Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


4. februar 2021

Vores indbakke har længe sultet efter arrangementstilmeldinger, så hvor er det dejligt at opleve den store interesse, der er for vores to kommende online events. Og der er stadig plads til flere. 

I næste uge giver arkitekt og lysdesigner Jesper Ravn en online introduktion til Copenhagen Light Festival, der løber af stablen fra den 5.-27. februar med værker, der lyser både himmel og havn, bygninger og broer op - primært i indre by, langs kanalerne og Slotsholmen. Introduktionen foregår via Teams, så du kan være med hjemme bag skærmen, inden du bagefter - på egen hånd - kan begive dig ud i Københavns gader og opleve værkerne, når vi den 11. februar oplever lys i mørket. Sammen, men hver for sig.

I næste måned giver vi ordet til stadsarkitekterne i hhv. Aarhus og København, når vi sammen med Arkitektforeningen har inviteret Camilla Richter-Friis van Deurs og Anne Mette Boye til en samtale om deres visioner og drømme for arkitekturen og byudviklingen. Hvilke nye blikke på byen kan de hver især byde ind med? Hvad vil de gerne huskes for, og hvad mener de er vigtigst i rollen som stadsarkitekt? Hør svarene, når vi live-streamer Byens Saloner: Nye blikke på byen den 11. marts.

Husk at begge online-events kræver tilmelding.

Nogle der også må mødes online i denne tid er vores netværksgrupper, som vi oplever fortsat efterspørgsel efter. Derfor sætter vi løbende nye grupper i søen i både København og Aarhus. I Aarhus har vi etableret tre netværksgrupper - senest Din, min og vores by Aarhus om social bæredygtighed i byen, og i København har vi en ny Byens Strateger-gruppe på vej. Der er også ledige pladser i vores tema-grupper Bæredygtighed i Byen og Byen Kommunikerer.

Alle vores netværksgrupper er tværfaglige, og vi sammensætter dem derfor med tanke på, at alle faggrupper er ligeligt repræsenteret, og at de dækker så mange medlemsvirksomheder som muligt. Er du interesseret i at høre mere om vores netværksgrupper og se, om der er et match til dig, så kontakt Henriette. Vi rekrutterer løbende til alle netværksgrupper. Hvis der ikke lige er plads til dig nu, så kommer du på venteliste. Du kan også læse mere om alle vores netværksgrupper her.

Da kalenderen er skiftet til februar, er det også blevet tid til en ny Månedens profil. Denne gang kan du blive klogere på dine netværkskolleger i Friis Andersen Arkitekter. Vil din virksomhed være Månedens profil, så læs mere her eller kontakt Katja og hør nærmere.

Venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Friis Andersen Arkitekter er en tegnestue med årelange rødder og store erfaringer inden for nybyggeri, renovering, til- og ombygning, nedrivninger og udearealer. Tegnestuen tæller i dag cirka 30 medarbejdere, der består af et fast team af arkitekter og bygningskonstruktører fordelt på kontorer i Nykøbing F. og København. Læs mere her


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Fremtidens byer skal efterligne slummens dna

Corona-pandemien har vist, at mennesker på hele kloden kan omstille sig til en udfordrende hverdag uden varsel. I Byens Klumme reflekterer direktør fra Nationalmuseet, Rane Willerslev, over tiden her og nu - og hvordan fremtidens byer måske kan lære af de selvopståede bystrukturer i nogle af verdens største slumområder.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er landet hos Flemming Kristensen, Forretningsleder for almene boliger i AI. Læs bl.a. hans svar på, hvad han ser som de største udfordringer inden for den almene boligsektor og hans arbejde for at bidrage til branchens grønne omstilling.  


Kommende arrangementer

Copenhagen Light Festival 2021 - online introduktion og lysvanding på egen hånd, 11. februar
Vær sammen i mørket - hver for sig. Få en online introduktion til Copenhagen Light Festival 2021 og gå derefter ud og oplev værkerne på egen hånd i Københavns gader. 


Det Kgl. Bibliotek i Aarhus - Danmarks bedste renovering, 10. marts
Se vinderen af RENOVER prisen 2020, når vi besøger Det Kgl. Bibliotek i Aarhus, som er transformeret fra klassisk bibliotek til et moderne, socialt samlingspunkt. 


Byens Saloner: Nye blikke på byen​. En samtale med stadsarkitekterne i Aarhus og København, 11. marts
Se med på LIVE-stream, når Byens Saloner og Arkitektforeningen sætter de to stadsarkitekter i Aarhus og København stævne til en samtale om deres rolle og særlige blik på byen. 


Studietur til Færøerne, 17.-21. august 2021 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Teater: Vi de 1%, 2. september - venteliste
De bor i ghettoer. De er ofte kun sammen med andre, som deler samme kultur og værdier. De placerer deres børn i særlige skoler og ønsker ikke at bidrage til fællesskabet. Tag med i teateret og se en forestilling om de rige 1%, og hvordan de lever.


