Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


28. september

Krigen i Ukraine raser fortsat med uoverstigelige konsekvenser for den ukrainske befolkning. Og selvom katastrofens totale omfang endnu er umulig at forudsige, er det tydeligt for alle, at Ukraine står overfor en enorm genopbygningsudfordring. Men hvordan genopbygger man midt i en krig? Hvordan genopbygger man - hurtigt - uden at gå på kompromis med bæredygtighed? Og hvordan involverer man internationale samarbejdspartnere på den rigtige måde? De faglige diskussioner er mange, komplekse og vedrører os alle. Tag del i den vigtige dagsorden og dialog om Genopbygning Ukraine - samarbejde, transformation, kultur og identitet, når vi mødes i Ukraine House in Denmark til en samtale mellem Kyiv-baserede Balbek Bureau og Det Kongelige Akademi.

Som optakt kan du også (gen)høre vores to podcasts optaget i the Rebuilding Pavilion på sommerens UIA Verdenskongres, hvor en række internationale og danske aktører giver deres blik på, hvordan og hvorfor det er vigtigt at dele viden om genopbygning af verdens sårbare samfund.

Der er også et nyt Byen vågner-arrangement i kalenderen. Her kan du sammen med tegnestuen Yoke og entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard blive klogere på Kunst som identitetsskaber og investering i byggeri og byudvikling med fokus på, hvordan kunst kan give liv, sjæl og værdi til byggeri og byudvikling og hvorfor, vi skal priorietere kunsten, når vi bygger og planlægger vores byer. 

Med venlig hilsen
Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

Alex Poulsen Arkitekter er specialiseret i rådgivning omkring - og planlægning af - komplekse bygninger, anlæg og miljøer med høj kompleksitet inden for logistik, hvor sikkerhed på alle niveauer har højeste prioritet - herunder fængsler, arrester, psykiatri, retsbygninger, lufthavne o. lign. Tegnestuen blev grundlagt i 1944 og har siden været rådgiver for en lang række offentlige og private institutioner og løser projekter inden for nybyggeri, transformation og renoveringer i Danmark og internationalt. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Det tveæggede bæredygtighedssværd
Mens EU-taksonomien skærper kravene til dokumentation og certificeringer, er der kronede dage hos revisionsselskaber og virksomheder, der udsteder EPD’er eller foretager tredjeparts-verificering af LCA-data. Alt imens arbejdes der hårdt hos rådgivningsvirksomheder og materialeproducenter – og det hele sker i et hidtil uset tempo, hvor begge ender af fødekæden har yderst svært at følge med. Læs Byens Klumme af Christian Wittrup, Chief Commercial Officer, A:GAIN. 


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Søren Tscherning, Adm. direktør og ejerleder i Tscherning A/S har fået overdraget Byens Stafet med et spørgsmål om virksomhedens ambitioner for den grønne agenda og om genbrug og upcycling i byggeriet. Læs svaret i Byens Stafet - og se også til hvem og med hvilket nyt spørgsmål, medlemsstafetten er sendt videre.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Rebuilding for Hope (episode #1) & Reflections on rebuilding - a global journey (episode #2)
Byens Podcast besøgte Rebuilding Pavilion på UIA World Congress of Architects. Hør to podcasts med interviews med bl.a. Yasmeen Lari og en række andre internationale og danske profiler, der reflekterer over behovet for bæredygtig genopbygning. Lyt med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Byens Saloner: Det skønne i det uskønne​, 10. oktober
Der er brug for nytænkning, hvis vi skal erstatte den gængse ”riv ned - byg op - gentag”-praksis med transformation, renovering og genbrug. For ikke alt eksisterende byggeri er lige kønt – og hvad gør vi ved de tiloversblevne kvadratmeter, der ikke længere passer ind? Byens Saloner i Aarhus om det skønne i det uskønne. 

 


Byens Saloner: Midlertidig transformation, 26. oktober
Hvordan tilpasser vi utidssvarende bygninger til tidens behov og gør midlertidig transformation til et værktøj for bæredygtig vækst og merværdi? Det ser vi nærmere på, når vi mødes til oplæg, rundvisning og netværk på Schæffergården i Gentofte. 


Genopbygning Ukraine​ - samarbejde, transformation, kultur og identitet, 31. oktober
Krigen i Ukraine raser fortsat med uoverstigelige konsekvenser, og landet står overfor en enorm genopbygningsudfordring. De faglige diskussioner er mange, komplekse og vedrører os alle. Mød Kyiv-baserede Balbek Bureau samt Henriette Ejstrup og Ingeborg Hau fra Det Kongelige Akademi i en samtale om de nødvendige spørgsmål og refleksioner ift. bæredygtig genopbygning, ukrainsk/dansk samarbejde og værdifællesskab i arkitekturen. 


Byens Saloner: Regenerativ ledelse, 1. november
På Building Green stiller vi skarpt på principperne bag det regenerative tankesæt. Hvad er det - og hvor kan det rykke os hen som organisationer, ledere og medarbejdere? Vi har spurgt en fremtidsforsker, en biolog, en arkitekt og en byudvikler. 


Byen vågner: Kunst som identitetsskaber og investering i byggeri og byudvikling med A. Enggaard og Yoke, 7. november
Hvordan kan kunst give liv, sjæl og værdi til byggeri og byudvikling? Hvorfor skal vi priorietere kunsten, når vi bygger og planlægger vores byer? Og hvordan kan kunsten formidle og skabe opmærksomhed omkring en bygning eller et sted?


Intromøde i Byens Netværk, 14. november
Er du nyt medlem i Byens Netværk? Eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre og nye netværkskolleger i branchen.


Kunst og arkitektur på fremtidens metrostationer​, 23. november - venteliste
Besøg den underjordiske byggeplads til den kommende metrostation Mozarts Plads i Sydhavnen og hør, hvorfor den københavnske metro er verdenskendt for sin effektivitet og arkitektoniske linje – og hvorfor man tænker kunsten ind i underjordisk arkitektur allerede fra begyndelsen af projektet. 

 


Nyheder fra medlemmerne

FRI Branchetopmøde 2023, 11. oktober
FRI inviterer til Branchetopmøde i Aarhus og sætter fokus på tre af de usikkerheder, der vil præge branchen og samfundet i de kommende år: den økonomiske situation; samfundssikkerhed og kritisk infrastruktur og kunstig intelligens. Hvad betyder det for rådgiver- og ingeniørvirksomheder? Læs mere her.


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Københavns Bygningspræmiering gennem 120 år​, 2. oktober
I 120 år har Københavns Kommune præmieret byens bedste arkitekturprojekter. Kom og diskutér, hvordan smag og kriterier for god arkitektur har ændret sig over tid. Vær med til at spekulere over, hvorfor ikoniske projekter som Grundtvigskirken, Nationalbanken og Havnebadet aldrig er blevet præmieret. Og oplev, når vi løfter sløret for årets kandidater. Copenhagen Architecture Festival fejrer Arkitekturens Dag og lanceringen af årets bygningspræmiering med en kavalkade gennem bygningspræmieringens forgrenede historie. Læs mere her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link