
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Søger du tværfaglig sparring og inspiration? 

Netværksgrupperne Byens Talenter styrker dine tværfaglige relationer og giver sparring på dine og branchens fælles udfordringer. Vil du være med?


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link