Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


20. september 2019


København har de seneste år tiltrukket sig international opmærksomhed med kåringer som ”bedste rejsedestination”, ”mest attraktive storby” og ”most livable city”. Den positive opmærksomhed har gjort København til et efterspurgt rejsemål, men hvad betyder det for byen, når flere tusinder turister årligt skal dele byens gader og stræder med os, der lever og arbejder her? Med andre ord: Er København din, min - eller turisternes by?

Dét skal vi diskutere, når Byens Saloner igen kalder til debat. Sammen med et skarpt panel af blandt andre en hoteldirektør, en turismeforsker og en stadsarkitekt, diskuterer vi for- og bagsider af byens popularitet og turismens betydning for byens udvikling og indretning. Kom med og deltag i debatten København: Din, min og turisternes by? tirsdag den 29. oktober.

Debatsalonen følger i hælene på en lang række arrangementsbesøg til nye hoteller i København, hvor vi de seneste år har set på både nybyggede, ombyggede, store som små hoteller. Meget nærliggende afholdes salonen i det nyåbnede Hotel Coco på Vesterbro (tidligere Hotel Copenhagen Crown), hvor der også er mulighed for at komme på en kort rundtur efter debatten.

Har du mod på mere hotelbesøg, så er der også stadig et par ledige pladser på byggepladsbesøget til Comfort Hotel Copenhagen Airport, så skynd dig at tilmelde dig, hvis du vil med.    


Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

 

Månedens profil

sbs rådgivning a/s ARKITEKTER OG INGENIØRER​ er et rådgivningshus med en bred faglig sammensætning af arkitekter, ingeniører og konstruktører. Specialet er renovering inden for det byggede miljø, og kerneydelserne er de klassiske arkitekt- og ingeniørydelser fra skitse til færdigt projekt inden for istandsættelse, restaurering og transformation.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Aarhus har vokseværk – men hvordan bevarer vi byens kvaliteter, når byen vokser?

Aarhus er en by i rivende udvikling. Der bygges – og tænkes – både højt og stort, og mange af byens oprindelige bygninger og bykvarterer omdannes og bringes i disse år til nye funktioner. Læs Byens klumme af Stephen Willacy, Stadsarkitekt Aarhus.


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Camilla van Deurs, Stadsarkitekt København. Læs blandt andet hendes svar på, hvordan hun vil være med til at sikre et bedre samarbejde mellem private udviklere og almene boligselskaber for at sikre en ”blandet by”, og hvordan hun ser sit arbejdes betydning for byens udvikling. 


Kommende arrangementer

Hotel Moxy Copenhagen Sydhavnen​, 24. september - venteliste

Et hotel i samlesæt kan man sige om Moxy Copenhagen Sydhavnen, der var Danmarks største massivtræbyggeri, da det blev opført. Vi besøger hotellet der blev opført på rekordtid og tilbyder et ungt, friskt hotelkoncept. 


Frederiksberg Allé 41, 1. oktober - venteliste
Tag med på byggepladsbesøg og se forvandlingen på en af Frederiksbergs prominente adresser, der kommer til at huse både Madkulturen Hus, ny metrostation og nye boliger. 


KlimaBy, bæredygtighed og netværk i Middelfart, 2. oktober
Tag med når vi sætter fokus på klima og bæredygtighed i både byplans- og bygningsskala på en heldagstur til byen, der kan bryste sig af at have Danmarks mest bæredygtige rådhus og smukkeste klimatilpasning.


Metro Cityringen, 8. oktober - venteliste
Tag turen rundt i den nye Metro Cityring, som forbinder Københavns centrale bydele. Undervejs stiger vi af på udvalgte stationer og hører om designet af de nye stations- og byrum.


Comfort Hotel Copenhagen Airport​​, 10. oktober - få pladser

Når Comfort Hotel Copenhagen Airport åbner i 2020 bliver det Nordens største lufthavnshotel og kongres. Tag med på byggepladsbesøg og hør mere om hotellet, hvor også arkitekturen har referencer til fly.


Byvandring i det historiske København​, 22. oktober - få pladser
Tag med på byvandring i det historiske København med fokus på arkitekten Vilhelm Klein, der var en af sin tids mest toneangivende og kontroversielle skikkelser og ophavsmand til flere af de bygninger, som har sat et markant aftryk på København.
 


København - din, min og turisternes by? 29. oktober
Sommeren igennem har den stigende turisme været et tema i medierne - for hvor mange turister kan byen rumme? Dét skal vi diskutere, når Byens Saloner igen kalder til debat - denne gang på nyåbnede Hotel Coco på Vesterbro.  


Det nye Rigshospital - Nordfløjen, 30. oktober
Vi gentager succesen med endnu et byggepladsbesøg til den nye Nordfløj, der skal sikre et mere tidssvarende og rummeligt Rigshospital med pleje og behandling af højeste kvalitet. 


Kalvebod Fælled Skole​, 5. november - venteliste
Kom med på rundvisning på Kalvebod Fælled Skole, hvor bevægelse, idræt og naturen er indlejret i arkitekturen. 


Studietur til Marrakech, 9.-13. november 

Tag med til nordafrikas maleriske, mangfoldige metropol Marrakech. Sammen vil vi gå på opdagelse i den spændende arkitektur og bygningskunst, de velbevarede håndværkstraditioner og den buldrende aktuelle byudvikling.


Afholdte arrangementer

Byudvikling i Tingbjerg, 5. september
 Fotoreportage


Det nye Rigshopital - Nordfløjen​, 29. august
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Pressemeddelelse fra Byens Netværk udsendt 4. september 2019: "Byggefagligt netværk styrker indsatsen i Aarhus"
Byens Netværk vil styrke den tværfaglige dialog blandt fagfolk, der arbejder med byggeri og byudvikling i Aarhus. 


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

BYGNINGSRESTAURERING – kursusrække 2019

Center for Bygningsbevaring i Raadvad og Kunstakademiets Arkitektskole samarbejder om en kursusrække målrettet de fredede og bevaringsværdige bygninger. Kurser udbydes udvalgte dage fra september 2019 – marts 2020. Klik ind og læs mere.


www.byens-netvaerk.dk

Building Green København, 30. & 31. oktober

Building Green sætter fokus på det bæredygtige fællesskab den 30. & 31. oktober i København med udstillere, konferencer og talks med spændende aktører fra ind- og udland.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link