Arrangementer under udvikling

Station – a Student Innovation House
På Frederiksberg har den tidligere politistation på Howitzvej fundet ny funktion som verdens første studenterdrevne innovationshus. Vi ser den fysiske transformation af den bevaringsværdige bygning og hører om stedets visioner og projektets tilblivelse.

 


Renovering af Lyngby Rådhus
Kom med på besøg i Lyngbys ikoniske rådhus, som står overfor en gennemgribende renovering, og bliv samtidig opdateret på byudviklingen, der finder sted i Lyngby-Taarbæk i disse år.


Studielandsbyen 'Wooden Village'
CPH Villages nye studielandsby på Vesterbro har fået tilnavnet 'Wooden Village', da studieboligerne er opført i træ. Vi tager ud og ser byggeriet på Otto Busses Vej og hører om CPH Villages vision om at bygge og drive modulære studielandsbyer.  


BaseCamp Skovbrynet Lyngby​
En grøn park på taget. Studieboliger, leje- og firmaboliger. Et levende miljø med plads til fællesskaber. BaseCamp Skovbrynet Lyngby har det hele. Vi besøger og ser det enorme byggeri, hvor innovativ arkitektur og miljømæssige og sociale aspekter er i fokus.


Udvikling af Stejlepladsen​
I Københavns Sydhavn skal en bebyggelsesplan med blandede boformer, sociale fællesskaber og en bæredygtig levevis videreføre det særlige havnemiljø ved Stejlepladsen. Vi hører om visionerne og de konkrete planer for udviklingen af det nye bykvarter.


Arkitekturens Værksteder på Louisiana: Anupama Kundoo​
Tag med til Louisiana og få en introduktion til den indiske arkitekt Anupama Kundoo ved museumsinspektør Kjeld Kjeldsen og se udstillingen om hendes værker og tilgang. 


Fødselsdagsreception for Henriette Sofie Larsen
I november 2020 fyldte vores direktør Henriette Sofie Larsen 60 år. Det fejrer vi med festlig reception i Fæstningens Materialgård den 16. april 2021.


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Nyboder – restaurering og modernisering
Tag med når vi besøger Nyboder og ser og hører om restaureringen og moderniseringen af de kulturhistoriske gule stokke, der er del af den danske arkitekturarv.


Byvandring på Christianshavn​
Hver af Københavns bydele gemmer på sine arkitektoniske perler og særlige bygningsværker. Sammen med arkitekt og forfatter Marie-Louise Høstbo tager vi på byvandring på Christianshavn for at udforske bydelens arkitektur.


Jernbanebyen – byens næste kapitel​
Jernbanebyen er den sidste, store brik i byudviklingen i det sydlige København. Tag med, når vi besøger Jernbanebyen sammen med grundejerne DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme og hører om planerne for en ny, moderne bydel.


Restaurering og renovering af Nationalbanken
Kom med på et unikt besøg bag facaden på et af Arne Jacobsens absolutte hovedværker, Nationalbanken, mens den ikoniske og fredede bygning står tom forud for en gennemgribende restaurering og renovering.


Remiseparken
Midt i Urbanplanen ligger Remiseparken, som byder på både byggelegeplads, bondegårdsdyr og store grønne plæner. Parken er nu blevet fornyet til glæde for såvel områdets beboere som resten af byen.


Netværksbar på Slottet
Lær dine netværkskolleger (endnu) bedre at kende, når vi inviterer til netværksbar på Charlottenlund Slot og samtidig hører om stedets historie og restaurering frem mod dets nutidige funktion som kontorfællesskab.


Nyheder fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: 2021: Hva' rør sig? 
Tjener byggebranchen penge i 2021? Bliver hotelværelserne lejet ud? Og hvorfor tror fremtidsforskeren, at det bliver de unge, der kommer til at sætte takten for byernes udvikling? Byens Podcast har bedt fire eksperter fra branchen komme med deres bud på, hvordan samfundet vil forme sig i de kommende år. Hvad bliver anderledes? Hvad bliver godt? Og hvilken indflydelse kommer corona-krisen til at have på den korte og den lidt længere bane?


Jubilæumsbog: Byens Netværk - 25 år spejlet i et netværk
Læs historien om Byens Netværk fortalt gennem samtaler med dem, der var med for 25 år siden og dem, der er kommet til siden. Dem, der kender foreningen indefra og dem, der ser den udefra.

Bogen er skrevet af journalist Eva Ørum og layoutet af grafiker Fie Sahl Kreutzfeldt og indeholder foruden interviews også en masse flotte billeder fra vores arrangementer, studieture, nytårskure m.v.     


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link