Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


17. maj 2018

Vi hører tit, at Folkekirken er udfordret og om kirker, der skal nedlægges. I nye bydele skyder der dog ind i mellem nye kirker op, og flere af dem bryder markant med traditionel kirkearkitektur. Du er inviteret til kirkekaffe og croissanter i en af de nye kirker; nemlig Trekroner Kirke i Roskilde, når vi den 3. juli besøger byggeriet.

På tirsdag holder Byens Netværk sin 23 års fødselsdag - en forening, der er fuld af liv og eventyrlyst - og nysgerrig på byens udvikling. Vi holder vores generalforsamling i et af byens helt store byudviklingsprojekter, nemlig Nordhavn, hvor Vilhelm Lauritzen Arkitekter byder indenfor. Vi vil gerne have de sidste tilmeldinger nu af hensyn til fødselsdagskagens størrelse.

I teater- musik- og designbranchen er alternative finansieringsformer ikke et ukendt begreb. Netværksfinansiering, crowdfunding, crowdlending og crowdinvesting er finansieringsformer, der kommer til at spille en større og større rolle i fremtiden - også i vores branche. Vi har samlet nogle af de mest vidende personer inden for alternativ finansiering. Så vil du være på forkant omkring crowdfundingen i byggeriet og blive klogere på de mange nye former, så kan du tilmelde dig til et par spændende timer her hos os i Strandgade. Hjælp os gerne med at crowd-dele budskabet i dit netværk.

Til efteråret går vores studietur til Cape Town. I den forbindelse hjælper bl.a. den danske ambassade i Sydafrika os med relevante kontakter. Ambassaden har nu bedt os om hjælp i en anden sammenhæng: I juni kommer en delegation af førende afrikanske arkitekter til Danmark under temaet ”Liveable Cities and Hedonistic Architecture”. I den forbindelse vil den danske ambassade i Sydafrika gerne i kontakt med arkitektvirksomheder i København, der har lyst til at invitere indenfor til en kop kaffe og en lille rundbordssnak. Du kan læse mere her, og hvis du er interesseret, er du velkommen til at skrive eller ringe til os. Så formidler vi kontakten videre til ambassaden.

Vi har aldrig været flere medlemmer i Byens Netværk end netop nu, og på det seneste er der kommet flere internationale virksomhedsmedlemmer til. Denne gang kan vi byde velkommen til britiske BuroHappold Engineering. ​BuroHappold har her i Danmark bl.a. været involveret i Operaen og Elefanthuset, og så står de bag den ingeniørmæssige del af den kommende Lille Langebro. Vi glæder os til at lære jer nærmere at kende ved de kommende arrangementer.Med venlig hilsen
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Byens Netværk præsenterer denne måneds profil: Magasinet KBH. Magasinet KBH har i snart 13 år sat fokus på Københavns rivende byudvikling. Mød stifteren og hør ham fortælle om magasinets rolle i 2018 – og om hvordan vores by er et projekt, vi alle kan være med til at udforme.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra juni 2018 og frem.


Byens Klumme

København skal stadig være for alle

Københavns Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), er aktuel med et nyt klummeindlæg om nødvendigheden af sikre et mangfoldigt København i en tid, hvor byen vokser, og boligpriserne stiger.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Poul Schülein, seniorpartner i Arkitema Architects, har grebet stafetten og svarer på, hvilke udfordringer og muligheder han ser i udviklingen af Københavns industrielle bygningsmasse i transformationen til moderne anvendelse. Klik ind og læs hans svar.


Kommende arrangementer

Byens Netværks generalforsamling 2018 og besøg i Nordhavn, 22. maj

Kom og gør din stemme gældende i byens bedste forening! Bagefter tager vi på rundtur i Nordhavn, hvor By & Havn guider og fortæller om den seneste udvikling i den spændende bydel. 


Husbådssafari, 31. maj - få pladser
Grib cyklen og tag med på husbådssafari i Københavns Havn. Vi besøger fire husbådsejere og hører om deres liv på båden. For hvad kræver tilværelsen som husbådsbygger og beboer egentlig?


Teaterforestilling i BLOX: »Flygt« – et drama om PH og Arne Jacobsen, 6. juni - venteliste

Tag med Byens Netværk i teatret og oplev Det Flydende Teaters musikdramatiske forestilling om PH og Arne Jacobsens flugt til Sverige.


www.byens-netvaerk.dk

Crowdfunding i byggeriet, 11. juni
Alternative finansieringsformer er i hastig væskt - også inden for byggeri og ejendomsbranchen. Kom og bliv klogere på både crowdfunding, crowdlending og crowdinvesting, hør om konkrete erfaringer fra branchen og få en introduktion til de grundlæggende juridiske spilleregler inden for netværksfinansiering.


Folkemøde 2018 og Hammershus Besøgscenter, 15. juni

Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm. Vi fylder igen i år en bus og besøger den årlige begivenhed. Denne gang krydrer vi turen med et stop ved Hammershus Besøgscenter samt fællesspisning i BL's Dome.


Trekroner Kirke, 3. juli
Når Trekroner Kirke ved Roskilde efter planen står færdig næste år, vil den med sine organiske former være et markant brud på traditionel kirkearkitektur.


Roskilde Festival som midlertidig by, 5. juli

Skal du på Roskilde Festival i år? Så har du mulighed for at komme med på vores lille hyggelige netværksarrangement om festivalen som midlertidig by.


Studietur til Cape Town, 2.-10. oktober - få pladser

Studieturen 2018 går til Cape Town, hvor Afrika og Vesten på godt og ondt er smeltet sammen til en helt unik kultur. Tag med og oplev byens store historie, imponerende skønhed og spændende udvikling.


Afholdte arrangementer

 

Sejlende netværksbar - kursen er sat mod Sydhavnen, 2. maj
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Om fusioner og opkøb i arkitektbranchen
Hør seneste udsendelse som sætter fokus på den bølge af fusioner og opkøb, der på det seneste har ramt arkitektbranchen.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast på MIPIM: Hvordan håndterer vi urbaniseringen?
Hør syv danske borgmestre og kommunale topfolks bud på, hvordan vi håndterer urbaniseringen og den hefitige vækst i byerne.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Netværk på tværs af kontinenter, 15. juni
Den danske ambassade i Sydafrika søger arkitekter i København, som kunne være interesseret i at byde en håndfuld afrikanske arkitekter på kaffe og dialog om arkitektur på tværs af kontinenter.


www.byens-netvaerk.dk

Klimaspring arrangementer i BLOX
Klimaspring inviterer til to arrangementer for at markere afslutningen på kampagnen og videregive erfaringerne om, hvordan innovativ klimatilpasning bidrager til at skabe bedre byer og grøn vækst.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link