Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


26. september 2019

I går udsendte vi et ekstraordinært nyhedsbrev vedr. vores fremtidige aktiviteter på MIPIM affødt af MIPIM-organisationes henvendelse til os. Samme dag udsendte Danske Arkitektvirksomheder en nyhed om deres fremtidige tilstedeværelse på MIPIM, og i dag har historien ramt medierne. Den korte historie er, at Byens Netværk ikke deltager på MIPIM-konferencen i 2020, men at vi vil være til stede i Cannes sammen med vores medlemmer.

På den mere hjemlige arrangementsside lancerer vi i dag en byvandring om Dark Design i byrummet, hvor vi skal se, hvad der sker med byen, når arkitekturen - tilsigtet eller utilsigtet - bliver 'fjendtlig' i den forstand, at bestemte befolkningsgrupper, herunder hjemløse, forhindres i at tage ophold bestemte steder. Sammen med en gadeplansmedarbejder fra projekt UDENFOR tager vi på byvandring i København for at opleve byen med nye øjne. Bemærk, at der er et stærkt begrænset antal pladser - derfor gentager vi også turen senere på året.

En tur, der også bliver gentaget, er vores byggepladsbesøg til den nye Nordfløj på Rigshospitalet, der skal står færdig til brug i starten af det nye år. Vi har været så heldige at få endnu et kig ind bag facaden sammen med LINK Arkitektur, så nåede du ikke at få en plads sidst, så er muligheden der nu. Og hvis du vil have et lille sneak peek på, hvad der venter, kan du se fotoreportagen fra vores sidste besøg her

I sidste uge kunne vi også løfte sløret for vores kommende debatarrangement i Byens Saloner. Denne gang sætter vi fokus på turismens betydning for byens udvikling og indretning. For hvordan udnytter man de positive potentialer ved et stigende antal besøgende i København samtidig med, at vi sikrer, at byen fortsat har plads til alle os, der bor og arbejder her? Deltag i debatten om København: Din, min og turisternes by?, der holdes på det nyåbnede Hotel Coco på Vesterbro.


Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

 

Månedens profil

sbs rådgivning a/s ARKITEKTER OG INGENIØRER​ er et rådgivningshus med en bred faglig sammensætning af arkitekter, ingeniører og konstruktører. Specialet er renovering inden for det byggede miljø, og kerneydelserne er de klassiske arkitekt- og ingeniørydelser fra skitse til færdigt projekt inden for istandsættelse, restaurering og transformation.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Aarhus har vokseværk – men hvordan bevarer vi byens kvaliteter, når byen vokser?

Aarhus er en by i rivende udvikling. Der bygges – og tænkes – både højt og stort, og mange af byens oprindelige bygninger og bykvarterer omdannes og bringes i disse år til nye funktioner. Læs Byens klumme af Stephen Willacy, Stadsarkitekt Aarhus.


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Camilla van Deurs, Stadsarkitekt København. Læs blandt andet hendes svar på, hvordan hun vil være med til at sikre et bedre samarbejde mellem private udviklere og almene boligselskaber for at sikre en ”blandet by”, og hvordan hun ser sit arbejdes betydning for byens udvikling. 


Kommende arrangementer

Frederiksberg Allé 41, 1. oktober - venteliste
Tag med på byggepladsbesøg og se forvandlingen på en af Frederiksbergs prominente adresser, der kommer til at huse både Madkulturen Hus, ny metrostation og nye boliger. 


KlimaBy, bæredygtighed og netværk i Middelfart, 2. oktober
Tag med når vi sætter fokus på klima og bæredygtighed i både byplans- og bygningsskala på en heldagstur til byen, der kan bryste sig af at have Danmarks mest bæredygtige rådhus og smukkeste klimatilpasning.


Metro Cityringen, 8. oktober - venteliste
Tag turen rundt i den nye Metro Cityring, som forbinder Københavns centrale bydele. Undervejs stiger vi af på udvalgte stationer og hører om designet af de nye stations- og byrum.


Comfort Hotel Copenhagen Airport​​, 10. oktober - ganske få pladser

Når Comfort Hotel Copenhagen Airport åbner i 2020 bliver det Nordens største lufthavnshotel og kongres. Tag med på byggepladsbesøg og hør mere om hotellet.


Byvandring i det historiske København​, 22. oktober - ganske få pladser
Tag med på byvandring i det historiske København med fokus på arkitekten Vilhelm Klein, der var en af sin tids mest toneangivende og kontroversielle skikkelser.
 


København - din, min og turisternes by? 29. oktober
Sommeren igennem har den stigende turisme været et tema i medierne - for hvor mange turister kan byen rumme? Dét skal vi diskutere, når Byens Saloner igen kalder til debat - denne gang på nyåbnede Hotel Coco på Vesterbro.  


Kalvebod Fælled Skole​, 5. november - venteliste
Kom med på rundvisning på Kalvebod Fælled Skole, hvor bevægelse, idræt og naturen er indlejret i arkitekturen. 


Dark Design i byrummet, 12. november
​Se byen på en helt anden måde, end du er vant til, når vi tager på byvandring med projekt UDENFOR og ser eksempler på ‘Dark Design’, der forhindrer hjemløse i at tage ophold i byen.


Studietur til Marrakech, 9.-13. november 

Tag med til nordafrikas maleriske, mangfoldige metropol Marrakech. Sammen vil vi gå på opdagelse i den spændende arkitektur og bygningskunst, de velbevarede håndværkstraditioner og den buldrende aktuelle byudvikling.


Afholdte arrangementer

Køge Kyst og Køge Nord Station, 12. september
 Fotoreportage
 

 


www.byens-netvaerk.dk

Æggepakkeriet og Aarhus K​, 10. september 2019
 Fotoreportage


Byudvikling i Tingbjerg, 5. september
 Fotoreportage


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

MIPIM konfronterer Byens Netværk
Efter en henvendelse fra MIPIM-organisationen vedr. afholdelsen af vores aktiviteter på MIPIM har Byens Netværk valgt ikke at tilmelde sig konferencen i 2020, men blot at være til stede i Cannes.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


https://www.danskeark.dk/content/danske-arkitektvirksomheder-traekker-stikket-til-mipim-2020

Danske Arkitektvirksomheder trækker stikket til MIPIM 2020
MIPIM-organisationen udfordrer EU-borgeres ret til forsamlingsfrihed og dermed Danske Arkitektvirksomheders årlige faglige netværksmøde på MIPIM. Læs hele nyheden fra Danske Arkitektvirksomheder her


www.byens-netvaerk.dk

BYGNINGSRESTAURERING – kursusrække 2019

Center for Bygningsbevaring i Raadvad og Kunstakademiets Arkitektskole samarbejder om en kursusrække målrettet de fredede og bevaringsværdige bygninger. Kurser udbydes udvalgte dage fra september 2019 – marts 2020. Klik ind og læs mere.


www.byens-netvaerk.dk

Building Green København, 30. & 31. oktober

Building Green sætter fokus på det bæredygtige fællesskab den 30. & 31. oktober i København med udstillere, konferencer og talks med spændende aktører fra ind- og udland.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link