Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


27. februar 2020
 

Hvordan sikrer vi social bæredygtighed og sammenhængskraft i byens nye kvarterer, når udviklingen bare buldrer derudaf? Hvilke greb og strategier er nødvendige, hvis vi skal sikre, at der fortsat er plads til alle – også til byens socialt udsatte?

Vi tager den sociale bæredygtighed op til debat, når vi den 25. marts holder Samtalesalon på årets Buildling Green i Aarhus. Her zoomer vi ind på et meget aktuelt byudviklingsprojekt, nemlig Sydhavnskvarteret i Aarhus, der i disse år undergår en kolossal forandring. Seks nøgleaktører i udviklingen af det nye bykvarter er samlet for at give deres bud på, hvad der skal til for at sikre sammenhængskraften, når vi omdanner eksisterende bykvarterer til nye pulserende byområder. 

Mød bl.a. Bente Lykke Sørensen, bystrategisk chef i Aarhus Kommune, Rune Kilden, byudvikler hos Kilden & Hindby, Peter Thorsgaard, salgs- og udviklingschef i A. Enggaard, Kim Risager, partner og markedschef i Arkitema, Sarah Jarsbo, leder af Sydhavnens Bylivskontor og Christian Juul Wendell, formand for Frontløberne. Sammen er de gået nye veje og har fundet en tilgang, der på mange måder flytter standarderne for nutidens byudvikling.

Efter samtalesalonen inviterer vi på et besøg i Danske Banks nye domicil, der er placeret lige ved indgangen til Sydhavnskvarteret. Med sine åbne funktioner i stueetagen rækker bygningen ud mod områdets beboere og lægger dermed vejen åben for at styrke den positive udveksling mellem det etablerede erhverv og de små lokale iværksættere. På arrangementet vil erhvervsdirektør i Realkredit Danmark, Frank Dam Jensen og arkitekt og partner i Arkitema, Kim Risager, fortælle og vise rundt.

Vi bliver i Aarhus, når vi den 4. april skal besøge BOOK1 Design Hostel, som er det nyeste skud på stammen af hoteller i Brøchner-hotelkæden. Vi får en eksklusiv fremvisning af direktør Søren Brøchner-Mortensen og hotelmanager Martin Dyrholm, der vil fortælle, hvordan byens gamle hovedbibliotek i Mølleparken nu er transformeret til et moderne designhostel med udadvendte funktioner for de lokale og byens besøgende. 

I dette Aarhus-fokuserede nyhedsbrev er vi særligt glade for at kunne byde velkommen til Brabrand Boligforening. Vi glæder os over at være blevet godt modtaget i Aarhus og til at møde jer og jeres medarbejdere på de mange kommende arrangementer.


Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Hos Nybolig Trolle & Hartmann – Holte, Hillerød og Hørsholm får du ikke kun klassisk godt erfarent mæglerarbejde, men også vores ærlige mening. Vores mission er, at vi sammen med vores kunder får lagt præcis den plan, der skal til for at få løst opgaven til perfektion. Læs mere i Månedens profil her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Social bæredygtighed gennem arkitektur

Læs Byens Klumme af Kirsten Anker Sørensen, Koncernschef i Link arkitektur, der peger på nødvendigheden af at tænke mangfoldighed, tryghed og menneskemøder ind i arkitekturen, når vi bygger og renoverer boligområder.


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Mia Manghezi, Projektudviklingsdirektør i PensionDanmark. Læs hvad hun ser som de største barrierer for at vælge miljømæssig bæredygtighed i byggeriet, og hvordan PensionDanmark som bygherre arbejder for at skubbe til branchen.   


Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Kommende arrangementer

Vikingeskibsmuseet, 27. februar
Affredningen af Vikingeskibshallen i Roskilde har skabt debat om dens betydning for vores kulturarv. Vi tager på museumsbesøg og får en særomvisning med museumsdirektøren med fokus på museets arkitektur og planerne for et nyt museum.


