Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


8. august 2019

For de fleste har sommerferien betydet, at vi for en stund har været turister. Enten i udlandet eller herhjemme - nogle i flere uger og andre blot for et par dage. Samtidig mærker vi også, at turisterne kommer til vores egen lille andedam for at suge nye oplevelser og stemninger til sig. Men hvad betyder turismen egentlig for byens udvikling, og hvordan sikrer vi, at byens bygninger og rum indrettes, så de millioner af tilrejsende giver noget godt tilbage til byen, når de er her? Det sætter vi blandt andet fokus på, når vi den 29. oktober holder Byens Saloner om turismens udfordringer og potentialer. Sæt kryds i kalenderen allerede nu.

Siger man turisme, siger man i høj grad også hoteller. Gennem de sidste måneder har vi besøgt flere af Københavns nye hoteller, og nu følger turen til to nye: Hotel Moxy Copenhagen Sydhavnen er bygget på rekordtid som et "samlesæt" i træ og tilbyder et nyt, ung hotelkoncept. Comfort Hotel Copenhagen Airport er slet ikke bygget endnu, men bliver, når det åbner i 2020, Nordens største lufthavnshotel og kongrescenter.

Sommerferien har også markeret en ny sæson i flere af vores netværksgrupper, som er mindre "netværk i netværket", hvor du har mulighed for at gå i dybden med nogle af de ting, som der ikke altid bliver tid til på de store netværksarrangementer. Det kan f.eks. være videndeling eller indlæg om specifikke emner, sparring om udfordringer eller karriere eller besøg til hinandens projekter og virksomheder. Lige nu har vi ledige pladser i netværksgrupperne Byens Talenter, hvor deltagerne typisk er arkitekter, ingeniører, bygherrer, udviklere m.fl. på projektlederniveau. Vi kan optage profiler fra flere forskellige kategorier, så hvis det lyder som noget for dig, en kollega eller en af dine medarbejdere, så kontakt Katja på kbe@byensnetvaerk.dk og hør nærmere.

Byens Stafet er blevet overdraget fra Jan Hyttel, formand for organisationsbestyrelsen i boligselskabet Bo-Vita​ til Københavns nye stadsarkitekt, Camilla van Deurs. Læs Byens Stafet med Camilla van Deurs og få bl.a. hendes svar på, hvordan hun vil være med til at sikre et bedre samarbejde mellem private udviklere og almene boligselskaber for at sikre en ”blandet by”, og hvordan hun som stadsarkitekt ser sin vigtigste funktion for byens udvikling. Og så kan du selvfølgelig også se, hvem stafetten sendes videre til. Måske er det dig?

Til slut skal der lyde et stort velkommen til vores nye medlem ​Viega A/S, der er leverandør inden for installationsteknik. Vi glæder os til at se jer på kommende arrangementer. 


Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Rotpunkt er en ny spiller på det danske projektmarked, men den familieejede tyske virksomhed har produceret køkkener i mere end 70 år. I de seneste år er der investeret signifikant i at styrke bæredygtigheden i vores køkkener. Læs mere om Rotpunkts produktionsmetode med det miljøvenlige Greenline BioBoard.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Væggene kan tale!

Kunst kan virke fremmed for de fleste. Men det behøver den ikke at være. Der ligger en oplagt samarbejdsmulighed lige for, som kan være til stor gavn for både kunsten og byggeriet. Læs Byens klumme, der denne gang er i hænderne på billedkunstner Thomas Pålsson.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Camilla van Deurs, Stadsarkitekt København. Læs blandt andet hendes svar på, hvordan hun vil være med til at sikre et bedre samarbejde mellem private udviklere og almene boligselskaber for at sikre en ”blandet by”, og hvordan hun ser sit arbejdes betydning for byens udvikling. 


Kommende arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Sankt Joseph – fra kloster til senior- og plejeboliger​, 13. august - venteliste
Den historiske klosterbygning på Strandvejen er blevet renoveret og tilbygget og skal fremover være plejecenter og seniorbofællesskab. Vi tager et kig bag murene og ser den spændende transformation.


