Byens Netværk
Se i browser


 
   
 

 

5. oktober 2017

"Branchen under ombygning" - emnet kan virke fjernt og højtsvævende, for hvad har det med mig at gøre? Og hvor svært kan det være at bygge et hus? Har vi mistet fornemmelsen af enkeltheden ved at tage en "mursten" og lægge den oven på en anden? På Byens Netværksdag vil vi diskutere og bane vejen for et endnu bedre samarbejde. Om du er chef eller medarbejder, arkitekt eller ingeniør, bygherre eller leverandør, advokat eller entreprenør, så kom og vær med. Dagen byder på masser af  netværk, spændende oplæg, aktuelle cases med branchens nøgleaktører, debat, fællesspisning, musik og højt til loftet. Tilmeldingerne til dagen tikker løbende ind. Læs programmet og se, hvem der allerede er tilmeldt her.

Når samarbejde alligevel bliver svært, er mediation måske en mulighed. Senere i november stiller vi skarpt på muligheder og barrierer for mediationens rolle i byggebranchen. Arrangementet finder sted hos Danske Advokater i deres flotte lokaler i Valencia på Vesterbrogade, og afholdes i samarbejde med Mediationsinstituttet. Som noget nyt udsteder vi på dette arrangement kursusbevis som dokumentation for deltagelse.

Sidst i november fejrer vi jul på Bellahøj. Bellahøjhusene ligger på toppen af København, som de har gjort i over 60 år. En helhedsplan skal sikre, at de også er her og fortsætter med at være moderne i de næste 60 år. Kom med på besøg i de ikoniske boliger, få historien om de allerførste højhuse i Danmark og bliv klogere på fremtidens Bellahøj. Vi krydrer besøget med julestemning, gløgg og æbleskiver på Restaurant Bellahøj.

Månedens profil i oktober er Emcon a/s, som i år kan fejre 50 års jubilæum. Emcon a/s blev startet for at dække et behov for professionel bistand til bygherrerne i de tidlige faser, fra de første tanker. I dag favner Emcon langt bredere med rådgivning til bygherrer, lejere og investorer som proces- og projektledere i alle byggefase.

I næste uge åbner vi op for tilmeldinger til nytårskuren 2018. Glæd dig til en festlig aften sammen med dit netværk, når vi inviterer indenfor i Store VEGA fredag den 5. januar. Mere om det i næste nyhedsbrev.Med venlig hilsen
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

Månedens profil

Den 1. november 2017 fejrer Emcon 50 år i branchen. Emcon a/s blev startet for at dække et behov for professionel bistand til bygherrerne i de tidlige faser. I dag favner Emcon langt bredere med rådgivning til bygherrer, lejere og investorer som proces- og projektledere i alle byggefaser. Grundtanken består dog stadig. 


Byens Klumme

Grænsefladen mellem Kunstakademiets arkitektuddannelse og FN’s verdensmål.
Kan et målrettet arbejde med FN´s 17 verdensmål være med til at styrke samarbejdet mellem arkitektfaget, uddannelsesverdenen og den virkelighed, vi alle er med til at forme? Læs det nye klummeindlæg skrevet af Arne Høi, Institutleder på KADK.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra november 2017 og frem.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Søren Tegen Pedersen, plandirektør i Økonomiforvaltning, Københavns Kommune, har modtaget stafetten af Karen Mosbech, administrerende direktør i Freja ejendomme, med spørgsmålet: "Hvad er den by-strategiske vision for København og hvordan arbejder Kommunen med at leve op til den? Jeg tænker f.eks. på hvordan man vil udnytte det liv, der er skabt omkring universiteterne og Rigshospitalet, hvordan bliver det et aktiv for byen?"


Kommende arrangementer

Herlev Hospital, 5. oktober

Patienten er i centrum, når Herlev Hospital i disse år udvider sin kapacitet med hele 56.000 nye kvadratmeter. Tag med, når Byens Netværk lægger vejen forbi den summende, aktive byggeplads. 


Urbanized – biograftur med Byens Netværk, 25. oktober 
- venteliste

Byens Netværk inviterer en tur i biografen til forestillingen ”Urbanized” – en dokumentar om design af verdens byer. Vores arrangement er del af kultureventen URBANE, som efter forestillingen sætter rammen for en debat om filmen. 


Orbicons nye domicil, bæredygtighed og DGNB, 26. oktober

Tag med på besøg i Orbicons nye domicil i Høje-Taastrup. Ud over at se og høre om det bæredygtige hus, bidrager DGNB med sidste nyt inden for bæredygtighed og Domea.dk vil fortælle om deres nye bæredygtighedsstrategi.


Japansk og dansk møbelkunst – besøg hos A. Petersen Collection & Craft, 8. november

I den aktuelle udstilling hos A. Petersen på Kløvermarksvej mødes dansk møbelkunst og japansk håndværks”nørderi” i et indendørs havelandskab. Kom og oplev det spektakulære kulturmøde.


Byens Netværksdag 2017, 16. november

Byggeriets samarbejdsformer ændrer sig, og branchen er under ombygning. På Byens Netværksdag ser vi nærmere på nogle af de samarbejdsmodeller, der for tiden udfordrer og skaber innovation på tværs af branchen.


Mediation – et stoppested mellem forhandling og voldgift, 23. november
Hvad er mediation og hvad kan vi bruge det til? Vi stiller skarpt på muligheder og barrierer for mediationens rolle i byggebranchen.


www.byens-netvaerk.dk

Jul på Bellahøj – arrangement om Bellahøjhusenes historie og fremtid, 30. november
Kom med på besøg i de ikoniske boliger, få historien om de allerførste højhuse i Danmark og bliv klogere på fremtidens Bellahøj. Vi krydrer besøget med julestemning, gløgg og æbleskiver på Restaurant Bellahøj.


Afholdte arrangementer

The Krane, 22. september
 Fotoreportage

 


 

Byens Saloner: Nye greb om forstaden? 6. september
 Fotoreportage

 


 

Grønttorvet – fra grønt handelssted til ny attraktiv bydel,
5. september

 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Invitation til kommunalvalgets vigtigste debat
Den 1. november indviterer Haandværkerforeningen og de københavnske laug til debatmøde i forbindelse med det københavnske kommunalvalg.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link