Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


2. juni 2022

Mandag holdt vi generalforsamling i byens bedste forening, hvilket bl.a. betød valg af ny bestyrelse. Seks medlemmer blev valgt og genvalgt, mens to nye suppleanter blev valgt ind. Se alle bestyrelsens medlemmer her.

Referat følger i et kommende nyhedsbrev, mens fotoreportage fra dagen kan ses her


På arrangementssiden tager vi på Værkstedsbesøg - nedslag i Nordvest. Her besøger vi tegnestuen LAARK, der har bosat sig netop her. I en bydel, hvor der er mangfoldigt og spraglet og til tider slidt og rodet, men også rum for forandring og fornyelse.

Vi hører om tegnestuens projekter og tager bagefter en gåtur i deres nærmiljø, hvor LAARK vil dele deres tanker om den arkitektoniske og bydelsmæssige udvikling i Nordvest med fokus på nogle af de historiske og nutidige greb, som tegner bydelen. Da arrangementet er det sidste, før sommerferien sætter ind, slutter vi af med at ønske hinanden god sommer over en øl fra det lokale mikrobryggeri. 

I Månedens profil kan du blive klogere på et af vores nye medlemmer, nemlig arkitektvirksomheden CEBRA, der i mere end 20 år har designet og transformeret uddannelsesinstitutioner, kulturmiljøer, boliger og erhvervsbyggerier.

En del af deres erfaring med at undersøge samspillet mellem mennesker, rum og adfærd har CEBRA samlet og udgivet i publikationen The WISE Journal, der rummer interviews med en række af verdens fremmeste forskere og innovationsvirksomheder samt en lang række casestudier og essays. Som noget særligt har CEBRA valgt at give medlemmer af Byens Netværk en gratis rabatkode til The WISE Journal. Læs mere og download et eksemplar her.

Kunne din virksomhed også tænke sig at være Månedens profil og blive eksponeret i nyhedsbrevet og på websitet, så læs mere her. Hvis du er hurtig og booker pladsen i august, kan du få juli med gratis.

Sidst men ikke mindst skal der lyde et stort velkommen til endnu et nyt medlem, nemlig De Blå Mænd, der er en servicevirksomhed inden for alle tekniske installationer. 


Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

CEBRA har i mere end 20 år designet og transformeret uddannelsesinstitutioner, kulturmiljøer, boliger og erhvervsbyggerier. For nyligt har arkitektvirksomheden udgivet publikationen The WISE Journal, der er skabt med udgangspunkt i deres mangeårige erfaring med at undersøge det dynamiske samspil mellem mennesker, rum og adfærd - for at blive klogere på, hvordan vi mennesker direkte påvirkes af vores fysiske omgivelser. Læs mere i Måndens profil, hvor du også kan få et gratis eksemplar af publikationen.


Byens Klumme

At tage sig tiden til at lytte til et sted

Har tid og sted noget at gøre med klimakrisen? Det mener vi i innovationsbureauet NXT. Med vores metode Stedets Væsen søger vi bl.a. at gøre renoveringsprojekter af bygninger og bydele mere klimaambitiøse ved at stille spørgsmålet: Hvad sker der, hvis vi giver os tid til at lytte til et sted, før vi udvikler det?
Læs Byens Klumme skrevet af Madeleine Kate McGowan, kunstner, Stedets Væsen hos NXT.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Søren Smidt-Jensen, associeret partner i Smith Innovation. Læs bl.a. Sørens svar på, hvordan vi ruster byerne mod stigende havvand, og hvad der optager ham og Smith i arbejdet med byens og branchens udvikling. Læs med her.


Kommende arrangementer

Teatrene på Frederiksberg Allé, 7. juni - venteliste
Vi besøger teatrene Aveny-T og Betty Nansen, der begge har været under ombygning med respekt for historien. Og så skal vi høre om nogle af Frederiksberg Kommunes aktuelle og kommende udviklingsplaner for området.


Building Green Aarhus: Social sammenhængskraft i Sydhavnen, 15. juni
Byens Netværk går på scenen på Building Green i Aarhus med en debat om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret i Aarhus.

 


Ordrupgaard med Snøhetta, 15. juni - venteliste
Kom på et unikt besøg på kunstmuseet Ordrupgaard med Aase Kari Mortensen, arkitekt fra Snøhetta, til et indblik i de kreative og til tider komplekse processer, der ligger bag tilblivelsen af Ordrupgaards nyeste tilbygning.


