Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


31. oktober 2019
 

København er fuld af gamle og ikoniske bygninger, der vidner om en tid, hvor detaljerigdommen i arkitekturen var stor.

Én af disse bygninger er den totalfredede Østerport Station fra 1896. Nu har stationen været gennem en omfattende renovering og modernisering både ind- og udvendigt, så den mange år frem vil stå som et tidssvarende trafikknudepunkt, hvor også den nye Metro Cityring er tilkoblet. Se renoveringen af Østerport Station når vi sammen med Sweco, der har været totalrådgiver på projektet, bliver klogere på genetableringen af bygningens historiske detaljer, men også hører om blandt andet det moderne lysdesign.

Den historiske kontekst har også været afsæt for en renovering, ombygning og udvidelse af Christianshavns Skole. Skolen bestod oprindeligt af fire eksisterende bygninger, hvoraf to af er bevaringsværdige og én er fredet. Vi tager på besøg til Christianshavns Skole og ser RUBOWs transformation af skolens bygninger og det omkringliggende byrum, der nu er et urbant og oplevelsesrigt læringsmiljø med afsæt i stedets historiske arv. 

Og endelig er historiens vingesus allestedsnærværende, når vi fejrer Nytårskur 2020 i Carl Jacobsens private Glyptotek på toppen af Carlsberg. Så grib chancen for at mødes med dine netværkskolleger i festligt og socialt lag midt i historien, når vi liner op med middag, musik og mingling i bryggerens elegante sale med kunst.


Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

 

Månedens profil

LAMILUX tilbyder et bredt sortiment af ovenlysløsninger til dagslys, ventilation, adgang og sikkerhed, som kan anvendes inden for alle typer af byggeri hvor kvalitet prioriteres, hvad enten der er tale om nybyggeri eller renovering. 


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Aarhus har vokseværk – men hvordan bevarer vi byens kvaliteter, når byen vokser?

Aarhus er en by i rivende udvikling. Der bygges – og tænkes – både højt og stort, og mange af byens oprindelige bygninger og bykvarterer omdannes og bringes i disse år til nye funktioner. Læs Byens klumme af Stephen Willacy, Stadsarkitekt Aarhus.


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Carsten Falk Hansen, direktør i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Læs blandt andet hans svar på, hvordan styrelsen er med til at fremme den grønne omstilling i byerne både ift. mobilitet og byggeriet gennem visonen ”Sikkert og grønt fremad”. 


Kommende arrangementer

Kalvebod Fælled Skole​, 5. november - venteliste
Kom med på rundvisning på Kalvebod Fælled Skole, hvor bevægelse, idræt og naturen er indlejret i arkitekturen. 


Byvandring: Carlsberg - før og nu, 7. november - venteliste
Tag på en gåtur rundt på Carlsberg og hør om bygnings- og industrihistorie og moderne byudvikling. 


Dark Design i byrummet, 12. november
​Se byen på en helt anden måde, end du er vant til, når vi tager på byvandring med projekt UDENFOR og ser eksempler på ‘Dark Design’, der forhindrer hjemløse i at tage ophold i byen.


Studietur til Marrakech, 9.-13. november 

Tag med til nordafrikas maleriske, mangfoldige metropol Marrakech. Sammen vil vi gå på opdagelse i den spændende arkitektur og bygningskunst, de velbevarede håndværkstraditioner og den buldrende aktuelle byudvikling.


Byens Saloner: På den anden side​, 19. november
Hvilke nye indsigter følger med, når man skifter job og flytter om ”på den anden side af bordet” i byggebranchen? Fire fremtrædende branchefolk åbner op for de erfaringer, jobskiftet og den nye synsvinkel på faget har givet dem.


Venligbolig Plus​, 21. november 
Se de nyopførte deleboliger mellem studerende og flygtninge på Frederiksberg og hør nærmere om tankerne bag Venligbolig Plus som boligform og idé til integration og fællesskab i byen.  


Renovering af Østerport Station, 27. november
Tag med når vi besøger Østerport Station og hører om renoveringen og moderniseringen af den fredede og ikoniske stationsbygning fra 1896, der nu står som et tidssvarende trafikknudepunkt.  


Det nye Frihedsmuseum​​, 28. november - venteliste
Kom ind og se Nationalmuseets nye færdigbyggede Frihedsmuseum i Churchillparken inden det for åbner offentligheden og mens udstillingsopbygningen pågår. 


Christianshavns Skole, 5. december
På Christianshavns Skole er bygninger og byrum transformeret til et urbant og oplevelsesrigt læringsmiljø med afsæt i stedets historiske arv.


Nytårskur 2020, 10. januar 
Intet nyt år uden vores traditionsrige nytårskur. Vær med når hele branchen mødes i festligt og socialt lag på det historiske Carlsberg, hvor vi åbner dørene til bryggerens private Glyptotek.


Afholdte arrangementer

KlimaBy, bæredygtighed og netværk i Middelfart, 2. oktober
 Fotoreportage


Frederiksberg Allé 41, 1. oktober 
 Fotoreportage


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Invitation: Infomøde om Arkitektforeninegns studietur til Brasilien 2020, 7. november
Som optakt til Arkitektforeningens studierejse til Brasilien i 2020 fortæller den dansk-brasilianske arkitekt MAA Gustavo Ribeiro om brasiliansk arkitektur og om højdepunkterne på rundrejsen. Annette Blegvad, direktør for UIA-2023, vil fortælle om UIA-kongressen i Rio, som studieturen giver mulighed for at deltage i.


www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link