Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


15. august 2019

Af og til hænder det, at den gode langtidsplanlægning krydses af øjeblikkets heldige sammenfald. I hvert fald har vi i denne uge glæden af, at stadsarkitekterne fra landets to største byer - Aarhus og København - begge gæster Byens Netværk i hhv. Byens Stafet og Byens Klumme. Byens Stafet er således landet hos Camilla Van Deurs, der for nylig er tiltrådt det vigtige hverv som stadsarkitekt i København, mens Byens Klumme har skiftet hænder til den aarhusianske stadsarkitekt gennem syv år, Stephen Willacy. 

I klummen tegner Stephen Willacy et billede af Aarhus som en by med vokseværk. Der bygges - og tænkes - højt og stort, men hvordan bevarer vi byens kvalitet og egenart, når byen vokser? Det spørgsmål synes at være væsentligt for alle landets større byer, der i disse år oplever befolkningstilvækst. Læs Stephen Willacys bud på god byudvikling i Byens Klumme.

Mens det syder og bobler under byggeaktiviteten i Aarhus, er det naturligt, at Byens Netværk har valgt at sætte fokus på byens transformation og spændende nye arkitektur. Den 10. september besøger vi derfor den Berliner-hippe bydel Aarhus K, hvor vi bl.a. får et eksklusivt kig indenfor i det transformerede Æggepakkeri og besøger byggepladsen for den kommende arkitektskole NEW AARCH. Kom med og oplev en byudvikling, hvor der er plads til både det selvgroede som det stilrene - takket være et unikt samarbejde mellem Aarhus Kommune, bydelskontoret Institut for (X), private developere og en række kreative iværksættere. Der er plads til mange flere, så del endelig arrangementet med dit netværk.

Har du lyst til at opleve mere aktuel byudvikling, så har vi flere spændende arrangementer på paletten: Køge Kyst & Køge Nord Station, Byudvikling i Tingbjerg, Værløse - fra fly til by, Middelfart Klimaby og ikke mindst studietur til Marrakech. Vi har selvfølgelig også masser af arrangementer i København - både på hjemmesiden og på tegnebrættet. Følg med her.

Husk i øvrigt at stemme på "Årets forbillede" til Estate Media Priserne 2019, hvor vores direktør Henriette er en af i alt fem nominerede til titlen. Sidste frist er den 18. august. Du kan afgive din stemme her.Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Rotpunkt er en ny spiller på det danske projektmarked, men den familieejede tyske virksomhed har produceret køkkener i mere end 70 år. I de seneste år er der investeret signifikant i at styrke bæredygtigheden i vores køkkener. Læs mere om Rotpunkts produktionsmetode med det miljøvenlige Greenline BioBoard.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Aarhus har vokseværk – men hvordan bevarer vi byens kvaliteter, når byen vokser?

Aarhus er en by i rivende udvikling. Der bygges – og tænkes – både højt og stort, og mange af byens oprindelige bygninger og bykvarterer omdannes og bringes i disse år til nye funktioner. Læs Byens klumme af Stephen Willacy, Stadsarkitekt Aarhus.


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Camilla van Deurs, Stadsarkitekt København. Læs blandt andet hendes svar på, hvordan hun vil være med til at sikre et bedre samarbejde mellem private udviklere og almene boligselskaber for at sikre en ”blandet by”, og hvordan hun ser sit arbejdes betydning for byens udvikling. 


Kommende arrangementer

Prisnominerede transformationer, 21. august - ganske få pladser
Postgården på Købmagergade og baghuset i ejendommen Store Kongensgade 53 er to af i alt seks nominerede projekter til RENOVER prisen 2019. Se og hør om de to transformationer, før prisvinderen offentliggøres den 5. september. 


Det nye Rigshospital - Nordfløjen, 29. august - venteliste
Tag med bag facaden på den nye Nordfløj på Rigshopitalet, der skal være med til at sikre et mere tidssvarende og rummeligt Rigshospital med pleje og behandling af højeste kvalitet, og hvor både bæredygtighed og helende arkitektur er centralt i projektet.


Byudvikling og byvandring i Tingbjerg, 5. september
En ambitiøs byudviklingsplan skal omdanne Tingbjerg fra udsat til attraktivt og blandet boligområde med bl.a. opførelsen af 1000 nye private boliger. Hør om planerne og de nye projekter på en gåtur i bydelen. 


Køge Kyst & Køge Nord Station, 12. september
Køge udvider og udvikler sig i disse år med rivende hast. Tag med Byens Netværk til Køge og se en by, der emmer af udvikling, aktivitet og spændende ny arkitektur.


Flyvestation Værløse - fra fly til by, 19. september
Engang et militærområde. Nu en ny bydel med bofællesskaber, bæredygtige boliger og rekreative arealer. Vi besøger den tidligere Sydlejr på Flyvestation Værløse og ser nærmere på nogle af de spændende projekter.


Hotel Moxy Copenhagen Sydhavnen​, 24. september

Et hotel i samlesæt kan man sige om Moxy Copenhagen Sydhavnen, der var Danmarks største massivtræbyggeri, da det blev opført. Vi besøger hotellet der blev opført på rekordtid og tilbyder et ungt, friskt hotelkoncept. 


KlimaBy, bæredygtighed og netværk i Middelfart, 2. oktober
Tag med når vi sætter fokus på klima og bæredygtighed i både byplans- og bygningsskala på en heldagstur til byen, der kan bryste sig af at have Danmarks mest bæredygtige rådhus og smukkeste klimatilpasning.


Comfort Hotel Copenhagen Airport​​, 10. oktober

Når Comfort Hotel Copenhagen Airport åbner i 2020 bliver det Nordens største lufthavnshotel og kongres. Tag med på byggepladsbesøg og hør mere om hotellet, hvor også arkitekturen har referencer til fly.


Studietur til Marrakech, 9.-13. november 

Tag med til nordafrikas maleriske, mangfoldige metropol Marrakech. Sammen vil vi gå på opdagelse i den spændende arkitektur og bygningskunst, de velbevarede håndværkstraditioner og den buldrende aktuelle byudvikling.


Afholdte arrangementer

Ballonhangaren, 4. juli
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Estate Media Priserne 2019

Byens Netværks direktør Henriette Sofie Larsen er en af i alt fem nominerede til Estate Media Priserne 2019 i kategorien "Årets forbillede". Afstemningen løber frem til 18. august, så vær med til at stemme på din favorit.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

FBSA Jubilæumspris for Samfundsansvar

Ny CSR-pris i byggeriet ser dagens lys. Jubilæumspris fra Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar vil hædre indsatser som trækker byggebranchen i en mere samfundsansvarlig retning. Indstil en kadidat senest d. 2. september.


www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link