print logo
Byens netværk

Byens Saloner: Vind eller forsvind - lederskab i krisetider

 

”Krisen kalder på to typer ledelse: Den ene vil lægge din virksomhed i graven”. Ordene kommer fra ledelsesrådgiver og forfatter Christian Ørsted, som er ekspert i, hvad det kræver at lede – og overleve – i krisetider. Byens Saloner inviterer til en aktuel dialog og debat om kriseledelse i coronatider. Hvordan navigerer man, når en hel verden bliver ramt af krise på én gang, og hvordan kommer man bedst gennem skærene?

Deltagerliste (opdateret 18.05.2020)

Luk fuld beskrivelse


Coronakrisen kalder – som alle kriser – på en særlig opmærksomhed på ledelse. Og gør det tydeligt hvad ledelsesrollen betyder for en virksomheds overlevelse. Vi tænker (oftest) ikke over de psykologiske mekanismer, når tiderne er gode, men når krisen kradser, bliver det tydeligt, at der er forskel på, hvordan og med hvilken effekt man handler.

"I en krise under udvikling er lederes tørst efter evidens som grundlag for beslutninger problematisk: De som venter på at få alle fakta, risikerer at handle for sent."

Byens Saloner går online og inviterer til en dialog og debat med ledelsesrådgiver Christian Ørsted for at blive klogere på mulighederne for at komme godt gennem coronakrisen, når der ikke er noget ”normalt” at komme tilbage til. Hvad skal man som leder være særligt opmærksom på, og hvor går man hen for hjælp, når alle er ramt samtidigt og alle de, vi normalt kan læne os op ad – kunder, samarbejdspartnere, leverandører, ja selv staten – også er ramt. Hvordan kan vi gentænke vores forretningsmodeller, når vi står overfor (markant) ændrede markeder, kundeforhold og forbrugsmønstre? Hvad er forskellen på akutledelse og kriseledelse? Og hvilke ledelsesroller og karakteristika er afgørende i komplekse og uforudsigelige kriser?

"Det, vi har brug for i en uforudsigelig situation, er en begrundet tro på, at vi vil klare den. Det får vi af at se den brutale sandhed i øjnene og dedikere os til at gøre noget ved det, som vi har indflydelse på."


Christian Ørsted er cand. merc., ledelsesrådgiver, forfatter og foredragsholder. I mere end 20 år har han undervist tusindvis af ledere og rådgivet en lang række private og offentlige virksomheder om ledelse, samarbejde og bæredygtige forandringer. Christian er desuden kendt som ledelsesekspert fra bl.a. TV2 News, DR2 Deadline, Aftenshowet og Dagbladet Børsen og fast klummeskribent på Berlingske Business.

Christian Ørsted er forfatter til flere ledelsesbøger, herunder Livsfarlig ledelse, der er en af Danmarks mest solgte ledelsesbøger og er aktuel med en helt ny bog: Fatale forandringer.

Læs mere om Christian Ørsted på www.christianorsted.dk


Sådan foregår det

Byens Saloner afholdes online via mødeplatformen Microsoft Teams. Når du tilmelder dig, får du efterfølgende et link til mødet, som du skal logge ind på før start.

Samtalen foregår direkte mellem Christian Ørsted og Henriette Sofie Larsen. Undervejs kan du deltage i debatten ved at stille spørgsmål via chatfunktionen i Teams.

Christian Ørsteds anbefalinger til litteratur

  • Merete Wedell-Wedellsborg: Battle Mind
  • Amy Edmondson: Den frygtløse organisation
  • Bent Flyvbjerg: Megaprojects and Risk

 

 
Praktisk information

Dato og tid

20/05 2020 11:00 - 12:00

Adresse

Der hvor du er

Mødested

Microsoft Teams - det er et online møde

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

20/05 2020 11:00 - 12:00

Adresse

Der hvor du er

Mødested

Microsoft Teams - det er et online møde

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk