Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


7. november 2019
 

Hvilke nye indsigter følger med, når man skifter job og flytter om ”på den anden side af bordet” i byggebranchen? Fx fra bygherre til rådgiver eller fra arkitekt til investor? Dét har vi bedt fire personligheder fra byggebranchen fortælle om, når vi sammen med Danske Arkitektvirksomheder inviterer til morgenmødet: På den anden side i Byens Saloner. Så mød dit netværk til morgenkaffe og hør Flemming Bæk Engelhardt, Bo Benzon, Lene Espersen og Gyrithe Saltorp om deres skift og refleksioner.


Byens Stafet er denne gang landet i hånden på Rasmus Brandt Lassen, direktør i Bygningsstyrelsen. Han er blandt andet blevet spurgt, hvordan statens bygninger bliver førende med hensyn til energieffektivisering. Svaret lyder på vigtigheden i at "feje for egen dør", hvilket styrelsen gør med initiativer, der skal inspirere deres kunder og branchen generelt: "Når man er en stor aktør som Bygningsstyrelsen, er der mange, som kigger på, hvordan man løser opgaverne. Det er derfor vigtigt, at vi både har modet og styrken til at gå fra at tale om tingene til rent faktisk at udføre tingene på en ny måde i praksis". Læs mere i Byens Stafet med Rasmus Brandt Lassen og se, hvem stafetten er sendt videre til.

Nogle, der også går nye veje i måden at designe vores byer og bygninger på, er arkitekterne i Rambøll, der med innovative projekter skaber rum for mennesker med afsæt i både formgivning og funktion. Læs mere om Rambølls projekter som f.eks. Salling Roof Top i Aarhus og Farum Midtpunkt i Månedens profil.

Kunne din virksomhed tænke sig at være Månedens profil? Vi har ledige profiler fra januar 2020 og frem. At være månedens profil giver dig eksponering på vores website samt i de ugentlige nyhedsbreve, der udsendes i løbet af den pågældende måned. Kontakt Katja på kbe@byensnetvaerk.dk eller tlf. 2084 1973, hvis du vil høre mere.

Endelig skal der lyde et stort velkommen til vores nye medlem: Scan Underlay, der upcycler gummi fra bildæk til fremstilling af lyddæmpende produkter til trinlydsdug og gulvunderlag. Vi glæder os til at se jer til kommende arrangementer.

I næste uge drager vi til Marrakech på årets studietur. Hvis du er nysgerrig, kan du se programmet her. Og så er det bare at glæde sig til, at vi finder på en ny og spændende destination til 2020 - året, hvor Byens Netværk fylder 25 år.Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

 

Månedens profil

Som arkitekter i Rambøll designer vi byer og bygninger med nerve. Vi er båret af begejstring og trækker på fagligheder og ekspertiser blandt vores mange kolleger. Vi skaber rum for mennesker og innovative projekter af høj kvalitet. Det gør vi med lokal forankring – og globalt udsyn. Læs mere og se eksempler på vores projekter her


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Aarhus har vokseværk – men hvordan bevarer vi byens kvaliteter, når byen vokser?

Aarhus er en by i rivende udvikling. Der bygges – og tænkes – både højt og stort, og mange af byens oprindelige bygninger og bykvarterer omdannes og bringes i disse år til nye funktioner. Læs Byens klumme af Stephen Willacy, Stadsarkitekt Aarhus.


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Ramus Brandt Lassen, direktør i Bygningsstyrelsen. Læs blandt andet hans svar på, hvordan styrelsen er med til at sikre, at statens bygninger bliver førende med hensyn til energieffektivisering, og hvad den selv gør for at være et inspirende eksempel.  


Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Kommende arrangementer

Dark Design i byrummet, 12. november
​Se byen på en helt anden måde, end du er vant til, når vi tager på byvandring med projekt UDENFOR og ser eksempler på ‘Dark Design’, der forhindrer hjemløse i at tage ophold i byen.


Studietur til Marrakech, 9.-13. november 

Tag med til nordafrikas maleriske, mangfoldige metropol Marrakech. Sammen vil vi gå på opdagelse i den spændende arkitektur og bygningskunst, de velbevarede håndværkstraditioner og den buldrende aktuelle byudvikling.


Byens Saloner: På den anden side​, 19. november
Hvilke nye indsigter følger med, når man skifter job og flytter om ”på den anden side af bordet” i byggebranchen? Fire fremtrædende branchefolk åbner op for de erfaringer, jobskiftet og den nye synsvinkel på faget har givet dem.


Venligbolig Plus​, 21. november 
Se de nyopførte deleboliger mellem studerende og flygtninge på Frederiksberg og hør nærmere om tankerne bag Venligbolig Plus som boligform og idé til integration og fællesskab i byen.  


Renovering af Østerport Station, 27. november - få pladser
Tag med når vi besøger Østerport Station og hører om renoveringen og moderniseringen af den fredede og ikoniske stationsbygning fra 1896, der nu står som et tidssvarende trafikknudepunkt.  


Det nye Frihedsmuseum​​, 28. november - venteliste
Kom ind og se Nationalmuseets nye færdigbyggede Frihedsmuseum i Churchillparken inden det for åbner offentligheden og mens udstillingsopbygningen pågår. 


Christianshavns Skole, 5. december
På Christianshavns Skole er bygninger og byrum transformeret til et urbant og oplevelsesrigt læringsmiljø med afsæt i stedets historiske arv.


Nytårskur 2020, 10. januar 
Intet nyt år uden vores traditionsrige nytårskur. Vær med når hele branchen mødes i festligt og socialt lag på det historiske Carlsberg, hvor vi åbner dørene til bryggerens private Glyptotek.


Afholdte arrangementer

Byvandring i det historiske København, 22. oktober
 Fotoreportage


Metro Cityringen, 8. oktober 
 Fotoreportage


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Søger du tværfaglig sparring og inspiration? 

Netværksgrupperne Byens Talenter styrker dine tværfaglige relationer og giver sparring på dine og branchens fælles udfordringer. Vil du være med?


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Invitation: Infomøde om Arkitektforeninegns studietur til Brasilien 2020, 7. november
Som optakt til Arkitektforeningens studierejse til Brasilien i 2020 fortæller den dansk-brasilianske arkitekt MAA Gustavo Ribeiro om brasiliansk arkitektur og om højdepunkterne på rundrejsen. Annette Blegvad, direktør for UIA-2023, vil fortælle om UIA-kongressen i Rio, som studieturen giver mulighed for at deltage i.


Invitation: Seminar om cirkulær økonomi, 18. november 

Få overblik over, hvordan det intelligente og bæredygtige indkøb kan gennemføres, når Horten afholder seminar om cirkulær økonomi.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link