1-dagstur til Folkemødet 2022, 17. juni
Tag med på 1-dagstur til Folkemødet og oplev bl.a. debatten 'Byggeriets dilemmaer med Sara Bro' og nogle af de mange andre events, og ikke mindst dialoger, Folkemødet byder på. Vi sørger for direkte transport og godt netværk t/r.   


www.byens-netvaerk.dk

Byggeriets dilemmaer med Sara Bro, 17. juni
Kom til livedebat på Folkemødet, hvor programvært Sara Bro - kendt fra Sara & Monopolet på DR - vil bringe en række dilemmaer til torvs i krydsilden mellem borgere, politikere og centrale aktører i byggebranchen. 


Kaktus Towers​, 21. juni - venteliste
Kaktus Towers har fået navn efter deres iøjnefaldende facade. Vi tager på byggepladsbesøg og ser ind bag facaden på de to nye boligtårne og hører om projektets arkitektur og koncept for 'Smart Living' i storbyen.


Volume Village - nyt kulturhus og spillested under Ringgadebroen​, 21. juni
Hør om visionerne for Aarhus’ nye kulturhus og spillested Volume Village, der skal udfylde et fysisk og kulturelt tomrum under Ringgadebroen og være et mødested for en ny bydel.


Værkstedsbesøg - nedslag i Nordvest, 30. juni
Tag med til Nordvest, hvor vi besøger og hører om tegnestuen LAARK. Bagefter går vi en tur i nærmiljøet, hvor LAARK vil dele deres tanker om den arkitektoniske og bydelsmæssige udvikling i NV med fokus på nogle af de historiske og nutidige greb, som tegner bydelen.


Intromøde - velkommen i Byens Netværk​, 18. august
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre nye netværkskolleger i branchen.


Nordre Fælled i Ørestad Syd: Cirkulær naturpark, 23. august
På Nordre Fælled er tre byggegrunde transformeret til et midlertidigt naturprojekt. Vi tager på vidensvandring gennem landskabet for at blive klogere på, hvordan fremtidens cirkulære landskaber kan se ud, og hvordan vi kan genanvende materialer til at udvikle langtidsholdbare og bæredygtige landskabs- og byggeprojekter. 


Afholdte arrangementer

Generalforsamling 2022
 Fotoreportage


www.byens-netvaerk.dk

Studietur til Færøerne
 Fotoreportage


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Vejen ud af alment byggestop?
Stigende priser på træ, tegl, energi, cement og transport udfordrer byggeriet – og det har særligt ramt realiseringen af nye almene boliger og får store konsekvenser. Byens Podcast følger i sporet på, hvad det betyder, at så mange boligprojekter er sat i stå, og hvad der politisk kan gøres ved det. Lyt med her.


Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her.


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

The WISE Journal - ny publikation fra CEBRA
Hvordan er samspillet mellem mennesker, rum og adfærd, og hvordan påvirkes vi af vores fysiske omgivelser? Den research er nu samlet i The WISE Journal, som belyser mulighederne for at anvende rum og bygninger til at understøtte menneskelig trivsel og egenskaber som innovation, trivsel, indlæring og produktivitet. Medlemmer af Byens Netværk kan få en gratis rabatkode til e-bogen. Læs mere her


www.byens-netvaerk.dk

Indstilling af projekter til Den Danske Lyspris 2022
Den Danske Lyspris sætter fokus på lys og mennesker ved at fremhæve spændende, veldesignede og veludførte lysprojekter i Danmark. Du kan være med til at indtille et lysprojekt til Den Danske Lyspris 2022. Indstillingsfristen er den 1. juli.


www.byens-netvaerk.dk

Boligbyggeri fra 4 til 1 planet - open call
Realdania og VILLUM FONDEN lancerer en ny indsats for at skubbe det danske boligbyggeri i en grønnere retning. Ansøg to åbne calls med radikalt nye tilgange, der fremmer innovation indenfor arkitektur, materialer og produktion. Ansøgningsfrist 20. juni.


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Sejltur til Sydhavnen med overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, 4. juni
Socialdemokratiet inviterer på en sejltur i Sydhavnen, hvor overborgmester Sophie Hæstorp Andersen bl.a. vil fortælle om masterplanen for Sydhavnen, stormflodssikring mod syd og Skolen i Sydhavnen. Alle er velkomne. Pris 50 kr. Tilmelding nødvendig. 


www.byens-netvaerk.dk

WORKSHOP: How might we drive the renewable energy transition in cities?​ 13. juni
On behalf on the _by Design community, you are invited to take a walk through a city like Copenhagen in 2040 an explore the energy sector's touchpoints with future needs.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link