Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


19. maj 2020

Hold godt fast, for nu kan vi endelig begynde at folde sommerens buket af arrangementer ud! Fra 8. juni kan vi igen samles minimum 30 personer, og vi kan næsten ikke vente. 

I første omgang slipper vi dog ikke helt det virtuelle univers, som mange har vænnet sig til at skulle mødes over de seneste måneder. Rettere sagt så springer vi faktisk ud i en online version af Byens Saloner, når vi i morgen har inviteret en ledelsesrådgiver til at gøre os klogere på, hvordan man leder - og overlever - i krisetider. Deltagelse foregår via Teams, så du kan være med fra alle dele af landet, (hjemme)kontoret og sågar sommerhuset eller sofaen, så tag del i dialog og debat i Byens Saloner: Vind eller forsvind - ledelse i krisetiderEr du tilmeldt arrangementet, modtager du på forhånd et link til eventet. 

Og så er der ellers arrangementer, der tager dig helt til tops, når vi ser Renoveringen af Frederiksberg Rådhustårn og ind bag murene, når vi besøger Vridsløselille Fængsel og hører om udviklingsplanerne for bygningerne og området, der er sat til salg og skal udvikles til nye formål. Du kan også komme med og høre historier fra samfundets skyggesider, når vi skal på Byvandring med Gadens Stemmer. 

Du skal heldigvis ikke have pas med eller krydse landegrænser, når Turen går til Orienten, hvor vi tager til Nordhavn og ser den nye metrostation Orientkaj samt boligbebyggelsen Orienten, der er bydelsens første almene boliger.

Turen går også til Aarhus, hvor vi skal på byggepladsbesøg og se Guldhuset, der vil kaste et kommende gyldent skær over Vesterbro Torv. Og bliver vi i Aarhus, inviterer vi efter sommerferien til Samtalesalon om hvordan skaber vi social sammenhængskraft i byerne med særligt fokus på Sydhavnskvarteret i Aarhus, der i disse år undergår en kolossal udvikling. Vi skal også se transformationen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel, når det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som hostel under navnet BOOK1 Design Hostel. 

Husk også at vi holder intromøde for nye og kommende medlemmer den 12. juni, hvor vi fortæller mere om Byens Netværk som forening og de fordele og muligheder, som et medlemskab giver jeres virksomhed. Har du allerede været med i længere tid, er du selvfølgelig også mere end velkommen til at komme forbi og møde dine nye netværkskolleger.

Senere samme dag kan du også komme til Byens Saloner & Netværksbar: På den anden side, hvor vi har inviteret tre af branchens centrale profiler til en snak om den verden og det samfund, vi skal bygge op efter corona. Vi runder fredagen af med vin i glassene og - forhåbentlig - masser af sol i den hyggelige Fæstningens Materialgård.

Mere er på trapperne, og vi glæder os til at se jer alle. For at imødekomme at så mange som muligt kan komme med på et arrangement, vil vi tillade os at tildele pladserne på arrangementerne, så det ikke er de samme eller første, der får alle pladserne. Men du skal bare tilmelde dig alt det, du har lyst til, så hører du fra os, hvis det bliver en udfordring, så længe vi har begrænsninger ift. hvor mange vi må mødes.

På snarligt gensyn fra alle os i
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

”Mere end bæredygtigt”. CLT Denmark vil som leverandør og rådgiver professionalisere brugen af massivtræ elementer (CLT) yderligere i byggebranchen med en målsætning om at høste gevinsterne inden for bæredygtighed og effektivisering af byggeprocesserne. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Bare vi aldrig bliver helt de samme igen

Læs Byens Klumme af Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl, der reflekterer over coronatiden og de ændringer, den er skabt i form af nye vaner og nye fællesskaber, hvor vi er sammen på nye måder i det offentlige rum - sammen og hver for sig.  


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos bæredygtighedsingeniør og grundlægger af Aaen Engineering Micki Aaen, der både besvarer og sender stafetten videre med spørgsmål om bæredygtig byudvikling og fremtidens mobilitet. 


Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Kommende arrangementer

Byens Saloner: Vind eller forsvind - lederskab i krisetider, 20. maj
Hør dialog og debat med ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der er ekspert i hvad det kræver at lede - og overleve - i krisetider. Bemærk at dette arrangement foregår online via Teams.


Renovering af Frederiksberg Rådhustårn, 9. juni
Det 60 meter høje tårn på Frederiksberg Rådhus er under renovering. Vi tager til tops i rådhustårnet for at se og høre om det store håndværksarbejde med udskiftning af tagets kobberbelægning.


Byvandring med Gadens Stemmer​, 11. juni
Kom med ud i virkeligheden og hør historier fra samfundets skyggesider fortalt af mennesker, som har overlevet gadens barske vilkår. Vores guide tager os med på en gåtur rundt i Indre By.


Velkommen i Byens Netværk - Intromøde​​, 12. juni
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre nye netværkskolleger i branchen.


Byens Saloner & Netværksbar: På den anden side, 12. juni
Hvad sker der på den anden side af coronakrisen - og hvilke indsigter bærer vi med os, når verden igen har åbnet sig? Kom til Byens Saloner: På den anden side og nyd et glas vin med dit netværk, mens vi vender vinklerne på vores fælles fremtid sammen.


Vridsløselille Fængsel, 15. juni
Kom med ind bag murene, når vi besøger og ser det indre af Vridsløselille Fængsel, der er sat til salg og sammen med den store grund skal udvikles til et nyt attraktivt område i Albertslund.  


Turen går til Orienten, 17. juni
Tag med når vi sætter kurs mod Orienten – altså i Københavns Nordhavn. Her skal vi høre om visionerne bag den nye, bæredygtige bydel se nærmere på den nye metrostation Orientkaj og bydelens første almene boligbyggeri Orienten.


Guldhuset - Aarhus, 18. juni
Vesterbro Torv i Aarhus får et gyldent skær, når et nyt arkitektonisk pejlemærke står færdigt. Tag med på byggepladsbesøg og hør om byggeriet, der skal beklædes med ”guld” og med sin organiske form vækker referencer til Gaudí.


Generalforsamling i Byens Netværk 2020, 17. august 
Kom og gør din stemme gældende i byens bedste forening og nyd et gensyn med dine netværkskolleger. Byens Netværk holder generalforsamling i Fæstningens Materialgård og slutter dagen med en hyggelig sejltur i Københavns Havn. 


Samtalesalon i Aarhus: Hvordan skaber vi social sammenhængskraft i byerne?, 19. august
Kom med til samtalesalon i Aarhus om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret, der undergår en kolossal udvikling.  


BOOK1 Design Hostel i Aarhus​, 24. august 
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som hostel under navnet BOOK1 Design Hostel. Tag med når vi ser og hører om transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Leverer klimapartnerskabet varen? 
Hvis byggeriet skal nå klimamålet om en 70 procents reduktion af CO2 i 2030, skal der radikale metoder til. Byens Podcast dykker i denne udgave ned i klimapartnerskabets anbefalinger med nye aktuelle interviews.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Fra coronakrise til grøn genstart #1-2
Hvordan booster vi økonomien og beskæftigelsen i byggeriet uden at skylle de grønne ambitioner ud med badevandet? Gennem interviews med branchens aktører ser vi på mulige veje til vækst i byggeriet, der kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og klimamål.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Corona i byggebranchen​ #1-4
Podcastserie i fire afsnit om udfordringerne, men også muligheder og (nye) løsninger i byggebranchen fortalt gennem interviews med en lang række af branchens aktører.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Københavns vinduer - en podwalk
I samarbejde med restaureringsarkitekt Søren Vadstrup har VILLUM Window Collection produceret en podwalk i tre dele, der dykker ned i fortællingerne bag vinduets design og dets betydning for bygningskulturen.


www.byens-netvaerk.dk

Wa(l)king Copenhagen - følg kunstnere på live-stream
Metropolis har inviteret100 kunstnere til at skabe 100 vandringer gennem København i løbet af 100 dage – som en dagbog fra en storby, hvor corona-krisen sætter dagsordenen og har ændret vores dagligdag radikalt. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link