Bro, bobler og BuroHappold, 14. august 

Vær med til at fejre åbningen af Lille Langebro sammen med dit netværk. Og hør BuroHappold fortælle om designet af den nye gang- og cykelbro over Københavns havn.


Prisnominerede transformationer, 21. august - ganske få pladser
Postgården på Købmagergade og baghuset i ejendommen Store Kongensgade 53 er to af i alt seks nominerede projekter til RENOVER prisen 2019. Se og hør om de to transformationer, før prisvinderen offentliggøres den 5. september. 


Det nye Rigshospital - Nordfløjen, 29. august - venteliste
Tag med bag facaden på den nye Nordfløj på Rigshopitalet, der skal være med til at sikre et mere tidssvarende og rummeligt Rigshospital med pleje og behandling af højeste kvalitet, og hvor både bæredygtighed og helende arkitektur er centralt i projektet.


Byudvikling og byvandring i Tingbjerg, 5. september
En ambitiøs byudviklingsplan skal omdanne Tingbjerg fra udsat til attraktivt og blandet boligområde med bl.a. opførelsen af 1000 nye private boliger. Hør om planerne og de nye projekter på en gåtur i bydelen. 


Køge Kyst & Køge Nord Station, 12. september
Køge udvider og udvikler sig i disse år med rivende hast. Tag med Byens Netværk til Køge og se en by, der emmer af udvikling, aktivitet og spændende ny arkitektur.


Flyvestation Værløse - fra fly til by, 19. september
Engang et militærområde. Nu en ny bydel med bofællesskaber, bæredygtige boliger og rekreative arealer. Vi besøger den tidligere Sydlejr på Flyvestation Værløse og ser nærmere på nogle af de spændende projekter.


Hotel Moxy Copenhagen Sydhavnen​, 24. september

Et hotel i samlesæt kan man sige om Moxy Copenhagen Sydhavnen, der var Danmarks største massivtræbyggeri, da det blev opført. Vi besøger hotellet der blev opført på rekordtid og tilbyder et ungt, friskt hotelkoncept. 


KlimaBy, bæredygtighed og netværk i Middelfart, 2. oktober
Tag med når vi sætter fokus på klima og bæredygtighed i både byplans- og bygningsskala på en heldagstur til byen, der kan bryste sig af at have Danmarks mest bæredygtige rådhus og smukkeste klimatilpasning.


Comfort Hotel Copenhagen Airport​​, 10. oktober

Når Comfort Hotel Copenhagen Airport åbner i 2020 bliver det Nordens største lufthavnshotel og kongres. Tag med på byggepladsbesøg og hør mere om hotellet, hvor også arkitekturen har referencer til fly.


Studietur til Marrakech, 9.-13. november 

Tag med til nordafrikas maleriske, mangfoldige metropol Marrakech. Sammen vil vi gå på opdagelse i den spændende arkitektur og bygningskunst, de velbevarede håndværkstraditioner og den buldrende aktuelle byudvikling.


Afholdte arrangementer

Ballonhangaren, 4. juli
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Arrangementsudvalget anbefaler: Steder du skal se i sommerferien 2019
Byens Netværks arrangementsudvalg er igen i år kommet med deres personlige anbefalinger til steder, du kan besøge på egen hånd hen over sommeren.


www.byens-netvaerk.dk

Estate Media Priserne 2019

Byens Netværks direktør Henriette Sofie Larsen er en af i alt fem nominerede til Estate Media Priserne 2019 i kategorien "Årets forbillede". Afstemningen løber frem til 18. august, så vær med til at stemme på din favorit.


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

FBSA Jubilæumspris for Samfundsansvar

Ny CSR-pris i byggeriet ser dagens lys. Jubilæumspris fra Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar vil hædre indsatser som trækker byggebranchen i en mere samfundsansvarlig retning. Indstil en kadidat senest d. 2. september.


www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link