Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


6. januar 2022

Selv om året sluttede og begyndte med endnu et corona-bump, så tror vi på, at vi meget snart går lysere tider i møde.

Derfor har vi i år valgt at gøre vores nytårskure til forårskure. Først er der Forårskur i København - vi er på vej med en ny og spændende location, men sæt foreløbigt STORT KRYDS i kalenderen den 1. april.

Den 6. maj er der Forårskur i Aarhus - her er rammen fortsat Restaurant Malt midt i den historiske Ceres By. Og selvfølgelig byder begge forårskure stadig på middag, musikalske indslag, hyggeligt samvær og masser af netværk. 

Om et par måneder er der Mipim i Cannes, og vi har en stribe Mipim-arrangementer under planlægning, som vi glæder os til at dele med jer i næste uge. Blandt andet inviterer vi til Mipim kick-off den 25. februar, hvor vi deler erfaringer og tips med jer.

Og så er der ellers en række nye arrangementer i kalenderen: 

Du kan fx blive klogere på, hvad upcycling er og kan gøre for byggeriets udvikling, når vi besøger A:GAIN, der er leverandør af upcyclede byggematerialer og -produkter til det professionelle byggesegment. Vi skal se og høre om konkrete produkter og projekter - og om visionerne om at have klimamæssig impact, når der er Værkstedsbesøg - upcycling i Nordhavn.

Du kan også få indblik i de kreative processer, når vi møder Rune Fjord og Esben Horn hører om deres samarbejdsprojekter, der favner fra udstilling og udsmykning til funktionskunst og læringsrum med fokus på helhedstænkning, kunstnerisk kant og sublimt håndværk i mange forskellige materialer. Og du får også selv dyppet en finger i gipsen, når der er Værkstedsbesøg - funktionskunst og læringsrum.

På Enghavevej har KAB fået et nyt kontorhus, hvor rum til det gode fællesskab er gennemgående for arkitekturen, som er blevet rost af anmelderne. Vi lægger vejen forbi og hører om KAB-Huset og dets sociale, økonomiske og bæredygtige profil.

Og endelig er der betonhistorie på programmet, når vi tager turen til Gladsaxe for at få et unikt kig ind i vandbeholder nr. 2 på Tinghøj Vandreservoir

Sidst men ikke mindst er vi glade for at begynde året med at byde velkommen til tre nye medlemmer: HK Byg A/S, Arkitekturet og Metroselskabet. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer. 


Godt nytår fra hele team
Byens Netværk

 

Månedens profil

Andel skaber oplevelser, identiteter og bæredygtige by- og boligkoncepter, der sætter form på fremtiden og gør forandring attraktiv og meningsfuld. Andel er grundlagt på den enkle tanke, at ingen kan forandre verden alene, men at alle har en andel i at forandre verden. Læs mere i Månedens Profil her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os.


Byens Klumme

Hvorfor er debatten om MeToo og ligestilling vigtig for den bæredygtige omstilling?

Af Christina Schultz, Sekretariatsleder i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA). Læs med her.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn. Læs bl.a. hendes svar på, hvordan By & Havn arbejder med bæredygtighed og det gode byliv. Og se hvem stafetten er sendt videre til med et spørgsmål om, hvordan man skaber god borgerdialog. Læs med her.


Kommende arrangementer

LIFE Campus, 26. januar
LIFE Campus er Danmarks nye nationale læringscenter, hvor skoleelever kan gå på opdagelse i et naturvidenskabeligt univers. Vi besøger det inspirerende læringscenter i Lyngby sammen med arkitekterne bag projektet.


Copenhagen Light Festival, 9. februar
Når vintermørket falder på, kaster Copenhagen Light Festival lys på byen med midlertidige lysinstallationer og lysoplevelser i København. Få en ONLINE introduktion til værkerne og gå derefter på lysvandring i byen - sammen eller hver for sig.


Værkstedsbesøg - upcycling i Nordhavn, 23. februar
A:GAIN upcycler træ, plast, tekstiler, glas m.v. for at skabe løsninger, der er med til at løse vores resource(over)forbrug i branchen. Vi besøger A:GAIN og bliver klogere på, hvad upcycling er og kan gøre for byggeriets udvikling.


KAB fælleskabets nye kontorhus, 24. februar
Vi besøger KAB-Huset på Enghavevej, hvor det gode fællesskab er gennemgående for den anmelderroste arkitektur. Sammen med Rolf Andersson, udviklingsdirektør i KAB, får inblik i husets tilblivelse samt sociale, økonomiske og bæredygtige profil.


Værkstedsbesøg - funktionskunst og læringsrum, 3. marts
Få indblik i de kreative processer, når vi møder Rune Fjord og Esben Horn, hvis samarbejdsprojekter favner fra udstilling og udsmykning til funktionskunst og læringsrum med fokus på helhedstænkning, kunstnerisk kant og materialer.


Tinghøj Vandreservoir - storslået og fredet betonhistorie, 22. marts
Vi har fået en unik mulighed for at opleve et stykke fascinerende og fredet betonhistorie, når vi tager til Gladsaxe og besøger vandbeholder nr. 2 på Tinghøj Vandreservoir.


Forårskur København 2022​, 1. april
Save the date: Vores nytårskur bliver til en forårskur. Vi glæder os til at samle branchen til en festlig aften. Nærmere omkring lokation meldes ud snarest. 


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Forårskur Aarhus 2022, 6. maj
Vores nytårskur bliver til en forårskur! Tag med til den jyske hovedstad, hvor vi glæder os til at samle branchen til en sjov og festlig aften på Restaurant Malt midt i den historiske Ceres By. 


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Benspænd i byudviklingen #1: Hvad kan vi lære af Fælledby?
Fælledby på Amager har lidt en omtumlet tilværelse siden projektet første gang blev præsenteret for offentligheden. Byens Podcast har besøgt projektkontoret Fælledby P/S, hvor vi hører Anne Skovbro, By & Havn og Erling Thygesen, PensionDanmark og Fælledby P/S fortælle om visionerne og processen frem til nu. Lyt med her.


Byens Podcast: Benspænd i byudviklingen #2: Kan byudvikling blive mere demokratisk?
Hvordan skal byen udvikle sig – og hvordan kan planlæggere, politikere og borgere påvirke processerne? Skal de store forandringer af byen underlægges en anden demokratisk form end den vi kender i dag? Byens Podcast var med til debatsalonen: Byen, borgeren og vandsalamanderen. Lyt med her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link