Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


25. maj 2018

Tak for en rigtig god generalforsamling i sidste uge, som blev afholdt i Vilhelm Lauritzen Arkitekters nyrenoverede pakhus i Nordhavn. Tak til alle jer, som deltog og var med til at bakke op om Byens Netværk. Læs reportagen fra en blændende solskinsdag i netværkets tegn, når den følger snarest.

I området mellem Enghavevej og Vasbygade ligger Den Gule By -  en lille idyllisk oase bestående af 33 historiske huse, der tidligere fungerede som tjenesteboliger for ansatte i DSB. Kom med på byvandring og oplev en af Københavns skjulte juveler samt området omkring godsbaneterrænet. Sidstnævnte er nu igen er i fokus ifm. Frank Jensens planer om at udvikle området mellem Vesterbro, Kgs. Enghave og Sydhavnen til et nyt "Lille Vesterbro".

Folkemødet nærmer sig, og vores dagstur til den store begivenhed har nu fået så mange tilmeldinger, at vi med sikkerhed stævner afsted fredag den 15. juni. Der er stadig plads til flere i bussen, så hop på, hvis du ikke vil undvære en dag med spændende debatter på solskinsøen sammen med dit allerbedste netværk. 

Vi kan i denne uge byde velkommen til hele tre nye medlemmer: Botium, som leverer møbler og indretningsløsninger, TagTomat, som rådgiver og udvikler byhaver, urban gardening, farming og grønne fællesskaber og Smith Innovation, der rådgiver byggeriet om udvikling og nye forretningsmuligheder. 


Med venlig hilsen
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Byens Netværk præsenterer denne måneds profil: Magasinet KBH. Magasinet KBH har i snart 13 år sat fokus på Københavns rivende byudvikling. Mød stifteren og hør ham fortælle om magasinets rolle i 2018 – og om hvordan vores by er et projekt, vi alle kan være med til at udforme.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra juni 2018 og frem.


Byens Klumme

København skal stadig være for alle

Københavns Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), er aktuel med et nyt klummeindlæg om nødvendigheden af sikre et mangfoldigt København i en tid, hvor byen vokser, og boligpriserne stiger.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Poul Schülein, seniorpartner i Arkitema Architects, har grebet stafetten og svarer på, hvilke udfordringer og muligheder han ser i udviklingen af Københavns industrielle bygningsmasse i transformationen til moderne anvendelse. Klik ind og læs hans svar.


Kommende arrangementer

Husbådssafari, 31. maj - få pladser
Grib cyklen og tag med på husbådssafari i Københavns Havn. Vi besøger fire husbådsejere og hører om deres liv på båden. For hvad kræver tilværelsen som husbådsbygger og beboer egentlig?


Teaterforestilling i BLOX: »Flygt« – et drama om PH og Arne Jacobsen, 6. juni - venteliste

Tag med Byens Netværk i teatret og oplev Det Flydende Teaters musikdramatiske forestilling om PH og Arne Jacobsens flugt til Sverige.


www.byens-netvaerk.dk

Crowdfunding i byggeriet, 11. juni
Alternative finansieringsformer er i hastig væskt - også inden for byggeri og ejendomsbranchen. Kom og bliv klogere på både crowdfunding, crowdlending og crowdinvesting, hør om konkrete erfaringer fra branchen og få en introduktion til de grundlæggende juridiske spilleregler inden for netværksfinansiering.


Folkemøde 2018 og Hammershus Besøgscenter, 15. juni

Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm. Vi fylder igen i år en bus og besøger den årlige begivenhed. Denne gang krydrer vi turen med et stop ved Hammershus Besøgscenter samt fællesspisning i BL's Dome.


Den Gule By, 18. juni

Kom med på byvandring og oplev Den Gule By  - en idyllisk lille oase mellem Enghavevej og Vasbygade bestående af historiske huse, som tidligere fungerede som tjenesteboliger for ansatte i DSB.


Trekroner Kirke, 3. juli
Når Trekroner Kirke ved Roskilde efter planen står færdig næste år, vil den med sine organiske former være et markant brud på traditionel kirkearkitektur.


Roskilde Festival som midlertidig by, 5. juli

Skal du på Roskilde Festival i år? Så har du mulighed for at komme med på vores lille hyggelige netværksarrangement om festivalen som midlertidig by.


Studietur til Cape Town, 2.-10. oktober - få pladser

Studieturen 2018 går til Cape Town, hvor Afrika og Vesten på godt og ondt er smeltet sammen til en helt unik kultur. Tag med og oplev byens store historie, imponerende skønhed og spændende udvikling.


Afholdte arrangementer

 

Stationsbesøg i den nye metro, 15. maj
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Om fusioner og opkøb i arkitektbranchen
Hør seneste udsendelse som sætter fokus på den bølge af fusioner og opkøb, der på det seneste har ramt arkitektbranchen.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast på MIPIM: Hvordan håndterer vi urbaniseringen?
Hør syv danske borgmestre og kommunale topfolks bud på, hvordan vi håndterer urbaniseringen og den hefitige vækst i byerne.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Netværk på tværs af kontinenter, 15. juni
Den danske ambassade i Sydafrika søger arkitekter i København, som kunne være interesseret i at byde en håndfuld afrikanske arkitekter på kaffe og dialog om arkitektur på tværs af kontinenter.


DK-GBC: Uddannelse i bæredygtighedsledelse juni 2018

Styrk dine ledelseskompetencer i det bæredygtige byggeri. Du har nu muligheden for at blive en af Danmarks første bæredygtighedsledere. Næste hold er 6. – 8. juni 2018.


www.byens-netvaerk.dk

Klimaspring arrangementer i BLOX
Klimaspring inviterer til to arrangementer for at markere afslutningen på kampagnen og videregive erfaringerne om, hvordan innovativ klimatilpasning bidrager til at skabe bedre byer og grøn vækst.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link