print logo

Venligbolig Plus – socialt bæredygtige boliger


Venligbolig Plus er en ny boform og et koncept, hvor studerende og flygtninge deler bolig og indgår i et forplitende fællesskab med det formål at understøtte venskab, uddannelse og integration.

Deltagerliste (opdateret 18.11.2019)

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

På Frederiksberg står 37 billige og kompakte boliger klar til indflytning den 1. december som en delebolig mellem en studerende og en flygtning.  

Vi tager ud og ser den nyetablerede Venligbolig Plus afdeling på Roskildevej inden de første beboere flytter ind og hører nærmere om tankerne bag den nye boligform, der tog sin start som en aktivistisk idé, der gjorde det muligt for danskerne at invitere flygtninge med indenfor i hverdagslivet i byerne.  

Venligbolig Plus er en social bæredygtig bolig, der bygger på aktive hverdagsvenskaber mellem dem, der har ressourcer og dem, der er udfordret. Dermed vil partnerskabet bag Venligbolig Plus gøre det lettere for byer, borgere og boligorganisationer at invitere alle borgere på kanten af samfundet indenfor i fællesskabet.

Venligbolig Plus består af kuber på 33 kvm, der er indrettet som delebolig for to personer – to studerende eller to flygtninge – som bliver koblet sammen i en mentor- og buddyordning med det formål at understøtte venskab, uddannelse og integration.

Hver bolig i Venligbolig Plus består af to værelser, et fælles opholdskøkken, et badeværelse og egen altan. Hertil adgang til fælles tagterrasse og et fællesrum med stort køkken samt vaskeri i stueetagen. Venligbolig Plus er designet til at blive flyttet, genplaceret og sammensat til nye boligløsninger – fra det lille anneks til en fireetagers boligblok.

Venligbolig Plus er udført i et samarbejde mellem ONV Arkitekter, We Do Democracy, Frederiksberg Kommune, FFB/KAB, Øllgaard Rådgivende Ingeniører, Vega Landskab, Holte Projekt og BM Industri.

Læs mere om Venligbolig Plus

 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 15:30 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:40 Introduktion til Venligbolig Plus v/ Søren Rasmussen, Indehaver af ONV arkitekter
  • 16:00 Rundvisning
  • 17:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

21/11 2019 15:30 - 17:00

Adresse

Roskildevej 54
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

40

Mødested

Følg stikvejen ind ved skiltet ind til Solbjerg Parkkirkegård. Boligerne ligger ca. 150 meter nede ad vejen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

21/11 2019 15:30 - 17:00

Adresse

Roskildevej 54
2000 Frederiksberg

Deltagerantal

40

Mødested

Følg stikvejen ind ved skiltet ind til Solbjerg Parkkirkegård. Boligerne ligger ca. 150 meter nede ad vejen

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk