print logo

LIFE Campus - Danmarks nye nationale læringscenter for børn og unge


LIFE Campus er Danmarks nye, store nationale læringscenter, hvor landets elever fra grundskoler og ungdomsuddannelser kan gå på opdagelse i et naturvidenskabeligt univers. Det 5.400 m2 store læringscenter ligger tilbagetrukket og som en integreret del i landskabet og bidrager til et inspirerende undervisningsmiljø. 

Vi besøger det inspirerende læringscenter, hvor arkitekterne bag projektet tager os med rundt og fortæller om projektet. Hør Thomas West Jensen, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter fortælle om bygningens visioner og Jacob Fischer, partner i LYTT Architecture fortælle om den omkringliggende natur og hvordan den understøtter bygningens aktiviteter. Derudover vil I høre fra husets egne brugere, hvor Lars Mørch, kommunikationskonsulent tager imod os.

Deltagerliste (opdateret 24.01.22) 

Fotoreportage 

Luk fuld beskrivelse

Visionen bag LIFE Campus er at højne naturvidenskabelig dannelse, uddannelse og forskning i Danmark. Gennem naturfaglige undervisningsforløb, kan eleverne arbejde med virkelighedsnære problemstillinger.

Arkitekturen bag LIFE Campus er inspirereret af STEM (Science, Teknologi, Engineering og Matematik) med vision om, at bygningen skal manifestere samspillet mellem natur og naturvidenskaben.

Med en bredde på 40x40 cm, står 96 tonstunge egetræssøjle som en integreret del af bygningen i en struktur, der refererer til DNA-strenge og fibonaccistrukturer. Ved indgangen ophæver tyngdekraften visuelt de store søjler i en vifte, hvilket afføder en naturlig fascination blandt de besøgende. Det landskabelige udtryk for LIFE Campus er en sammenfletning mellem bygning og landskab, hvor overgangen mellem teglflade og græseng er flydende. Teglfladen danner ramme for et udendørs læringsrum, der består af fem betonplinter med forskellige funktioner udført i glat beton og et stiliseret vandløb, hvor sand, ler, klodser og sten udgør byggematerialer til at tæmme vandet i læring om energi og tyngdekraft.

Syd for vandløbet er der anlagt et pomet, der er en frugtplantage med gamle nordsjællandske æble- og pæresorter samt et arboret bestående af danske træsorter, der er plantet i den rækkefølge træerne indvandrede til Danmark. Det er ambitionen, at både arboret og pomet bliver brugt i undervisningen og til aktiviteter rettet mod de lokale borgere.

Indenfor har bygningen rå materialer, synlige rørføring samt en byggeteknik, der skaber en ærlig bygning, som ikke kun er designet til at facilitere læring – men til at være læring. I et enkelt, nordisk udtryk gemmer bygningen på et højteknologisk læringshjerte, der er et sanseligt teknologisk univers, der uddanner og inspirerer med skiftende rumlige oplevelser. Huset kan skabe fælles fascination i det store multirum Kolossalen og samtidig skabe nære og sanselige oplevelser i undervisningslaboratorierne.


Projektfakta:

Bygherre: LIFE Fonden og Novo Nordisk Fonden

Bygherrerådgiver: Rambøll

Ingeniør: COWI 

Arkitekt: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Landskabsarkitekt: LYTT Architecture

Areal: 5.400 m2

Indviet ved H.K.H. Kronprinsen: oktober 2021

Mere om Life Campus

Fotokreditering: Rasmus Hjortshøj / COAST Studio 

 

Vedr. corona

  • Vi tager forbehold for aktuelle restriktioner og forhold omkring forsamling grundet corona
  • Vi medbringer håndsprit og mundbind
  • Vi holder behørig afstand
  • Du skal ikke komme, hvis du føler dig syg
  • Husk corona-pas

No-show fee: Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 15:30 Velkomst v/ Byens Netværk
  • 15:45 Om projektet v/ Thomas West Jensen, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Jacob Fischer, partner i LYTT Architecture
  • 16:00 Rundvisning ude og inde
  • 17:00 Netværk og forfriskning
  • 17:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

26/01 2022 15:30 - 17:30

Adresse

Biologiens Vej 5
2800 Kgs Lygby

Deltagerantal

40

Mødested

Det udendørs læringsrum

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna mobil: 28266304

Praktisk information

Dato og tid

26/01 2022 15:30 - 17:30

Adresse

Biologiens Vej 5
2800 Kgs Lygby

Deltagerantal

40

Mødested

Det udendørs læringsrum

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna mobil: 28266304

footer image byens netværk