Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


21. marts 2019
 

Mange af os er nu vendt tilbage fra en hel uge med netværk, debatter, talks og travle forretningsmøder på den internationale ejendomsmesse Mipim i Cannes. Byens Netværk havde i år fornøjelsen af at være vært for hele fire arrangementer - herunder vores meget velbesøgte kaffe-rendez-vous og to spændende faglige debatter - den ene i samarbejde med Danske Arkitektvirksomheder. Det var som altid fantastisk at mærke den åbne netværksånd i det sydfranske og møde både kendte og kommende nye medlemmer af Byens Netværk. Vi følger op med en billedreportage fra arrangementerne i næste uge! 

Og mens vi er udenbys: Har du set at årets studietur går til Marrakech?
Marrakech er i dag meget andet end lerklinede huse og historiske paladser. Mens bymidten indenfor medinaen endnu er som at lande i et eventyr fra tusind og én nat, bobler nutidens Marrakech af byfornyelse og udvikling. Vi er i fuld gang med at finde de bedste steder og kontakter til at opdage byen - så tag med til november og oplev byen sammen med dine mange gode kolleger i branchen. 

Herhjemme har vi i over hundrede år fredet bygninger og arkitektur med særlig værdi for den fælles kulturarv. Men hvordan har synet på, hvad der er fredningsværdigt ændret sig gennem tiden? Tag med arkitekturhistoriker Jannie Rosenberg Bendsen på byvandring om fredning, hvor vi ser og hører om nogle af indre Københavns fredede bygninger – og få et bud på, hvordan man kan frede i fremtiden.

Byens Klumme er denne gang i hænderne på billedkunstner Thomas Pålsson, der har speciale i gadekunst og større udsmykningsprojekter i byens rum. I klummen opfordrer Thomas til, at flere af byggeriets aktører får øje på, hvordan kunst og byggeri tilsammen kan styrke identiteten og ejerskabet i det enkelte byggeprojekt. Læs hvordan i klummen her. Den 3. april tager vi i øvrigt på cykeltur rundt i København sammen med Thomas, hvor vi kigger nærmere på kunst og udsmykning af byens rum og vægge - både på den formelle udsmykningskunst, gadekunsten og de mange gråzoner, sammenstød og overlap. Læs mere og tilmeld dig her.


I denne uge byder vi velkommen til hele fire nye medlemmer:

Vi glæder os til at hilse på jer alle.


Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

SKALA Arkitekter har fokus på velfungerende, bæredygtige og bygbare rammer om menneskers liv. SKALA Arkitekter er en full-service arkitektvirksomhed med tegnestuer i Horsens, København og Oslo og med mere end 30 års erfaring i bagagen.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra juni 2019 og frem.


Byens Klumme

Væggene kan tale!

Kunst kan virke fremmed for de fleste. Men det behøver den ikke at være. Der ligger en oplagt samarbejdsmulighed lige for, som kan være til stor gavn for både kunsten og byggeriet. Læs Byens klumme, der denne gang er i hænderne på billedkunstner Thomas Pålsson.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Birgitte Svarre - Director, Team lead Cities i Gehl - er ny stafetmodtager. Klik ind og læs bl.a. hvad der optager hende for øjeblikket, og få Birgittes svar på spørgsmålet om, hvorvidt vi kan fastholde Københavns særlige kvaliteter samtidig med at vi fortsat udbygger byen.


Kommende arrangementer

Renovering af Overformynderiet, 21. marts - få pladser

Snart flytter Beskæftigelsesministeriet og Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet ind i det gamle Overformynderi på Holmens Kanal 20, hvor Bygningsstyrelsen for nylig har gennemført en omfattende renovering og restaurering. Kom med ind og se det færdige resultat.


Kunst i byrummet - cykeltur med Thomas Pålsson, 3. april
Tag med på cykeltur rundt i København, hvor vi sammen med Thomas Pålsson kigger nærmere på kunst og udsmykning af byens rum og vægge - både på den formelle udsmykningskunst, gadekunsten og de mange gråzoner, sammenstød og overlap.


Sundholm – Når byen tager socialt ansvar, 11. april

Tag med til Sundholm på Amager, når vi går på opdagelse mellem områdets smukke gamle bygninger og får en snak om social ansvarlighed og lokalt sammenhold med nogle af bydelens forskellige aktører og lokale ildsjæle.


Byvandring om fredning, 9. maj
Hvordan har synet på, hvad der er fredningsværdigt ændret sig gennem tiden? Tag med arkitekturhistoriker Jannie Rosenberg Bendsen på byvandring i indre København, hvor vi ser og hører om nogle af byens fredede bygninger – og får et bud på, hvordan man kan frede i fremtiden.


Folkemødet 2019, 14. juni

Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi igen i år tager på 1-dagstur til Bornholm for at besøge den årlige begivenhed, som fejrer dialogen om samfundets muligheder og udfordringer. Udover fællesspisning i BL's Dome, kan du i år glæde dig til når Byens Netværk for første gang er medarrangører af en Folkemøde-debat. 


Studietur til Marrakech, 9.-13. november 

Tag med til nordafrikas maleriske, mangfoldige metropol Marrakech. Sammen vil vi gå på opdagelse i den spændende arkitektur og bygningskunst, de velbevarede håndværkstraditioner og den buldrende aktuelle byudvikling.


Afholdte arrangementer

 

Skademosen - CLT-byggeri i Trekroner, 8. marts
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Året der gik i byggebranchen 2018
Byens Podcast er aktuel med den uomgængelige nytårsudsendelse: Året der gik i byggebranchen. Podcasten er optaget direkte på Byens Netværks Nytårskur den 4. januar i PLADEVÆRKSTEDET og lavet i samarbejde med Byggeriets Pressebureau. 


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


Invitation til Louisiana Live - Camilla van Deurs, 2. april

Mød Københavns nye stadsarkitekt til en snak om København, om hendes fascination af livet i storbyen og hvorfor det er vigtigt for et samfund at have ambitioner på vegne af arkitekturen. Arrangementet er gratis for medlemmer af Byens Netværk.


www.byens-netvaerk.dk

Konference: Mellem fingerplan og økuller: Idealer for fremtidens København, 9. april

København vokser og mangler billige boliger og bæredygtige løsninger. Er Lynetteholmen svaret, og hvad vi kan lære af fortidens planlagte bydele som Tingbjerg og Ørestad, når vi skal forme fremtidens byudvikling? Medlemmer af Byens Netværk får rabat på tilmelding.


www.byens-netvaerk.dk

Besøg Danmarks nye, ældste og mest unikke byggeplads, 10. april

Kom og se hvordan Sagnlandet Lejre bygger to bygninger fra Vikingetiden og afslut aftenen på ægte vikingemanér med et Vikingegæstebud.


www.byens-netvaerk.dk

Konference: Den inkluderende by? 11. april

Projekt UDENFOR inviterer til fagkonference for at undersøge konsekvenserne af urbaniseringen og præsentere nytænkning og initiativer indenfor forskning og praksis, der kan bidrage til mere bæredygtig og inkluderende udvikling af byer i Danmark.


www.byens-netvaerk.dk

Invitation til VEKSØ seminar: Sikkerhed i byrummet, 11. april
Hør hvordan Københavns Kommune, Schønherr, Beredskabet og SLA Norge arbejder med sikkerhed og hør den antropologiske vinkel på, hvordan byens borgere oplever terrortrussel og terrorsikkerhed. Seminaret er gratis for medlemmer af Byens Netværk.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link