print logo

Copenhagen Light Festival 2021 - oplev lys i mørket. Sammen, hver for sig


Det er ikke kun lyskunstværkerne på Copenhagen Light Festival, der bliver sat strøm til i år. Der bliver også sat strøm til ordene på vores efterhånden traditionsrige lysvandring, når arkitekt og lysdesigner Jesper Ravn fra Gottlieb Paludan Architects i år giver en online introduktion til festivalen og dens lyskunst.

Herefter kan du på egen hånd begive dig ud i Københavns gader og opleve værkerne. Og du kan jo tage din kollega, ægtefælle, ven, børn eller hund med under armen, så vi sammen kan (gen)skabe følelsen af fællesskab og lys i mørket - sammen, men hver for sig.

Deltagerliste (opdateret 11.02.2021)

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

Som et lys i mørket - både i billedlig og helt konkret forstand - løber Copenhagen Light Festival 2021 af stablen fra den 5.-27. februar, som en af de få begivenheder, der pt. kan lade sig gøre.

Det er fjerde gang, at festivalen sætter lys på byen med værker, der lyser både himmel og havn, bygninger og broer op - primært i indre by, langs kanalerne og Slotsholmen. Kendetegnet er en grøn laser henover byens tage, og under den finder man i år over 30 værker skabt af lyskunstnere fra ind- og udland.

Et af værkerne kan blandt andet opleves ved Louis Poulsens hovedkontor og showroom på Kuglegårdsvej. Her har Studio Jakob Kvist skabt lysværket "Mangfoldighedens Porte", der med sine farveovergange vil opfordre besøgende til at gå på opdagelse og udforske Kuglegårdens helt særlige arkitektur og historik. For nogle vil det være en mulighed for at se bygningerne for første gang, siden de er blevet renoveret. For andre vil det være en oplagt mulighed for at gense gården i et nyt og mangfoldigt lys. Lyset, som projekteres op på bygningerne, vil danne ramme om en rundvisning i farverne omkring bygningerne i Kuglegården. Lysværket vil være tilgængeligt både fra søsiden og inde fra selve gården og kan tilgås gennem de store porte ud til Københavns Kanal og Holmen.

Se det fulde program af værker her. 

De forrige år har vi i Byens Netværk oplevet lysfestivalen på en lysvanding i byen med arkitekt og lysdesigner Jesper Ravn fra Gottlieb Paludan Architects. Det kan vi ikke i år. Til gengæld gør vi noget andet: Vi får nemlig en online introduktion til festivalen og flere af dens værker hjemme bag skærmen, inden vi på egen hånd går ud og oplever værkerne.


Sådan foregår det:  

  • Du tilmelder dig arrangementet via tilmeldingsformularen - dette online event er kun for medlemmer af Byens Netværk
  • Er du ikke medlem, men vil du - eller en du kender - gerne deltage i arrangementet, så kan du anmode om en gæsteplads ved at skrive en mail til Katja på kbe@byensnetvaerk.dk 
  • Introduktionen bliver holdt via Micosoft Teams - du modtager et link til mødet via mail før afholdelsen
  • Efter online-delen går du på egen hånd ud og oplever værkerne - mødet er lagt således, at du kan gå direkte ud i mørket bagefter (du kan selvfølgelig også gemme den fysiske oplevelse til en anden dag)
  • Du modtager på mail et kort med en rute, der tager dig forbi de værker, som Jesper Ravn introducerer

 

Billedtekst:
Dichroic Sphere vender tilbage til BLOX og festivalen i 2021. Denne gang på vandsiden af bygningen ud mod Københavns Havn.
Dichroic Sphere @BLOX, Studio Jakob Kvist, Bryghuspladsen. (Copenhagen Light Festival 2020 · Foto: Christoffer Askman)

Copenhagen Light Festival videreføres af den nye “Foreningen for Københavns Lysfestival / Copenhagen Light Festival”. Foreningens bestyrelse består af partnere fra Tivoli, Stromma Danmark, Louis Poulsen, vnr.TV og Pia Allerslev. 

Læs mere på copenhagenlightfestival.org

 Program

  • 17:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 17:05 Introduktion til lysfestivalen og udvalgte værker v/ arkitekt og lysdesigner Jesper Ravn, Gottlieb Paludan Architects
  • 17:35 Spørgsmål og svar
  • 17:45 Gå ud og oplev lysfestivalen på egen hånd

Praktisk information

Dato og tid

11/02 2021 17:00 - 17:45

Adresse

Microsoft Teams - online event. Du modtager et link forud for mødet

Deltagerantal

100

Mødested

Hjemme hos dig selv

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

11/02 2021 17:00 - 17:45

Adresse

Microsoft Teams - online event. Du modtager et link forud for mødet

Deltagerantal

100

Mødested

Hjemme hos dig selv

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk