Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


31. maj 2018
 

Sommeren er over os - og der er fuld gang i aktiviteterne i Byens bedste Netværk. I forrige uge holdt vi generalforsamling, og du kan her se reportage og referat fra dagen.

Inden vi alle går på sommerferie, har vi en lang række arrangementer klar til jer. 

Netværksfinansiering begynder så småt at slå igennem inden for byggeriet. Vi har suppleret talerrækken på vores arrangement om crowdfunding i byggeriet med Malene Trock Hempler, filosof og rådgiver: "Hvordan arbejder man praktisk med crowdfunding? Case: Middelgrundsfortet". Vi har stadig plads til flere deltagere på arrangementet, som afholdes på byens sejeste netværkskontor med udsigt over de store kulturbygninger.

Et stort anlagt klimaprojekt i Kokkedal viser, hvordan byudvikling og klimatilpasning kan gå hånd i hånd. Tag med og oplev et helt katalog af klimaløsninger, når landskabsarkitekt Schønherr i partnerskab med BIG og Rambøll viser, hvordan vores byer kan imødegå tidens udfordringer med skybrud, oversvømmelser og stigende havvand.

Kvarteret omkring Dortheavej er bl.a. kendt for Ungdomshuset og COBEs fine bibliotek. Nu bliver kvarteret også kendt for en række nye almene familieboliger, hvis buede træbeklædte facade og arkitektoniske helhedsgreb har bibragt projektet en "Lille Arne". Vi har fået mulighed for at se nærmere på boligerne.

Månedens profil i juni er TagTomat, som for nylig er blevet en del af netværket. TagTomat har lavet massevis og mangfoldige grønne projekter og hjulpet et utal af grønne fællesskaber med at blomstre - dette tæller alt fra skolehaver og grønne fælleshaver i boligforeninger, i parker og på herberger til kontorindretninger med grønne vægge med luftrensende planter og terrorsikring med merværdi i byens rum. TagTomat inviterer indenfor til workshop om grønne fællesskaber i sensommeren. Mere om det snarest.

Byens Stafet er netop landet hos Anders Bo Bach, direktør i Bach Gruppen København A/S. Du kan nu læse hans bidrag, hvor han bl.a fortæller om udviklingen af Bryggens Bastion på Islands Brygge, som han mener er et de særligt interessante projekter i byen i disse år.

 

Mange solskinshilsner,
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

TagTomat startede i 2011 på Nørrebro, da arkitekt og bybonde, Mads Boserup Lauritsen, forsøgte sig med at dyrke tomater i hjemmelavede, selvvandende plantekasser på taget af et skraldeskur i baggården - derfor navnet TagTomat. Siden da har TagTomat i den grad haft vokseværk og har i dag produktion i Nordvest og showroom på Jagtvej 59 - Nørrebro.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra juni 2018 og frem.


Byens Klumme

København skal stadig være for alle

Københavns Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), er aktuel med et nyt klummeindlæg om nødvendigheden af sikre et mangfoldigt København i en tid, hvor byen vokser, og boligpriserne stiger.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Anders Bo Bach, direktør i Bach Gruppen København A/S, er ny stafetmodtager og fortæller bl.a. om udviklingen af projektet Bryggens Bastion på Islands Brygge, som han mener er et af mange interessante nye projekter i byen i disse år. Klik ind og læs hans svar.


Kommende arrangementer

Husbådssafari, 31. maj - få pladser
Grib cyklen og tag med på husbådssafari i Københavns Havn. Vi besøger fire husbådsejere og hører om deres liv på båden. For hvad kræver tilværelsen som husbådsbygger og beboer egentlig?


Teaterforestilling i BLOX: »Flygt« – et drama om PH og Arne Jacobsen, 6. juni - venteliste

Tag med Byens Netværk i teatret og oplev Det Flydende Teaters musikdramatiske forestilling om PH og Arne Jacobsens flugt til Sverige.


www.byens-netvaerk.dk

Crowdfunding i byggeriet, 11. juni
Alternative finansieringsformer er i hastig vækst - også inden for byggeri og ejendomsbranchen. Kom og bliv klogere på både crowdfunding, crowdlending og crowdinvesting, hør om konkrete erfaringer fra branchen og få en introduktion til de grundlæggende juridiske spilleregler inden for netværksfinansiering.


Folkemøde 2018 og Hammershus Besøgscenter, 15. juni

Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm. Vi fylder igen i år en bus og besøger den årlige begivenhed. Denne gang krydrer vi turen med et stop ved Hammershus Besøgscenter samt fællesspisning i BL's Dome.


Den Gule By, 18. juni

Kom med på byvandring og oplev Den Gule By  - en idyllisk lille oase mellem Enghavevej og Vasbygade bestående af historiske huse, som tidligere fungerede som tjenesteboliger for ansatte i DSB.


Prisbelønnede almene boliger på Dortheavej, 27. juni
Tag med til Dortheavej i Københavns nordvestkvarter, hvor der fornyligt er opført 66 almennyttige boliger med et markant arkitektonisk udtryk.


Klimasikring i Kokkedal, 28. juni

Tag med til Kokkedal og oplev et helt katalog af klimaløsninger, når landskabsarkitekt Schønherr præsenterer et af tidens bedste eksempler på, hvordan vores byer kan imødegå tidens klimaudfordringer.


Trekroner Kirke, 3. juli
Når Trekroner Kirke ved Roskilde efter planen står færdig næste år, vil den med sine organiske former være et markant brud på traditionel kirkearkitektur.


Roskilde Festival som midlertidig by, 5. juli

Skal du på Roskilde Festival i år? Så har du mulighed for at komme med på vores lille hyggelige netværksarrangement om festivalen som midlertidig by.


Studietur til Cape Town, 2.-10. oktober - få pladser

Studieturen 2018 går til Cape Town, hvor Afrika og Vesten på godt og ondt er smeltet sammen til en helt unik kultur. Tag med og oplev byens store historie, imponerende skønhed og spændende udvikling.


Afholdte arrangementer

 

Digitalisering i det moderne byggeri, 15. maj
 Fotoreportage

 


Byens Netværks generalforsamling 2018​, 22. maj
 Fotoreportage


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Om fusioner og opkøb i arkitektbranchen
Hør seneste udsendelse som sætter fokus på den bølge af fusioner og opkøb, der på det seneste har ramt arkitektbranchen.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast på MIPIM: Hvordan håndterer vi urbaniseringen?
Hør syv danske borgmestre og kommunale topfolks bud på, hvordan vi håndterer urbaniseringen og den hefitige vækst i byerne.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Netværk på tværs af kontinenter, 15. juni
Den danske ambassade i Sydafrika søger arkitekter i København, som kunne være interesseret i at byde en håndfuld afrikanske arkitekter på kaffe og dialog om arkitektur på tværs af kontinenter.


DK-GBC: Uddannelse i bæredygtighedsledelse juni 2018

Styrk dine ledelseskompetencer i det bæredygtige byggeri. Du har nu muligheden for at blive en af Danmarks første bæredygtighedsledere. Næste hold er 6. – 8. juni 2018.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link