print logo

Herlev Hospital

Patienten er i centrum, når Herlev Hospital i disse år udvider sin kapacitet med hele 56.000 nye kvadratmeter. Den kommende runde bebyggelse er med til at fremvise state-of-the-arts inden for moderne hospitalsbyggeri og ventes at blive et af tidens fremmeste eksempler på såkaldt ”helende arkitektur”. Tag med, når Byens Netværk lægger vejen forbi den summende, aktive byggeplads. 

Fotoreportage
Præsentation af Nyt Hospital Herlev v/ Jesper Bo Myhr, projektleder Herlev Hospital og Michael Brunbjerg, projektansvarlig, Henning Larsen Architects.

Herlev Hospital er et af de udvalgte regionshospitaler, der i disse år udvider sin kapacitet. Den 56.000 m2 store udvidelse skal blandt andet rumme en ny akutmodtagelse og et kvinde-barn-center med børne- og fødeafdeling.

De nye faciliteter placeres i to cirkulære bygninger, der i samspil med den omgivende natur – frodige gårdrum, grønne taghaver og et centralt grønt hjerte – vil skabe et imødekommende, livsbekræftende og helende miljø, et ”sansernes hospital” i øjenhøjde med de kommende brugere. En rektangulær base indeholder de primære behandlingsfunktioner, og sammen med de cirkulære bygninger og rekreative uderum skaber de et modspil til det eksisterende hospitals 120 meter høje, retvinklede geometri, som kendetegner Herlev Hospitals nuværende ikoniske form.

Idealet er en menneskelig skala, og der er i designet lagt særlig vægt på børn og deres familier, hvis møde med den store hospitalsinstitution kræver en særlig omsorg og opmærksomhed, hvilket blandt andet kan understøttes af naturens rekreative egenskaber.

Henning Larsen Architects er en del af rådgiverkonsortiet sammen med Friis & Moltke, Brunsgaard & Laursen Arkitekter, Orbicon, Norconsult, NNE Pharmaplan og SLA.

Byggeriet gik i gang ved årsskiftet 2015 og forventes taget i brug i ultimo 2019. Både patienter og personale inddrages i tæt dialog med arkitekter, så personalets arbejdsgange og patienternes behov går hånd i hånd med de arkitektoniske løsninger. En senere etape rummer blandt andet et Diabetescenter.

Tag med arkitekt og bygherre på en tur gennem byggepladsen og hør om det ambitiøse, helende hospitalsmiljø, der skal forstærke Herlev Hospital som et eksemplarisk og innovativt omdrejningspunkt inden for sundhed.

 

NB: Da det er en byggeplads, er det nødvendigt at bære sikkerhedsudstyr. Medbring derfor venligst din egen hjelm, sikkerhedssko samt vest.

Visualiseringer: Henning Larsen Architects
 Program

 • 15:00
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 15:15
  Herlev Hospital - mellem drift og fremtid v./ Jesper Bo Myhr, projektleder Herlev Hospital
 • 15:35
  Hvad er helende arkitektur? Om koncept og arkitektonisk idé v/ Michael Brunbjerg, projektansvarlig, Henning Larsen Architects
 • 16:00
  Rundtur på byggepladsen i to grupper
 • 17:00
  Netværk og forfriskning
 • 17:30
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

05/10 2017 15:00 - 17:30

Adresse

Herlev Ringvej 75
2730 Herlev

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes ved portvagten til byggepladsen tæt på parkering 6ved Portvagten – indgangen til skurbyen tæt på parkering 6

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde 23450221

Praktisk information

Dato og tid

05/10 2017 15:00 - 17:30

Adresse

Herlev Ringvej 75
2730 Herlev

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes ved portvagten til byggepladsen tæt på parkering 6ved Portvagten – indgangen til skurbyen tæt på parkering 6

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde 23450221

footer image byens netværk