Byens Netværk
Se i browser


 
   
 

 

18. august 2017

Byggeriets samarbejdsformer ændrer sig, og branchen er under ombygning. Det påvirker formentlig allerede jeres virksomheder, og hvis ikke, kommer det helt sikkert til at gøre det meget snart. I kølvandet på tidens strømninger som globalisering, digitalisering og grønne dagsordner ser vi for øjeblikket en række bud på nye samarbejdsformer og forretningsmodeller. Vi går bag om projekterne og deler den nyeste viden om vores fag.


Med andre ord: Rammerne er sat til Byens Netværksdag 2017. En dag med faglighed, netværk, skarpe og markante profiler fra branchen og naturligvis skæve og anderledes indslag i nogle utraditionelle rammer. Vi har plads til ca. 200 deltagere og glæder os til at modtage jeres tilmeldinger :-).

Inden da er vi aktuelle med en række andre spændende arrangementer, heriblandt et besøg i det gamle grønttorvsområde i Valby, der i disse år er under omdannelse til en ny og moderne bydel med attraktive boliger, væksthuse, grønne omgivelser og en 20.000 m2 stor park med frugttræer. Tag med, når vi sammen med FB Gruppen tager på Grønttorvet og ser en spirende ny bydel.

"Hvordan bliver vi endnu dygtigere til at planlægge langsigtet, sammentænke den demografiske udvikling med byudviklingen og i god tid indtænke de kommunale behov?” Søren Tegen Pedersen, Plandirektør i Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune, er løbet med Byens Stafet.

Siden sidst kan vi byde velkommen til Arkitekt Linda Juul Johansson. Vi glæder os til at se dig på vores kommende arrangementer.


Rigtig god weekend
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

Månedens profil

Næstved Flisecenter leverer fliser, klinker og natursten til større og mindre byggerier i ind- og udland. Virksomheden har mere end 30 års erfaring i branchen og har bl.a. for nyligt leveret fliser til den ny svømmehal på Frederiksberg og til projektet The Krane i Nordhaven, hvor den ene af de legendariske kraner på kajen har gennemgået en omfattende renovering og nu fungerer som konferencelokale og spa.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra november 2017 og frem.


Byens Klumme

Grænsefladen mellem Kunstakademiets arkitektuddannelse og FN’s verdensmål.
Kan et målrettet arbejde med FN´s 17 verdensmål være med til at styrke samarbejdet mellem arkitektfaget, uddannelsesverdenen og den virkelighed, vi alle er med til at forme? Læs det nye klummeindlæg skrevet af Arne Høi, Institutleder på KADK.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Søren Tegen Pedersen, plandirektør i Økonomiforvaltning, Københavns Kommune, har modtaget stafetten af Karen Mosbech, administrerende direktør i Freja ejendomme, med spørgsmålet: "Hvad er den by-strategiske vision for København og hvordan arbejder Kommunen med at leve op til den? Jeg tænker f.eks. på hvordan man vil udnytte det liv, der er skabt omkring universiteterne og Rigshospitalet, hvordan bliver det et aktiv for byen?"


Kommende arrangementer

Grønttorvet, 5. september

Det gamle Grønttorv i Valby forvandles snart til en ny, moderne bydel med boliger, væksthuse, grønne omgivelser og en 20.000 m2 stor park med frugttræer. Tag med, når FB Gruppen viser os rundt i den spirende ny bydel.


Copenhagen International School, 23. august
Copenhagen International School i Nordhavn er bygget med bæredygtige elementer fra inderst til yderst. Vi besøger skolen og hører om tankerne bag byggeriet - herunder skolens unikke facade, som er beklædt med 12.000 solcellepaneler.


Elbphilharmonie, HafenCity, Hamburg, 25.-26 august - venteliste

Ministudietur til Hamborg, hvor vi ser på nye bydele under udvikling og selvfølgelig også besøger det nye koncerthus, Der Elbphilharmonie.


Damesalen på Københavns Universitet, 30. august
Damesalen på Københavns Universitet er blevet udvidet med en let glasbygning udført i højisoleret glas, der er etableret direkte oven på den eksisterende gymnastiksal fra 1944.


www.byens-netvaerk.dk

Nordeas nye domicil i Ørestad Nord​, 31. august
Nordeas nye domicil i Ørestad Nord står nu færdigt. Vi har fået lov til at besøge det ambitiøse byggeri, lige inden de første medarbejdere flytter ind.

 


Byens Saloner: Nye greb om forstaden?, 6. september

Byens Saloner zoomer denne gang ind på forstaden, der mange steder idag kæmper med sociale skævheder og større eller mindre udsving på 'balancenerven'. Nye greb i byplanlægningen er nødvendige.


Studietur til Helsinki, 13.-16. september - venteliste

Årets studietur går til Helsinki, som byder på spændende byudvikling, nordisk arkitektur og lokal charme. Tag med til byen, som i år fejrer Finlands 100 års selvstændighed fra Rusland.


Byens Netværksdag 2017, 16. november

Byggeriets samarbejdsformer ændrer sig, og branchen er under ombygning. På Byens Netværksdag ser vi nærmere på nogle af de samarbejdsmodeller, der for tiden udfordrer og skaber innovation på tværs af branchen.


Afholdte arrangementer

 

The Silo, 29. juni
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Creative Tastebuds: Symposium 4.-5. september

En arkitekt, en designer, en journalist og en kok udfordrer verdens førende smagsforskere, når de spørger, hvad smagen betyder for vores hukommelse, fællesskaber, historiefortælling og læring.


www.byens-netvaerk.dk

Fødselsdagsreception for Jan Bruus Sørensen

Fødselsdagsreception for Jan Bruus Sørensen, adm. direktør hos AI, fredag den 18. august 14-17.

 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link