Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


1. oktober 2020

På Islands Brygge er et af Københavns måske mest klimavenlige byggerier pt. under opførelse. Her er Bryggens Kajakklub og Roklubben SAS ved at få opført et nyt fælles klubhus, som bliver bygget i træ og isoleret med træfiber. Tag med på besøg og hør Balder Johansen fra byggefirmaet Logik & Co. og Niels Jakubiak Andersen fortælle om byggeriet, og om hvordan upcycling, bæredygtighed, lave driftsomkostninger og bevarelse af lokale kvaliteter er tænkt ind i projektet.

Hvordan indretter vi byen, så den bliver ”for alle” – og er "den blandende by" altid godt? Hvilke greb og strategier kan være med til at styrke sammenhængskraften mellem de forskellige grupper i befolkningen – og hvordan udvikler vi vores byer og boligområder, så de bliver socialt robuste og bæredygtige? Byens Netværk har inviteret førende forskere og praktikere på området til en online paneldebat om den socialt bæredygtige by. 

Debatten er del af programmet på Building Green, der skulle have været afholdt den 28. og 29. oktober i Forum. I år gennemføres eventen for bæredygtighed i byggeriet dog på en ny måde, da den ikke kan gennemføres fysisk. Hele programmet bliver i stedet live-streamet fra platformen Building Green Together. Du kan derfor følge debatten online - læs mere her.

Hvis du endnu ikke har hørt vores tre seneste podcasts om byliv - og hvordan byrummet nogle steder er blevet en fornyet konfliktzone, så sæt høretelefonerne i ørerne og lyt til Del 1: Kampen om Byrummet, Del 2: Byen for alle og Del 3: Jan Gehl og livet mellem husene. 

Venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Søe-Jensen & Co. har siden 1862 produceret dørgreb og beslag samt specialopgaver til nogle af Danmarks mest ikoniske bygninger og leverer i dag dørgreb og badtilbehør til både private, erhvervsvirksomheder og offentlige institutioner med fokus på godt håndværk og høj kvalitet. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Social bæredygtighed er ikke kun arkitektur...

Social bæredygtighed i byggeriets udførelsesfase rummer et stort potentiale, der i mange tilfælde er fuldstændig overset. I Byens Klumme giver Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen bolden op for en større social indsats og ansvarlighed i byggebranchen. 


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos Rasmus Larsen, partner i EcoVillage. Læs hans svar til Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen om bæredygtig byudvikling og se, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Vejlands Kvarteret, 1. oktober - venteliste
Vejlands Kvarteret har fået stor opmærksomhed allerede inden første spadestik. Der er mange holdninger til projektets placering, men projektet har også netop vundet en pris. Vi får en præsentation af projektet og går en tur i området med projektteamet. 


BOOK1 Design Hostel i Aarhus​, 5. oktober - udsættes
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som hostel under navnet BOOK1 Design Hostel. Tag med når vi ser og hører om transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel.


Bæredygtighed og Bygningskultur på KADK, 5. oktober - aflyst
Hvordan udvikler vi en mere bæredygtig bygningskultur? Tag med til KADK, som med afsæt i dette års afgangsudstilling, ”Solutions 2020”, inviterer til dialog på tværs af byggebranchen om fremtidens bæredygtige bygningskultur.


KAJ HOTEL - flydende minihotel på Holmen​, 7. oktober - få pladser
København har fået et helt nyt hotel - denne gang i form af minihusbåden Kaj Hotel på Holmen. Hop med ombord og hør om det usædvanlige byggeri.


Ro- og Kajakklubben på Islands Brygge, 19. oktober
På Islands Brygge ved den nye Havnevig er Bryggens Kajakklub og Roklubben SAS ved at få opført et nyt fælles klubhus i træ, som stilmæssigt lægger sig mellem det nybyggede boligbyggeri og det gamle Nokken.


Online paneldebat: Den socialt bæredygtige by, 29. oktober
Byens Netværk har inviteret førende forskere og praktikere på området til en paneldebat om den socialt bæredygtige by. Debatten bliver live-streamet fra Building Green Together.


BIG BIO Nordhavn​, 10. november - venteliste
Tag med på besøg i BIG BIO i Nordhavn, som byder på en biografoplevelse lidt ud over det sædvanlige med fokus på bæredygtighed, menneskelig omtanke og rummelighed.


Afholdte arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

IrmaByen & Kaffetårnet​, 15. september
 Fotoreportage


URBAN13 & bydelsvandring ved Bispeengen, 14. september
 Fotoreportage


Nyheder fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Jan Gehl og livet mellem husene
En af dansk arkitekturs store personligheder er arkitekten Jan Gehl, der siden 1960’erne har forsket i, hvordan vi mennesker bruger vores byer. Men hvordan har byen forandret sig? Og hvilke kvaliteter har den her i 2020, hvor nogle måske vil mene, at støjen fra mennesker i byrummene er kommet til at fylde lidt for meget?


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast - Del 2: Byen for alle?
Forårets lange corona-nedlukning har gjort byens parker og rum ekstra populære, og det har skabt masser af klager fra byens beboere. Hvordan kan vi planlægge og bygge byens rum, så byen fortsat er for alle? Det har vi talt med arkitekt Jan Gehl, antropolog Sandra Lori Petersen og teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen om.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast - Del 1: Kampen om byrummet
Støj og ukontrollerede fester i byens gader har sommeren over fyldt i medierne. Men hvad er opskriften på det gode byliv, der måske nogle steder ser ud til at være druknet i sin egen succes? Ud over at tale om adfærden, kan vi så planlægge og bygge anderledes? Byens Podcast er taget til Nordhavn og har talt med en beboer, en arkitekt, en byudviklingschef og en byplanlægger.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Invitation: Anupama Kundoo talk & filmvisning d. 10. oktober
I samarbejde med Copenhagen Architecture Festival inviterer Louisiana til filmvisning med den indiske arkitekt Anupama Kundoo, der er aktuel med udstillingen Taking Time på Louisiana.


www.byens-netvaerk.dk

Få bæredygtighedsledelse på CV'et
Interessen for bæredygtigt byggeri bare stiger og stiger og dermed også vigtigheden af bæredygtighedsledelse. Lige nu har Green Building Council ledige pladser på en uddannelse, hvor du kan dygtiggøre dig i bæredygtighedsledelse. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link