Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


5. september 2019


Gennem tiderne har mange store arkitekter sat deres præg på det København, vi kender i dag. Og især når det kommer til det historiske København, kan debatten gå højt om, hvad der skal bevares, og hvad der skal vige pladsen for nye byggerier.

Men hvem var egentlig med til at skabe den oprindelige bymidte, som mange fremhæver i kontrast til de nye bykvarterer? Det bliver vi klogere på, når vi tager på Byvandring i det historiske København med forfatterne til en ny bog om arkitekten Vilhelm Klein (1835 -1913), der om nogen har sat sit aftryk på byen. Vi skal se på udvalgte bygningsværker og høre om Kleins betydning for byen og de kontroverser, der dengang var om det danske versus det europæiske i arkitekturen.

Er man til mere af "historiens vingesus" kan man på besøget til Flyvestation Værløse se, hvordan det, der en gang var et militærområde, nu er under omdannelse til en ny bydel. Vi besøger den tidligere Sydlejr på flyvestationen og ser transformationen af en tidligere flyhangar, der nu er fælleshus for områdets nye beboere. Vi skal desuden høre om svanemærkede familieboliger og besøge bofællesskabet Mageløse, der har opført boliger omkring det gamle kontroltårn.

Tilbage til nutiden kan vi byde velkommen til to nye medlemmer: HK Byg Entreprise A/S, der varetager hoved- og totalentrepriser samt mindre opgaver med renovering og ombygning. Og Mesura ApS, der en nordisk analyse- og kommunikationsvirksomhed med speciale i analyse og markedsføring af boligejendomme og boligprojekter. Vi glæder os til at se jer på kommende arrangementer. 

Med overgangen til september har vi også en ny Månedens profil, som er sbs rådgivning a/s ARKITEKTER OG INGENIØRER. sbs er et rådgivningshus med en bred faglighed af arkitekter, ingeniører og konstruktører med speciale i renovering inden for det byggede miljø og kerneydelser inden for de klassiske arkitekt- og ingeniørydelser fra skitse til færdigt projekt inden for istandsættelse, restaurering og transformation. sbs fejrer i år 10-års jubilæum og inviterer alle til reception den 19. september kl. 15-17 i deres lokaler i København. Læs mere i Månedens profil


Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

 

Månedens profil

sbs rådgivning a/s ARKITEKTER OG INGENIØRER​ er et rådgivningshus med en bred faglig sammensætning af arkitekter, ingeniører og konstruktører. Specialet er renovering inden for det byggede miljø, og kerneydelserne er de klassiske arkitekt- og ingeniørydelser fra skitse til færdigt projekt inden for istandsættelse, restaurering og transformation.

sbs rådgivning a/s fejrer i år 10-års jubilæum og inviterer alle til reception den 19. september kl. 15-17.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Aarhus har vokseværk – men hvordan bevarer vi byens kvaliteter, når byen vokser?

Aarhus er en by i rivende udvikling. Der bygges – og tænkes – både højt og stort, og mange af byens oprindelige bygninger og bykvarterer omdannes og bringes i disse år til nye funktioner. Læs Byens klumme af Stephen Willacy, Stadsarkitekt Aarhus.


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Camilla van Deurs, Stadsarkitekt København. Læs blandt andet hendes svar på, hvordan hun vil være med til at sikre et bedre samarbejde mellem private udviklere og almene boligselskaber for at sikre en ”blandet by”, og hvordan hun ser sit arbejdes betydning for byens udvikling. 


Kommende arrangementer

Aarhus K - Æggepakkeriet, Godsbanen & New Aarch​, 10. september 
Tag med, når vi besøger den helt nye bydel Aarhus K, hvor vi bl.a. skal kigge indenfor i boligbyggeriet Æggepakkeriet og se byggepladsen for den nye arkitektskole. 


Køge Kyst & Køge Nord Station, 12. september - få pladser
Køge udvider og udvikler sig i disse år med rivende hast. Tag med Byens Netværk til Køge og se en by, der emmer af udvikling, aktivitet og spændende ny arkitektur.


Flyvestation Værløse - fra fly til by, 19. september
Engang et militærområde. Nu en ny bydel med bofællesskaber, bæredygtige boliger og rekreative arealer. Vi besøger den tidligere Sydlejr på Flyvestation Værløse og ser nærmere på nogle af de spændende projekter.


Hotel Moxy Copenhagen Sydhavnen​, 24. september - venteliste

Et hotel i samlesæt kan man sige om Moxy Copenhagen Sydhavnen, der var Danmarks største massivtræbyggeri, da det blev opført. Vi besøger hotellet der blev opført på rekordtid og tilbyder et ungt, friskt hotelkoncept. 


Frederiksberg Allé 41, 1. oktober - venteliste
Tag med på byggepladsbesøg og se forvandlingen på en af Frederiksbergs prominente adresser, der kommer til at huse både Madkulturen Hus, ny metrostation og nye boliger. 


KlimaBy, bæredygtighed og netværk i Middelfart, 2. oktober
Tag med når vi sætter fokus på klima og bæredygtighed i både byplans- og bygningsskala på en heldagstur til byen, der kan bryste sig af at have Danmarks mest bæredygtige rådhus og smukkeste klimatilpasning.


Metro Cityringen, 8. oktober - venteliste
Tag turen rundt i den nye Metro Cityring, som forbinder Københavns centrale bydele. Undervejs stiger vi af på udvalgte stationer og hører om designet af de nye stations- og byrum.


Comfort Hotel Copenhagen Airport​​, 10. oktober

Når Comfort Hotel Copenhagen Airport åbner i 2020 bliver det Nordens største lufthavnshotel og kongres. Tag med på byggepladsbesøg og hør mere om hotellet, hvor også arkitekturen har referencer til fly.


Byvandring i det historiske København​, 22. oktober
Tag med på byvandring i det historiske København med fokus på arkitekten Vilhelm Klein, der var en af sin tids mest toneangivende og kontroversielle skikkelser og ophavsmand til flere af de bygninger, som har sat et markant aftryk på København.
 


Studietur til Marrakech, 9.-13. november 

Tag med til nordafrikas maleriske, mangfoldige metropol Marrakech. Sammen vil vi gå på opdagelse i den spændende arkitektur og bygningskunst, de velbevarede håndværkstraditioner og den buldrende aktuelle byudvikling.


Afholdte arrangementer

Prisnominerede transformationer: Postgården og Store Kongensgade 53, 21. august
 Fotoreportage


Bro, bobler og BuroHappold, 14. august
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

​Materialer & Arkitektur Aarhus, 5. september
Aarhus Havn danner rammen om "Materialer & Arkitektur Aarhus" - en inspirerende dag med "Design stop", hvor du får en unik mulighed for at opleve design, arkitektur og formgivning af materialer helt tæt på.


www.byens-netvaerk.dk

BYGNINGSRESTAURERING – kursusrække 2019

Center for Bygningsbevaring i Raadvad og Kunstakademiets Arkitektskole samarbejder om en kursusrække målrettet de fredede og bevaringsværdige bygninger. Kurser udbydes udvalgte dage fra september 2019 – marts 2020. Klik ind og læs mere.


www.byens-netvaerk.dk

Building Green København, 30. & 31. oktober

Building Green sætter fokus på det bæredygtige fællesskab den 30. & 31. oktober i København med udstillere, konferencer og talks med spændende aktører fra ind- og udland.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link