Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


8. juni 2017

 

De fleste kender den karakteristiske "Hva drikker MølR-kornsilo" i Nordhavn - i dag kaldet The Silo. Nu er transformationen fra kornsilo til unikke lejligheder færdig, og vi har fået mulighed for at kigge indenfor i det spektakulære byggeri. 

Vi slutter besøget af på bygningens øverste etage, hvor vi skal høre lidt om tilblivelsen af Restaurant SILO, som åbner senere på året. Bagefter går vi over og ser nærmere på Konditaget Lüders, som er nærmeste nabo til The Silo. Vi har 40 pladser og gætter på, at der bliver rift om dem.

Vi følger op med nye arrangementer i takt med, at vi får landet aftalerne. Inden længe kan I bl.a. tilmelde jer besøg i Nordeas nye domicil i Ørestad Nord, Den Internationale Skole i Nordhavn, Byens Saloner med en debatsalon om nye samfundsmodeller i forstaden med fokus på udviklingen i Høje-Taastrup og meget mere. Følg med her i nyhedsbrevet.


I næste uge går turen til Folkemødet på Bornholm, hvor vi besøger den årlige begivenhed, som fejrer dialogen om samfundets muligheder og udfordringer. Mange af jer er der allerede, måske vi ses. Hold øje med de orange poser :-). Vi stadig få ledige pladser, hvis du har lyst til at hoppe med på netværksbussen.


Med venlig hilsen
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Christensen & Co. Arkitekter er en prisbelønnet dansk tegnestue, som arbejder i hele Skandinavien. Tegnestuen er etableret i 2006 og står bag Danmarks første energiproducerende børnehave, Solhuset, Danmarks første offentlige klimaneutrale byggeri, Green Lighthouse, og Norges første offentlige energiplus byggeri, Kistefossdammen børnehave.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra november 2017 og frem.


Byens Klumme

Grænsefladen i Sydhavnen
"Grænsefladen mellem det nye og det gamle Sydhavn skurrer, men der kan opstå sød musik, hvis der bygges ovenpå den stolthed og det fællesskab, der kendetegner det gamle Sydhavnen. Der er ikke behov for at opfinde nyt for at skabe innovation. Man skal blot lade sig inspirere af det, der har fungeret i generationer og tilføre ressourcer, der giver mulighed for skalering." Læs det nye klummeindlæg om udviklingen af Sydhavnen, skrevet af Jesper Koefoed-Melson, partner i GivRum.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Gitte Andersen, Direktør, Global head of Workspace Management & Design i SIGNAL har modtaget stafetten af Christian Hilligsøe Heinig, Cheføkonom i Realkredit Danmark med spørgsmålet: "SIGNAL er for nyligt blevet solgt til ISS, og det er et spændende eksempel på, at virksomheder indenfor Facility Service udbygger deres værdikæde. Hvilke muligheder og udfordringer giver det for SIGNAL at gå fra at være en mellemstor spiller i primært Danmark til nu at være en del af en global og meget stor virksomhed?"


Kommende arrangementer

Energirenovering af Toftebo almene boliger, 8. juni

Tag med til Værløse og se, hvordan det er muligt at renovere almene boliger med afsæt i Passivhusstandarden -  og også gøre det nyskabende, værdiforøgende og ikke mindst økonomisk bæredygtigt.


Folkemøde 2017, 16. juni - få pladser
Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm. Vi fylder en bus og besøger den årlige begivenhed, som fejrer dialogen om samfundets muligheder og udfordringer.


Cisternerne og Sambuichi, 21. juni - venteliste
Tag med ned under Søndermarken på underjordisk vandring i et hav af lys og mørke, når vi besøger byens historiske vandreservoirer, hvor den internationalt anerkendte japanske arkitekt Hiroshi Sambuichi har skabt en oplevelsesværdig symbiose mellem natur og arkitektur.


The Silo, 29. juni

Kom med indenfor i de unikke boliger i The Silo på Nordhavn, hvor ombygningen af den karakteristiske ”Hva Drikker MølR”-kornsilo nu er slut. NRE Danmark tager os med på rundvisning, som også byder på et besøg i den kommende restaurants lokaler på toppen.


Elbphilharmonie, HafenCity, Hamburg, 25.-26 august - venteliste

Ministudietur til Hamborg, hvor vi ser på nye bydele under udvikling og selvfølgelig også besøger det nye koncerthus, Der Elbphilharmonie.


Studietur til Helsinki, 13.-16. september - venteliste

Årets studietur går til Helsinki, som byder på spændende byudvikling, nordisk arkitektur og lokal charme. Tag med til byen, som i år fejrer Finlands 100 års selvstændighed fra Rusland.


Afholdte arrangementer

 

Byens Netværk går undercover - igen, 10. maj
 Fotoreportage

 


 

Engbakken - ungdomsboliger på Frederiksberg, 16. maj
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Center for Bygningsbevarings kursusrække 2017
Center for Bygningsbevarings kursusrække 2017 tager udgangspunkt i de udfordringer, man som rådgiver står overfor, når man skal registrere et historisk byområde eller restaurere, transformere eller energioptimere et historisk hus.


www.byens-netvaerk.dk

Gå-hjem-møde om FN’s verdensmål og byggebranchen
FN’s 17 verdensmål – en ny orden er på vej, hvad siger byggebranchen? Green Building Council Denmark og Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar inviterer til et fælles gå-hjem-møde den 8. juni fra 14.00-16.30 om FN’s verdensmål og byggebranchen.

 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link