Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


26. august 2021

I Herfølge, syd for Køge, er et nyt minisamfund ved at tage form. I spidsen for initiativet står ægteparret Peter Aalbæk og Lise Palm, der sammen med venner, familie og lokale kræfter vækker visionen om en ny bæredygtig bydel til live, hvis samfundsopbygning er inspireret af de danske andels- og arbejderbevægelser. Vi besøger LilleSyd – bæredygtig bydel i Herfølge Vest og hører om visionerne og baggrunden for den nye bydel. Vi slutter af med fællesspisning.

Vi håber også, at du vil lægge vejen forbi vores hyggelige omgivelser i Fæstningens Materialgaard, når vi tager revanche for sidste års udskudte fejring af Byens Netværks 25-års jubilæum og Henriette Sofies runde dag. Kom og vær med til Fejring med forsinkelse fredag den 3. september - alle er velkomne, og vi glæder os til at se jer!

Og så er der plads til mange flere på vores tur til månen! Sebastian og Karl-Johan fra SAGA Space Architects deler deres rejseberetning fra 60 dage i total isolation i den barske arktiske vildmark, hvor de har testet deres månehabitat. Find af ud hvad de lærte om arkitektur designet til rummet - og hvordan isolation påvirker vores psyke - når vi holder online foredrag om Månearkitektur – på mission i Grønland.

Sidst men ikke mindst har vi fornøjelsen af at kunne byde velkommen til tre nye medlemmer; Institut for (X), der en kultur-, erhvervs- og uddannelsesplatform med base i Aarhus, SmartGuard, der er specialister inden for sikringsløsninger samt Norconsult A/S, der er en af Skandinaviens førende tværfaglige rådgivere. Vi glæder os til at se jer alle på vores kommende arrangementer.   


Med venlig hilsen

Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

URBAN POWER er et innovativt arkitektfirma, der skaber fysiske rammer med et særligt fokus på sammenhængen mellem by, bygning og byrum. Vores opgavetyper spænder over idéoplæg, helhedsplaner, analyser, designmanualer, visioner, bygningsdesign, projektering og procesledelse - særligt med fokus på transformation og videreudvikling af eksisterende byområder. Læs mere her


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Kære Kaare

Seks borgmestre kom på konferencen Byggebranchen ser grønt! med budskaber fra kommunerne til indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek. Baggrunden er de skærpede klimakrav til byggeriet i den nye nationale strategi for bæredygtigt byggeri, der blandt andet skal udmøntes i kommunerne.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Magnus Henriques, CEO og medstifter af Havnens Hænder – Biobaserede og bæredygtige byggematerialer. Læs hvordan han sammen med sine to makkere arbejder for, at vi bygger klogere og med bæredygtige og naturligt intelligente materialer. Læs mere i Byens Stafet her.


Kommende arrangementer

Sommer på Slottet, 26. august
Vi fejrer sensommeren på det smukke Charlottenlund Slot, hvor skal høre om stedets historie og restaurering frem mod dets nutidige funktion som kontorhotel og eventlokation.


Intromøde & netværk i Aarhus, 31. august
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde i Aarhus, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre og nye netværkskolleger i branchen.


Teater: Vi de 1%, 2. september - få pladser tilbage
De bor i ghettoer. De er ofte kun sammen med andre, som deler samme kultur og værdier. De placerer deres børn i særlige skoler og ønsker ikke at bidrage til fællesskabet. Tag med i teateret og se en forestilling om de rige 1%, og hvordan de lever.


Fejring med forsinkelse - Jubilæum og fødselsdagsreception, 3. september
I 2020 fyldte Byens Netværk 25 år. Samme år blev vores direktør Henriette Sofie Larsen 60 år. Det fejrer vi forsinket, men festligt, med en netværksbar i det hyggelige Fæstningens Materialgård.


Bæredygtig byfornyelse i Ryesgade 25, 8. september - venteliste
I Ryesgade er en gammel københavnerejendom blevet renoveret samt for energi- og klimaoptimeret. Vi ser og hører om resultatet, som blev en af Danmarks første DGNB-certificerede renoveringer af en etageejendom anvendt til beboelse.


Nationalbanken, 21. september
Nationalbankens ikoniske og fredede bygning på Havnegade skal renoveres og restaureres over en længere årrække. Vi får et sjældent kig bag facaden på et af arkitekt Arne Jacobsens absolutte hovedværker, mens bygningen står tom.


LilleSyd – bæredygtig bydel i Herfølge Vest, 22. september
Syd for Køge er et nyt minisamfund ved at tage form. Vi besøger den bæredygtige bydel, Herfølge Vest – også kaldet ”LilleSyd” – hvis samfundsopbygning er inspireret af de danske andels- og arbejderbevægelser. 


Online foredrag: Månearkitektur – på mission i Grønland, 29. september
Hvordan skaber man arkitektur til rummet? To arkitekter har boet 60 dage i total isolation i den barske arktiske vildmark for at teste deres månehabitat LUNARK. Hør deres fascinerende rejsefortælling.


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - 2 pladser tilbage
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Afholdte arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Filmstationen – fra Flyvestation til kreativt erhvervsområde, 17. august
 Fotoreportage


CPH Village Jernbanebyen, 11. august
 Fotoreportage


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


Byens Podcast: Hvad skal vi egentlig med byerne?
Hvordan påvirker det byens liv, når nære relationer, hjemmearbejde og en by med få muligheder i et år har været normalen? Det er tid til at gen(op)finde byens formål. Lyt med her.


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Lysets Dag 2021 sætter fokus på lysdesign, 16. september
Dansk Center for Lys (DCL) inviterer til konferencen Lysets Dag, der i år sætter fokus på lysdesign, og hvordan man skaber det rigtige lys til mennesker. Læs mere om program og tilmelding her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link