Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


16. maj 2019
 

Inden for de seneste år har strategiske partnerskaber vundet frem som ny samarbejdsmodel i byggeriet. I går stillede Byens Saloner skarpt på, hvad de nye samarbejder og relationer betyder for udviklingen i branchen - både for de virksomheder, der er med og for dem, der står udenfor. Med afsæt i de tre byggepartnerskaber: fsb HJEM, KAB TRUST og ByK med TRUST fik vi debatteret både de gode, men også mere svære sider af de nye alliancer. Var du ikke selv med til debatten, eller kunne du tænke dig at (gen)høre nogle af de centrale pointer, så følger vi inden længe op med en Byens Podcast fra arrangementet.    

Og netop dét, der er svært i byggebranchen, kan også være svært at tale om. Den barriere vil vi gerne forsøge at udfordre, og vi har til formålet lavet en helt ny arrangementstype, som vi kalder samtalemiddage. Du kan komme med til den allerførste af slagsen i Byens syndige Saloner, hvor vi over en middag i Blågårds Kirke skal tage livtag med de syv dødssynder: Hovmod, grådighed, misundelse, nydelsessyge, frådseri, vrede og dovenskab i relation til vores adfærd og relationer i byggebranchen. Vi diskuterer begrebernes betydning i forhold til nogle af de tendenser, vi ser udfolde sig i byggebranchen og i vores samfund i det hele taget. Så grib chancen, tag bladet fra munden og brug middagsbordet som en uformel og tryg ramme for at sige - og ikke mindst lytte til - noget af det, som vi ikke normalt vender med kolleger og samarbejdspartnere.    

Tilbage i det mere "jordnære" kan du både i København og Aarhus være med, når vi besøger forstæder under forandring. Før det forsvinder - Højhusene i Brøndby Strand giver dig historien om de ikoniske højhuse på Vestegnen, hvoraf fem nu skal rives ned. Og i Aarhus inviterer vi til Byudvikling og netværk i Gellerupparken med fokus på helhedsplanen, der skal være med til at videreudvikle bydelen fra udsat boligområde til attraktiv ny by.

Der er også stadig ledige pladser på vores studietur til Marrakech i november. Her er der rig mulighed for at opleve storbyens historiske arkitektur og bygningskunst side om side med nutidens buldrende byudvikling. Et spændende indblik i en moderne og mangfoldig metropol. 

​Og så har tre nye medlemmer meldt sig ind i byens bedste netværk. Et stort velkommen til Kai Dige Bach A/SRotpunkt Køkken og sidst men ikke mindst Kilden & Hindby fra Aarhus.


God Store Bededagsweekend
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Hvad sker der, når man slipper troen på, at en stor, detaljeret, langsigtet plan er den eneste rigtige vej til at udvikle en ny bydel? Det har Roskilde Kommune et svar på. Musicon er en ny kreativ og pulserende bydel, der blander erhverv, boliger, uddannelse, kultur, iværksætteri og grønne strategier.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra juni 2019 og frem.


Byens Klumme

Væggene kan tale!

Kunst kan virke fremmed for de fleste. Men det behøver den ikke at være. Der ligger en oplagt samarbejdsmulighed lige for, som kan være til stor gavn for både kunsten og byggeriet. Læs Byens klumme, der denne gang er i hænderne på billedkunstner Thomas Pålsson.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Lars Levin, Partner/direktør, Arkitekt MAA, AK83 Arkitekter A/S. Læs blandt andet hans svar på, hvilke potentialer han ser for forstadsbyerne, og hvad der som arkitekt optager ham ift. samfundets tendenser og udvikling. 


Kommende arrangementer

Generalforsamling 2019 og netværksbar, 20. maj
Det er tid til årets generalforsamling i Byens Netværk. Kom og gør din stemme gældende i byens bedste forening - og benyt dig samtidig af muligheden for at møde de andre medlemmer i Byens Netværk, når vi efterfølgende holder hyggelig netværksbar.


