Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


2. september 2021

Kunne du tænke dig at netværke endnu mere "i dybden"? Så er vores tværfaglige netværksgrupper måske noget for dig. Lige nu har vi ledige pladser i følgende grupper:

Byen Kommunikerer er for dig, der arbejder med kommunikation ift. byggeri og byudvikling og har dit daglige virke omkring at varetage centrale kommunikationsopgaver - strategisk såvel som operationelt. Gennem dialog og cases skaber vi et rum for viden, sparring og erfaringsudveksling omkring kommunikation på tværs af branchen. 

Bæredygtighed i Byen er for dig, der arbejder med bæredygtigt byggeri som rådgiver, bygherre, myndighed eller leverandør. Der findes mange tilgange og opfattelser af begrebet bæredygtighed, og målet med gruppen er at skabe rum for ideudvikling og gensidig inspiration, der bidrager positivt til hinandens ofte specialiserede arbejde.

Byens Talenter I og Byens Talenter II er for dig, der ønsker at styrke relationer og dialog på tværs af branchens fag og få sparring og videndeling i en tværfaglig gruppe, der består af både arkitekter, ingeniører, bygherrer, entreprenører, leverandører m.fl. med udgangspunkt i de fælles udfordringer, som branchen oplever.

Er netværksgrupperne noget for dig, dine medarbejdere eller kolleger, så kontakt Henriette på hsl@byensnetvaerk.dk og høre nærmere, så ser vi om der et muligt match. 

På arrangementssiden kan du komme med til Læringshuset Nærheden - fremtidens skole, når vi besøger en helt ny skole i den nye bydel Nærheden mellem Høje-Taastrup og Hedehusene. Læringshuset Nærheden er den første skole i Danmark, hvor arkitektur, pædagogik og læring er udviklet i tæt samspil. Vi ser Læringshuset før det officielt åbner og hører om den nye måde at bygge skole på designet til fremtidens undervisning.

Har du tilmeldt dig vores besøg i Nationalbanken, har vi nu trukket lod blandt alle tilmeldingerne, og du har modtaget en mail om, hvorvidt du har fået en plads eller ej. 

I Månedens Profil kan du denne gang blive klogere på dine nye netværkskolleger fra TræVærk, der har en mission om at bygge gode og bæredygtige huse for få midler. I profilen kan du også se en video med Dennis Nielsen, iværksætteren bag TræVærk, der deltog i vores Folkemøde-debat om byggeriets dilemmaer - og som er kendt for sin passion og direkte facon, når snakken falder på bæredygtighed.

Og så håber vi at se rigtig mange af jer, når vi i morgen inviterer til forsinket fejring af Byens Netværks 25-års jubilæum og Henriette Sofies runde fødselsdag. Kom og nyd solen og hinandens gode selskab i vores hyggelige Fæstningens Materialgård fredag den 3. september kl. 15-18, hvor alle er velkomne.     

Med venlig hilsen

Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

TræVærk bygger nyt, bygger til og renoverer med udgangspunkt i et ønske om at bygge gode og bæredygtige huse for få midler. Vi har et håb om, at vi i fremtiden kan komme til at have et øget fokus på bæredygtighed af hensyn til miljø, men også på den almene families økonomi. Læs mere her


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Kære Kaare

Seks borgmestre kom på konferencen Byggebranchen ser grønt! med budskaber fra kommunerne til indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek. Baggrunden er de skærpede klimakrav til byggeriet i den nye nationale strategi for bæredygtigt byggeri, der blandt andet skal udmøntes i kommunerne.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Magnus Henriques, CEO og medstifter af Havnens Hænder – Biobaserede og bæredygtige byggematerialer. Læs hvordan han sammen med sine to makkere arbejder for, at vi bygger klogere og med bæredygtige og naturligt intelligente materialer. Læs mere i Byens Stafet her.


Kommende arrangementer

Fejring med forsinkelse - Jubilæum og fødselsdagsreception, 3. september
I 2020 fyldte Byens Netværk 25 år. Samme år blev vores direktør Henriette Sofie Larsen 60 år. Det fejrer vi forsinket, men festligt, med en netværksbar i det hyggelige Fæstningens Materialgård.


Bæredygtig byfornyelse i Ryesgade 25, 8. september - venteliste
I Ryesgade er en gammel københavnerejendom blevet renoveret samt for energi- og klimaoptimeret. Vi ser og hører om resultatet, som blev en af Danmarks første DGNB-certificerede renoveringer af en etageejendom anvendt til beboelse.


Nationalbanken, 21. september - venteliste
Nationalbankens ikoniske og fredede bygning på Havnegade skal renoveres og restaureres over en længere årrække. Vi får et sjældent kig bag facaden på et af arkitekt Arne Jacobsens absolutte hovedværker, mens bygningen står tom.


LilleSyd – bæredygtig bydel i Herfølge Vest, 22. september
Syd for Køge er et nyt minisamfund ved at tage form. Vi besøger den bæredygtige bydel, Herfølge Vest – også kaldet ”LilleSyd” – hvis samfundsopbygning er inspireret af de danske andels- og arbejderbevægelser. 


Online foredrag: Månearkitektur – på mission i Grønland, 29. september
Hvordan skaber man arkitektur til rummet? To arkitekter har boet 60 dage i total isolation i den barske arktiske vildmark for at teste deres månehabitat LUNARK. Hør deres fascinerende rejsefortælling.


Læringshuset Nærheden - fremtidens skole, 14. oktober
Vi tager turen tiI den nye bydel Nærheden mellem Høje-Taastrup og Hedehusene for at se og høre om fremtidens skole i fremtidens forstad. Læringshuset Nærheden er en helt ny måde at bygge skole på og er designet til fremtidens undervisning.


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - 2 pladser tilbage
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Afholdte arrangementer

Refshaleøen - fra industri til destination​, 19. august
 Fotoreportage


www.byens-netvaerk.dk

Filmstationen – fra Flyvestation til kreativt erhvervsområde, 17. august
 Fotoreportage


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


Byens Podcast: Hvad skal vi egentlig med byerne?
Hvordan påvirker det byens liv, når nære relationer, hjemmearbejde og en by med få muligheder i et år har været normalen? Det er tid til at gen(op)finde byens formål. Lyt med her.


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Lysets Dag 2021 sætter fokus på lysdesign, 16. september
Dansk Center for Lys (DCL) inviterer til konferencen Lysets Dag, der i år sætter fokus på lysdesign, og hvordan man skaber det rigtige lys til mennesker. Læs mere om program og tilmelding her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link