Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


19. maj 2022

Sidste år i juni holdt vi konferencen Byggebranchen ser grønt, hvor vi sammen med Byggesocietetet samlede branchen til et par faglige netværksdage og satte fokus på den grønne omstilling. Planen var, at vi i år skulle have gentaget successen, men vi har måttet erkende, at tiden med corona har skabt en flaskehals af store events og begivenheder, som - kombineret med at vi oplever et generelt arbejdspres i branchen - betyder, at vi har besluttet at udsætte konferencen til den 1. juni 2023. Så sæt kryds i kalenderen og glæd dig allerede nu. 
  Og så er der gensyn med et nyt ansigt i sekretariatet, hvor vi pr. 1. maj har ansat Louise Skafte Hedensten som Back Office Manager. Nogle vil af jer vil huske Louise, der var ansat i sekretariatet tilbage i 2015-16, og fremover vil Louise stå for en række administrative opgaver, men I vil også møde hende ude på nogle af arrangementerne. Velkommen til.   

Der skal også lyde et stort velkommen til arkitektvirksomheden CEBRA samt rekrutterings- og konsulentvirksomheden Friisberg & Partners International Denmark ApS, der er nye medlemmer i netværket. Vi glæder os til at møde jer på vores kommende arrangementer.

Det kunne meget vel være på vores intromøde den 18. august. Her får nye medlemmer mulighed for at få en introduktion til Byens Netværk og de aktiviteter, vi tilbyder - og selvfølgelig at mødes med os fra sekretariatet og andre medlemmer. Alle er velkomne, så er din virksomhed ikke allerede medlem, men overvejer at blive det, så kom endelig forbi og bliv klogere på, hvad vi som tværfaglig forening kan tilbyde virksomheder og organisationer, der ønsker at være med til at præge udviklingen af byggebranchen og vores byer.

Husk også, at vi afholder generalforsamling den 30. maj, hvor vi runder dagen af med netværk og hyggeligt samvær i Fæstningens Materialgård. Vi glæder os til at se mange af jer!   

Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Københavns Malerlaug fejrer 400 års jubilæum og udgiver i den anledning bogen "Malet", der er rigt illustreret fagbogsværk om malerfagets materialer og metoder igennem et helt århundrede. Bogen tjener som referenceværk for arkitekter og andre rådgivere, der beskæftiger sig med renoveringer og istandsættelser, som lærebog og som et oplevelsesværk for almindeligt bygnings- og kulturhistorisk interesserede. Læs mere i Månedens Profil.


Byens Klumme

At tage sig tiden til at lytte til et sted

Har tid og sted noget at gøre med klimakrisen? Det mener vi i innovationsbureauet NXT. Med vores metode Stedets Væsen søger vi bl.a. at gøre renoveringsprojekter af bygninger og bydele mere klimaambitiøse ved at stille spørgsmålet: Hvad sker der, hvis vi giver os tid til at lytte til et sted, før vi udvikler det?
Læs Byens Klumme skrevet af Madeleine Kate McGowan, kunstner, Stedets Væsen hos NXT.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Søren Smidt-Jensen, associeret partner i Smith Innovation. Læs bl.a. Sørens svar på, hvordan vi ruster byerne mod stigende havvand, og hvad der optager ham og Smith i arbejdet med byens og branchens udvikling. Læs med her.


Kommende arrangementer

Generalforsamling i Byens Netværk, 30. maj
Kom til generalforsamling i byens bedste forening og mød dine netværkskolleger til hyggelig netværksbar i rammerne af Fæstningens Materialgård.


Teatrene på Frederiksberg Allé, 7. juni - venteliste
Vi besøger teatrene Aveny-T og Betty Nansen, der begge har været under ombygning med respekt for historien. Og så skal vi høre om nogle af Frederiksberg Kommunes aktuelle og kommende udviklingsplaner for området.


Building Green Aarhus: Social sammenhængskraft i Sydhavnen, 15. juni
Byens Netværk går på scenen på Building Green i Aarhus med en debat om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret i Aarhus.

 


Ordrupgaard med Snøhetta, 15. juni - venteliste
Kom på et unikt besøg på kunstmuseet Ordrupgaard med Aase Kari Mortensen, arkitekt fra Snøhetta, til et indblik i de kreative og til tider komplekse processer, der ligger bag tilblivelsen af Ordrupgaards nyeste tilbygning.


1-dagstur til Folkemødet 2022, 17. juni
Tag med på 1-dagstur til Folkemødet og oplev bl.a. debatten 'Byggeriets dilemmaer med Sara Bro' og nogle af de mange andre events, og ikke mindst dialoger, Folkemødet byder på. Vi sørger for direkte transport og godt netværk t/r.   


www.byens-netvaerk.dk

Byggeriets dilemmaer med Sara Bro, 17. juni
Kom til livedebat på Folkemødet, hvor programvært Sara Bro - kendt fra Sara & Monopolet på DR - vil bringe en række dilemmaer til torvs i krydsilden mellem borgere, politikere og centrale aktører i byggebranchen. 


Volume Village - nyt kulturhus og spillested under Ringgadebroen​, 21. juni
Hør om visionerne for Aarhus’ nye kulturhus og spillested Volume Village, der skal udfylde et fysisk og kulturelt tomrum under Ringgadebroen og være et mødested for en ny bydel.


Intromøde - velkommen i Byens Netværk​, 18. august
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre nye netværkskolleger i branchen.


Afholdte arrangementer

Svanen - cirkulært børnehus
 Fotoreportage


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

Webinar om kontormiljøer, 31. maj
Hvordan gør vi kontoret til et attraktivt, bæredygtigt og værdiskabende sted, hvor medarbejderne har det godt, trives og performer optimalt? Fagerhult, Kinnarps Group og Swegon Group inviterer til webinar den 31. maj.


www.byens-netvaerk.dk

Indstilling af projekter til Den Danske Lyspris 2022
Den Danske Lyspris sætter fokus på lys og mennesker ved at fremhæve spændende, veldesignede og veludførte lysprojekter i Danmark. Du kan være med til at indtille et lysprojekt til Den Danske Lyspris 2022. Indstillingsfristen er den 1. juli.


www.byens-netvaerk.dk

Boligbyggeri fra 4 til 1 planet - open call
Realdania og VILLUM FONDEN lancerer en ny indsats for at skubbe det danske boligbyggeri i en grønnere retning. Ansøg to åbne calls med radikalt nye tilgange, der fremmer innovation indenfor arkitektur, materialer og produktion. Ansøgningsfrist 20. juni.


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Talking Landscapes København, 20., 21. & 22. maj
Talking Landscapes er et omrejsende folkemøde, der undersøger vores forhold til hinanden, til omverdenen og til naturen gennem iscenesatte samtaler i det danske landskab. Talking Landscapes København finder sted på Refshaleøen og er arrangeret af Metropolis - Københavns Internationale Teater.

 


www.byens-netvaerk.dk

Oplevelseskonferencen: På Byens Vegne, 19. maj
Nyt event sætter fokus på, hvordan vi kan skabe kultur i arkitekturen. Oplevelseskonferencen "På Byens Vegne" afholdes den 19. maj i Tunnelfabrikken - Københavns fremtidige fyrtårn for kunst og kultur. Her vil vi på byens vegne diskutere, hvordan kulturen kan masseres ind i byens rum, og hvordan sociale aktiviteter kan tænkes ind i arkitekturen.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link