Hotel Villa Copenhagen, 27. maj - venteliste
Ombygningen af den tidligere Postgrund ved Hovedbanegården er i fuld gang – kom med ind og se forvandlingen fra Centralpostbygning til moderne førsteklasseshotel og en af Københavns nye attraktioner.


Før det forsvinder - Højhusene i Brøndby Strand, 28. maj
Oplev et af Brøndby Strands ikoniske højhuse indefra inden fem af dem bliver revet ned. Hør historien om højhusene og om de oprindelige og fremtidige planer for området - og nyd udsigten fra 15. sal før den forsvinder.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Netværk i Aarhus - Byudvikling og Netværk i Gellerupparken, 12. juni
Tag med, når Byens Netværk besøger Gellerup og hører om den netop vedtagne næste etape af helhedsplanen, der skal være med til at videreudvikle bydelen fra udsat boligområde til attraktiv ny by.


Folkemødet 2019, 14. juni

Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm for at deltage i dialogen om samfundets muligheder og udfordringer. Udover fællesspisning i BL's Dome, kan du i år glæde dig til når Byens Netværk for første gang er medarrangører af en Folkemøde-debat. 


Byggeriets dilemmaer på Folkemødet - debat med Mads Steffensen, 14. juni
Sammen med Danske Arkitektvirksomheder og BL inviterer vi til en aktuel debat om byggeriet, når Mads Steffensen i bedste ”Mads og Monopolet-stil” bringer en række dilemmaer til debat.


Byens syndige Saloner - Samtalemiddag i Blågårds Kirke,
20. juni

Er der for meget grådighed i dagens byggeri? Er vi i stand til at se vores eget hovmod og undgå at lade vreden styre, når der opstår en dum konflikt? Kom til samtalemiddag i Byens Saloner, hvor vi tager livtag med de syv dødssynder i relation til byggebranchen.


Skovtårnet ved Gisselfeld, 26. juni - venteliste
Tag med, når vi sætter kursen mod Sydsjælland og kommer helt til tops i Skovtårnet i Camp Adventure ved Gisselfeld Kloster. Det spektakulære udsigtstårn er tegnet af EFFEKT og byder på en imponerende udsigt over trætoppene og den sydsjællandske natur.


Studietur til Marrakech, 9.-13. november 

Tag med til nordafrikas maleriske, mangfoldige metropol Marrakech. Sammen vil vi gå på opdagelse i den spændende arkitektur og bygningskunst, de velbevarede håndværkstraditioner og den buldrende aktuelle byudvikling.


Afholdte arrangementer

Oslo Plads / Østerport II, 30. april
 Fotoreportage

 


Fredning - byvanding med Jannie Rosenberg Bendsen, 9. maj
 Fotoreportage


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Året der gik i byggebranchen 2018
Byens Podcast er aktuel med den uomgængelige nytårsudsendelse: Året der gik i byggebranchen. Podcasten er optaget direkte på Byens Netværks Nytårskur den 4. januar i PLADEVÆRKSTEDET og lavet i samarbejde med Byggeriets Pressebureau. 


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


Konference: Den tidlige designfase – hvor bæredygtighed tabes eller vindes, 20. maj

Green Building Council Denmark holder forårskonference med fokus på den tidlige designfase i byggeriet. Hør blandt andre Københavns Kommunes nye stadsarkitekt Camilla van Deurs tale om bæredygtighed i den fortættede by.


www.byens-netvaerk.dk

ArkiTours studietur til Rotterdam, 23.-24. maj

Tag med ArkiTours på studietur til Rotterdam og oplev Europas smeltedigel for eksperimenterende arkitektur. Turen inkluderer bl.a. cykeltur, besøg hos tegnestue og lejlighed i Markthal samt rundvisning i projekter af MEI, OMA og MVRDV m.fl.


www.byens-netvaerk.dk

​CAFx Summer School 2019, 30. juli-10. august
CAFx Summer School 2019 afholdes i Tingbjerg under temaet "Mapping the infrastructures of a new town“ og er en tværfaglig workshop, der kombinerer film, arkitektur og etnografisk feltarbejde. Ansøgningsfrist 24. maj. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link