Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


16. oktober 2019
 

I 2013 brændte Frihedsmuseet i Churchillparken, men heldigvis lykkedes det at redde museets samlinger og arkiver. I sidste måned kunne Nationalmuseet, som Frihedsmuseet hører under, overtage nøglerne til en ny museumsbygning tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter Vi har været så heldige at få lov til at komme ind og se den nye bygning, inden museet åbner for offentligheden til næste år, og mens udstillingsopbygningen pågår. Så tag med, når vi besøger Det nye Frihedsmuseum.

Husk også at tilmelde dig vores to debatsaloner:

Den ene salon følger i kølvandet på den lange række af nye hoteller, vi det seneste halve år har været ude at se og nu kan du se endnu et - det nye Hotel Coco på Vesterbro, hvor vi afholder Byens Salon om turisme under overskriften København: Din, min og turisternes by?. Til debatten har vi inviteret et mangfoldigt panel af folk med holdninger til turisme, som vil diskutere, hvad det betyder for byen med et stigende antal turister.

Den anden salon sætter fire fremtrædende branchefolk i stævne for at høre, hvilke erfaringer de har fået, efter at de har skiftet job og er rykket om På den anden side af bordet. Kom og hør hvad var deres baggrund og motiv for skiftet og hvad det er, man oplever, når man skifter rolle i byggebranchen? Hvad er overraskende, og hvad ville de gerne have vidst om fx rådgiverens, bygherrens eller branchens udfordringer.


Med andre ord: Vi har en perlerække af arrangementer til jer. 


Fortsat god efterårsferie
Byens Netværk

 

 

 

Månedens profil

LAMILUX tilbyder et bredt sortiment af ovenlysløsninger til dagslys, ventilation, adgang og sikkerhed, som kan anvendes inden for alle typer af byggeri hvor kvalitet prioriteres, hvad enten der er tale om nybyggeri eller renovering. 


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Aarhus har vokseværk – men hvordan bevarer vi byens kvaliteter, når byen vokser?

Aarhus er en by i rivende udvikling. Der bygges – og tænkes – både højt og stort, og mange af byens oprindelige bygninger og bykvarterer omdannes og bringes i disse år til nye funktioner. Læs Byens klumme af Stephen Willacy, Stadsarkitekt Aarhus.


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Carsten Falk Hansen, direktør i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Læs blandt andet hans svar på, hvordan styrelsen er med til at fremme den grønne omstilling i byerne både ift. mobilitet og byggeriet gennem visonen ”Sikkert og grønt fremad”. 


Kommende arrangementer

Byvandring i det historiske København​, 22. oktober - venteliste
Tag med på byvandring i det historiske København med fokus på arkitekten Vilhelm Klein, der var en af sin tids mest toneangivende og kontroversielle skikkelser.
 


København - din, min og turisternes by? 29. oktober
Sommeren igennem har den stigende turisme været et tema i medierne - for hvor mange turister kan byen rumme? Dét skal vi diskutere, når Byens Saloner igen kalder til debat - denne gang på nyåbnede Hotel Coco på Vesterbro.  


Det nye Rigshospital - Nordfløjen, 30. oktober - venteliste
Vi gentager succesen med endnu et byggepladsbesøg til den nye Nordfløj, der skal sikre et mere tidssvarende og rummeligt Rigshospital med pleje og behandling af højeste kvalitet. 


Kalvebod Fælled Skole​, 5. november - venteliste
Kom med på rundvisning på Kalvebod Fælled Skole, hvor bevægelse, idræt og naturen er indlejret i arkitekturen. 


Byvandring: Carlsberg - før og nu, 7. november - få pladser
Tag på en gåtur rundt på Carlsberg og hør om bygnings- og industrihistorie og moderne byudvikling. 


Dark Design i byrummet, 12. november
​Se byen på en helt anden måde, end du er vant til, når vi tager på byvandring med projekt UDENFOR og ser eksempler på ‘Dark Design’, der forhindrer hjemløse i at tage ophold i byen.


Studietur til Marrakech, 9.-13. november 

Tag med til nordafrikas maleriske, mangfoldige metropol Marrakech. Sammen vil vi gå på opdagelse i den spændende arkitektur og bygningskunst, de velbevarede håndværkstraditioner og den buldrende aktuelle byudvikling.


Byens Saloner: På den anden side​, 19. november
Hvilke nye indsigter følger med, når man skifter job og flytter om ”på den anden side af bordet” i byggebranchen? Fire fremtrædende branchefolk åbner op for de erfaringer, jobskiftet og den nye synsvinkel på faget har givet dem.


Det nye Frihedsmuseum​​, 28. november 
Kom ind og se Nationalmuseets nye færdigbyggede Frihedsmuseum i Churchillparken inden det for åbner offentligheden og mens udstillingsopbygningen pågår. 


Nytårskur 2020, 10. januar 
Intet nyt år uden vores traditionsrige nytårskur. Vær med når hele branchen mødes i festligt og socialt lag på det historiske Carlsberg, hvor vi åbner dørene til bryggerens private Glyptotek.


Afholdte arrangementer

Hotel Moxy Copenhagen Sydhavnen, 24. september 
 Fotoreportage


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

MIPIM konfronterer Byens Netværk
Efter en henvendelse fra MIPIM-organisationen vedr. afholdelsen af vores aktiviteter på MIPIM har Byens Netværk valgt ikke at tilmelde sig konferencen i 2020, men blot at være til stede i Cannes.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


https://www.danskeark.dk/content/danske-arkitektvirksomheder-traekker-stikket-til-mipim-2020

Danske Arkitektvirksomheder trækker stikket til MIPIM 2020
MIPIM-organisationen udfordrer EU-borgeres ret til forsamlingsfrihed og dermed Danske Arkitektvirksomheders årlige faglige netværksmøde på MIPIM. Læs hele nyheden fra Danske Arkitektvirksomheder her


www.byens-netvaerk.dk

BYGNINGSRESTAURERING – kursusrække 2019

Center for Bygningsbevaring i Raadvad og Kunstakademiets Arkitektskole samarbejder om en kursusrække målrettet de fredede og bevaringsværdige bygninger. Kurser udbydes udvalgte dage fra september 2019 – marts 2020. Klik ind og læs mere.


www.byens-netvaerk.dk

Building Green København, 30. & 31. oktober

Building Green sætter fokus på det bæredygtige fællesskab den 30. & 31. oktober i København med udstillere, konferencer og talks med spændende aktører fra ind- og udland.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link