Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


19. august 2021

En af Københavns mest ikoniske bygninger er Danmarks Nationalbank - en bygning alle kender udefra, men kun få har været inde i. Nu har du muligheden for at få et sjældent kig bag facaden på et af arkitekt Arne Jacobsens absolutte hovedværker, når vi tager på besøg til Nationalbanken, mens bygningen står tom, og inden den skal renoveres og restaureres over en længere årrække. Vi forventer stor interesse for dette arrangement og forbeholder os retten til at trække lod blandt tilmeldingerne, hvis vi der kommer rigtigt mange.

En anden af Københavns ikoniske bygninger finder man på Strandgade 7 - også kendt som Ørkenfortet - der til september åbner som det 5-stjernede hotel NH Collection Copenhagen. Og hvad er mere oplagt end at benytte den anledning til at indvie hotellet med vores tradtionsrige nytårskur, som vi nu endelig kan holde igen. Så glæd dig til en festlig aften med dine netværkskolleger, hvor vi atter kan mødes mange og gøre helt som vi "plejer". Nytårskuren finder sted den 7. januar, så sæt kryds i kalenderen allerede nu - vi åbner for tilmeldinger snarest. Vi glæder os!

Noget andet, vi glæder os vildt til, er at kunne invitere jer med til månen - eller i hvert fald det tætteste på man kommer, uden at forlade jorden. I 60 dage har to unge arkitekter boet i total isolation i den barske arktiske vildmark for at teste deres månehabitat LUNARK. Hør deres fascinerende rejsefortælling og bliv klogere på, hvordan man skaber arkitektur udviklet til at få mennesket ud i rummet, når vi holder online foredrag om Månearkitektur – på mission i Grønland.


Med venlig hilsen

Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

URBAN POWER er et innovativt arkitektfirma, der skaber fysiske rammer med et særligt fokus på sammenhængen mellem by, bygning og byrum. Vores opgavetyper spænder over idéoplæg, helhedsplaner, analyser, designmanualer, visioner, bygningsdesign, projektering og procesledelse - særligt med fokus på transformation og videreudvikling af eksisterende byområder. Læs mere her


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Kære Kaare

Seks borgmestre kom på konferencen Byggebranchen ser grønt! med budskaber fra kommunerne til indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek. Baggrunden er de skærpede klimakrav til byggeriet i den nye nationale strategi for bæredygtigt byggeri, der blandt andet skal udmøntes i kommunerne.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Magnus Henriques, CEO og medstifter af Havnens Hænder – Biobaserede og bæredygtige byggematerialer. Læs hvordan han sammen med sine to makkere arbejder for, at vi bygger klogere og med bæredygtige og naturligt intelligente materialer. Læs mere i Byens Stafet her.


Kommende arrangementer

Refshaleøen - fra industri til destination, 19. august
Tag med til Refshaleøen og hør om udviklingen fra industriområde til byens nye destination. Vi hører om visionerne for området og besøger nogle af de aktører, der i dag har til huse på Refshaleøen: Havnens Hænder og Byens Plantetorv.


Sommer på Slottet, 26. august
Lær dine netværkskolleger (endnu) bedre at kende, når vi fejrer sensommeren og inviterer til netværksbar på det smukke Charlottenlund Slot, hvor samtidig skal høre om stedets historie og restaurering frem mod dets nutidige funktion.


Intromøde & netværk i Aarhus, 31. august
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde i Aarhus, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre og nye netværkskolleger i branchen.


Teater: Vi de 1%, 2. september - få pladser tilbage
De bor i ghettoer. De er ofte kun sammen med andre, som deler samme kultur og værdier. De placerer deres børn i særlige skoler og ønsker ikke at bidrage til fællesskabet. Tag med i teateret og se en forestilling om de rige 1%, og hvordan de lever.


Fejring med forsinkelse - Jubilæum og fødselsdagsreception, 3. september
I 2020 fyldte Byens Netværk 25 år. Samme år blev vores direktør Henriette Sofie Larsen 60 år. Det fejrer vi forsinket, men festligt, med en netværksbar i det hyggelige Fæstningens Materialgård.


Bæredygtig byfornyelse i Ryesgade 25, 8. september - venteliste
I Ryesgade er en gammel københavnerejendom blevet renoveret samt for energi- og klimaoptimeret. Vi ser og hører om resultatet, som blev en af Danmarks første DGNB-certificerede renoveringer af en etageejendom anvendt til beboelse.


Nationalbanken, 21. september
Nationalbankens ikoniske og fredede bygning på Havnegade skal renoveres og restaureres over en længere årrække. Vi får et sjældent kig bag facaden på et af arkitekt Arne Jacobsens absolutte hovedværker, mens bygningen står tom.


Online foredrag: Månearkitektur – på mission i Grønland, 29. september
Hvordan skaber man arkitektur til rummet? To arkitekter har boet 60 dage i total isolation i den barske arktiske vildmark for at teste deres månehabitat LUNARK. Hør deres fascinerende rejsefortælling.


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - 2 pladser tilbage
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Afholdte arrangementer

CPH Village Jernbanebyen, 11. august
 Fotoreportage


www.byens-netvaerk.dk

25hours Hotels Copenhagen – The Trinity Quarter, 29. juni
 Fotoreportage


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


Byens Podcast: Hvad skal vi egentlig med byerne?
Hvordan påvirker det byens liv, når nære relationer, hjemmearbejde og en by med få muligheder i et år har været normalen? Det er tid til at gen(op)finde byens formål. Lyt med her.


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Lysets Dag 2021 sætter fokus på lysdesign, 16. september
Dansk Center for Lys (DCL) inviterer til konferencen Lysets Dag, der i år sætter fokus på lysdesign, og hvordan man skaber det rigtige lys til mennesker. Læs mere om program og tilmelding her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link