Det nye Københavns Museum, 4. marts - venteliste
Københavns Museum flytter til en ny lokation i byen i og får et nyt udstillingshus for byens historie. Tag med, når vi tager på museumsbesøg og får en omvisning med fokus på museets bygningshistorie og udstillingsopbygning.


Mipim Kaffe-Rendez-Vous 2020​, 11. marts - få pladser
Intet Mipim uden Byens Netværks efterhånden legendariske Kaffe-Rendez-Vous. Igen i år inviterer vi nuværende og kommende medlemsvirksomheder til vores populære morgenkaffe på Restaurant le 13.31 i Cannes.


Vridsløselille Fængsel, 17. marts - venteliste
Kom med ind bag murene, når vi besøger og ser det indre af Vridsløselille Fængsel, der er sat til salg og sammen med den store grund skal udvikles til et nyt attraktivt område i Albertslund.  


Byens Netværk går undercover​, 18. marts - venteliste
Tør du tage med agenterne på hemmelig mission? Du ved ikke hvor du skal hen, og hvad du skal se. 


Samtalesalon i Aarhus: Hvordan skaber vi social sammenhængskraft i byerne?, 25. marts
Kom med til samtalesalon på Building Green i Aarhus om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret, der undergår en kolossal udvikling.  


Danske Banks nye domicil i Aarhus, 25. oktober
Som del af programmet for Building Green i Aarhus arrangerer vi et besøg til den nye Danske Bank-bygning med et oplæg om, hvordan man knytter an til den kommende vitale bydel i Aarhus' Sydhavn. 


BOOK1 Design Hostel i Aarhus​, 2. april
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner i foråret som hostel under navnet BOOK1 Design Hostel. Tag med når vi ser og hører om transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel.


Velkommen i Byens Netværk - Intromøde​​, 1. maj
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre nye netværkskolleger i branchen.


Folkemødet 2020, 12. juni 
Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm. Vi fylder en bus og besøger den årlige begivenhed, som fejrer dialogen om samfundets muligheder og udfordringer.   


Afholdte arrangementer

Copenhagen Light Festival 2020 - lysvandring for Byens Netværk​, 17. februar
 Fotoreportage

 


www.byens-netvaerk.dk

Smykkeskrinet i Aarhus, 4. februar
 Fotoreportage


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens nytårspodcast: Byggeriets tendenser i 2020
Byens Podcast er aktuel med den uomgængelige nytårsudsendelse: Året der gik - og nye tendenser for 2020. Optaget direkte ved Byens Netværks nytårskur den 10. januar 2020.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Kursus: Byggekommunikation for arkitekter, 16.-17. marts
Lær at bruge en enkel og proaktiv kommunikationsmodel, der forebygger problemer og skaber gode brugersamarbejder omkring byggeprojektet. Kursus udbudt af Arkitektforeningen.


Netværksmøde: Fremtidens bo- og boligformer​, 17. marts
Foreningen Bæredygtige Byer og Bygninger inviterer til netværksmøde med fokus på bofællesskaber. Med udgangspunkt i tre temaer og en række inspirationsoplæg bringes dine og andres erfaringer og spørgsmål i spil. Musicon-bydelen - som selv står med en del udviklingsarbejde i Roskilde - danner rammen. 


www.byens-netvaerk.dk

Building Green Aarhus​, 25. & 26. marts
Oplev 80 talere på 3 scener og 70 udstillere af bæredygtige produkter og løsninger til byggeriet. Du får inspiration og konkret viden til typiske valg og dilemmaer, så du nemmere kan tage de bæredygtige valg.


Konference: Den Nordiske Træ- og Bindingsværksby, 2.-4. april 

Kom til nordisk konference og bliv klogere på, hvordan nogle træhuse har overlevet flere hundrede år, hvilke tendenser, der er i vores nabolande og hvordan der bygges både bæredygtigt og langtidsholdbart til fremtiden. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link