Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


20. april 2022 

I Byens Stafet er Søren Smidt-Jensen fra Smith Innovation blevet spugt til, hvordan man beskytter byerne mod oversvømmelse fra stigende havvand. "I stedet for blot at bygge en mur tænkes der i helheder, og der tænkes langsigtet. Det er faktisk noget af en bedrift. Men jeg tror helt bestemt også, at vi kan blive endnu bedre, bl.a. bedre til at designe ny natur, som både kan sikre byer, øge biodiversitet og skabe bedre rekreative muligheder i vores byer." Læs hele medlemsstafetten her og se også, hvem den er sendt videre til.

Og netop biodiversitet er på dagsordenen, når vi på mandag starter dagen sammen med Kristine Kjørup Rasmussen fra SLA og Clara Stewart fra Henning Larsen og hører om to cases fra hhv. Skt. Kjelds Plads på Østerbro og Lille i Frankrig, hvor biodiversit er med til at løfte kvaliteten i vores omgivelser. Så tag morgenkaffen i hånden og sæt dig bag skærmen, når vi mødes online til Byen vågner: Biodiversitet og bliver klogere på, hvad naturen betyder for dig og mig, i byen og i byggeriet.

Du kan også komme med, når vi i næste uge lægger vejen forbi A:GAINs kontor og showroom i Nordhavn til inspiration og dialog om upcycling i byggeriet. Vi hører om virksomhedens rejse fra spinout af Lendager Group til i dag at stå som selvstændig leverandør af upcyclede byggematerialer og -produkter, som vi også ser eksempler på. 

På den lidt længere bane - og i en anden ende af landet - kan du høre om visionerne for Aarhus’ nye kulturhus og spillested Volume Village, der skal udfylde et fysisk og kulturelt tomrum under Ringgadebroen, der binder Aarhus sammen over byens store Godsbanearealer, som i disse og kommende år transformeres til en ny bydel. Vi tager en tur "under broen" og ser byggeriet, mens det stadig er undervejs og hører om visionerne for det nye kuturelle samlingssted. 

Og husk at der også er andre arrangementer i kalenderen - fra verdens første cirkulære børnehus til rumarkitekternes månehabitat i DAC og Folkemøde på Bornholm, hvor vi bl.a. forsøger at komme med svar på nogle af byggeriets dilemmaer.  

Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

MORRIS + COMPANY er et Internationalt prisbelønnet arkitektfirma fra London, der nu også er etableret i København. Vi er kendt for at operere i komplekse og tætte historiske bystrukturer og tilgår alle projekter med en grundig og analytisk tilgang til sted, historie, det ønskede program og funktion. Vi tænker bæredygtighed holistisk og tror på, at samarbejde er vejen frem. Læs mere i Månedens Profil.


Byens Klumme

At tage sig tiden til at lytte til et sted

Har tid og sted noget at gøre med klimakrisen? Det mener vi i innovationsbureauet NXT. Med vores metode Stedets Væsen søger vi bl.a. at gøre renoveringsprojekter af bygninger og bydele mere klimaambitiøse ved at stille spørgsmålet: Hvad sker der, hvis vi giver os tid til at lytte til et sted, før vi udvikler det?
Læs Byens Klumme skrevet af Madeleine Kate McGowan, kunstner, Stedets Væsen hos NXT.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Søren Smidt-Jensen, associeret partner i Smith Innovation. Læs bl.a. Sørens svar på, hvordan vi ruster byerne mod stigende havvand, og hvad der optager ham og Smith i arbejdet med byens og branchens udvikling. Læs med her.


Kommende arrangementer

Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Byen vågner: Biodiversitet - hvad, hvorfor og hvordan?, 25. april - ONLINE
Få et morgen-boost inspiration og faglige input, når vi bliver klogere på biodiversitet og dets betydning for vores byer og bygninger. Oplæg og cases ved SLA og Henning Larsen.


Værkstedsbesøg - upcycling i Nordhavn (II), 27. april
A:GAIN er leverandør af upcyclede byggematerialer og -produkter. Vi besøger virksomheden i deres kontor og showroom i Nordhavn og bliver klogere på, hvad upcycling er og kan gøre for byggeriets udvikling og hører om konkrete produkter og projekter.


Svanen - cirkulært børnehus, 4. maj
I Gladsaxe Kommune har man revet en gammel skole ned for at genbruge materialerne til et nyt og svanemærket børnehus. Vi tager på byggepladsbesøg og hører om opførelsen af verdens første cirkulære børnehus.


Danmarks nye Naturhistoriske Museum​, 18. maj
Udvidelsen af Statens Naturhistoriske Museum er et af de største museumsbyggerier i Danmark i nyere tid og samler flere museer i nye og eksisterende bygninger. Vi har fået en helt unik mulighed for at besøge byggepladsen og få en kig ind bag facaden.  


A Space Saga - mød rumarkitekterne i udstillingen​, 19. maj
Oplev månehabitatet LUNARK på udstillingen "A Space Saga" i Dansk Arkitektur Center sammen med SAGA Space Architects og bliv klogere på, hvordan man udvikler og designer arkitektur til at få mennesket ud i rummet. 


Building Green Aarhus: Social sammenhængskraft i Sydhavnen, 15. juni
Byens Netværk går på scenen på Building Green i Aarhus med en debat om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret i Aarhus.

 


Ordrupgaard med Snøhetta, 15. juni - venteliste
Kom på et unikt besøg på kunstmuseet Ordrupgaard med Aase Kari Mortensen, arkitekt fra Snøhetta, til et indblik i de kreative og til tider komplekse processer, der ligger bag tilblivelsen af Ordrupgaards nyeste tilbygning.


1-dagstur til Folkemødet 2022, 17. juni
Tag med på 1-dagstur til Folkemødet og oplev bl.a. debatten 'Byggeriets dilemmaer med Sara Bro' og nogle af de mange andre events, og ikke mindst dialoger, Folkemødet byder på. Vi sørger for direkte transport og godt netværk t/r.   


www.byens-netvaerk.dk

Byggeriets dilemmaer med Sara Bro, 17. juni
Kom til livedebat på Folkemødet, hvor programvært Sara Bro - kendt fra Sara & Monopolet på DR - vil bringe en række dilemmaer til torvs i krydsilden mellem borgere, politikere og centrale aktører i byggebranchen. 


Volume Village - nyt kulturhus og spillested under Ringgadebroen​, 21. juni
Hør om visionerne for Aarhus’ nye kulturhus og spillested Volume Village, der skal udfylde et fysisk og kulturelt tomrum under Ringgadebroen og være et mødested for en ny bydel.


Afholdte arrangementer

Forårskur på BaneGaarden
 Fotoreportage


Bikubenfonden - nyt community i byen
 Fotoreportage


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

Kursusrække: Bygningsbevaring - teori og praksis 2022, start 4. maj
Center for Bygningsbevaring og Det Kongelige Akademi, Institut for Bygningskunst og Kultur afholder kursusrækken ”Bygningsbevaring - teori og praksis 2022” i Raadvad og på Holmen. Læs mere her.


Green Building Council Denmark afholder LCA grundkursus, 3.-11. maj
Kurset henvender sig til alle, der ikke tidligere har beskæftiget sig med LCA (LIfe Cycle Assessment) og ønsker en grundlæggende forståelse for emnet og praktisk anvendelse i byggeriet.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link