Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


9. september 2021

TUSIND TAK - for en fantastisk forsinket fejring af Byens Netværks 25-års jubilæum og Henriette Sofies runde dag. Og tak for alle de flotte gaver og ikke mindst søde hilsner til både Henriette og sekretariatet. Du kan se billeder fra dagen i fotoreportagen her.

Dagen var lige som den skulle være med sensommer og sol, bobler og guldæg og vigtigst af alt alle jer, der lagde vejen forbi. I er alle en brik i vores fælles historie - nogle helt fra foreningens fødsel, andre er kommet til undervejs, og nogle er helt nye ansigter.

Derfor vil vi også benytte lejligheden til at byde velkommen til vores nye kollega i sekretariatet: Marcus Gehrcke, der sidder med vores 'back office' aktiviteter vedr. medlemsservicering, tilmeldinger m.v., som mange af jer kommer til at være i dialog med Marcus omkring. 

     
Og så er der nye arrangementer i kalenderen i både København og Aarhus. 

I København kan du se og høre om Helhedsrenovering af Friluftsskolen på Amager. Skolen var den første og eneste heldagsskole for svagelige børn, hvor man både kunne få undervisning og sygepleje. I dag har den været igennem en helhedsrenovering, hvor den oprindelige idé om ude- og inderum samt sikring af lys og frisk luft er bevaret og styrket. Vi tager ud og ser det flotte resultat og hører om de valgte løsninger sammen med Nøhr & Sigsgaard.    

I Aarhus spørger vi: Hvordan ser en arkitektskole ud, når den er tegnet af arkitekter til arkitekter? Det skal vi se, når vi besøger Aarhus’ nye arkitektskole, der er den første nytegnede arkitektskole, der nogensinde er blevet bygget i Danmark. Rektor Torben Nielsen og prorektor Kristine Leth Juul viser rundt og fortæller om stedets visioner og arkitektur.

Du kan også tage med til LilleSyd – bæredygtig bydel i Herfølge Vest, hvor blandt andre Peter Aalbæk og Lise Palm er med til at skabe et nyt minisamfund inspireret af de danske andels- og arbejderbevægelser. Vi hører om den nye bydel syd for Køge, der er ved at tage form og spiser efterfølgende sammen i forsamlingshuset.

Og så skal vi byde velkommen til endnu et nyt medlem: MaKo Assist, der tilbyder assistance til byggeriets ledere i forbindelse med planlægning og styring af projekter. Vi glæder os til at se jer på kommende arrangementer.    

Med venlig hilsen

Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

TræVærk bygger nyt, bygger til og renoverer med udgangspunkt i et ønske om at bygge gode og bæredygtige huse for få midler. Vi har et håb om, at vi i fremtiden kan komme til at have et øget fokus på bæredygtighed af hensyn til miljø, men også på den almene families økonomi. Læs mere her


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Kære Kaare

Seks borgmestre kom på konferencen Byggebranchen ser grønt! med budskaber fra kommunerne til indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek. Baggrunden er de skærpede klimakrav til byggeriet i den nye nationale strategi for bæredygtigt byggeri, der blandt andet skal udmøntes i kommunerne.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Magnus Henriques, CEO og medstifter af Havnens Hænder – Biobaserede og bæredygtige byggematerialer. Læs hvordan han sammen med sine to makkere arbejder for, at vi bygger klogere og med bæredygtige og naturligt intelligente materialer. Læs mere i Byens Stafet her.


Kommende arrangementer

Nationalbanken, 21. september - venteliste
Nationalbankens ikoniske og fredede bygning på Havnegade skal renoveres og restaureres over en længere årrække. Vi får et sjældent kig bag facaden på et af arkitekt Arne Jacobsens absolutte hovedværker, mens bygningen står tom.


LilleSyd – bæredygtig bydel i Herfølge Vest, 22. september
Tag med til den bæredygtige bydel, Herfølge Vest – også kaldet ”LilleSyd” – hvor Peter Aalbæk og Lise Palm er ved at skabe et nyt minisamfund inspireret af de danske andels- og arbejderbevægelser. Vi slutter af med fællesspisning.  


Online foredrag: Månearkitektur – på mission i Grønland, 29. september
Hvordan skaber man arkitektur til rummet? To arkitekter har boet 60 dage i total isolation i den barske arktiske vildmark for at teste deres månehabitat LUNARK. Hør deres fascinerende rejsefortælling.


Helhedsrenovering af Friluftsskolen, 6. oktober
Friluftsskolen på Amager har været igennem en helhedsrenovering, hvor den oprindelige idé om ude- og inderum samt sikring af lys og frisk luft er bevaret og styrket. Vi tager ud og ser det flotte resultat og hører om de valgte løsninger.   

 


Læringshuset Nærheden - fremtidens skole, 14. oktober
Vi tager turen tiI den nye bydel Nærheden mellem Høje-Taastrup og Hedehusene for at se og høre om fremtidens skole i fremtidens forstad. Læringshuset Nærheden er en helt ny måde at bygge skole på og er designet til fremtidens undervisning.


Arkitektskolen Aarhus – arkitektur for arkitekter, 3. november
Hvordan ser en arkitektskole ud, når den er tegnet af arkitekter til arkitekter? Vi besøger Aarhus’ nye arkitektskole, der er den første nytegnede arkitektskole, der nogensinde er blevet bygget i Danmark, og hører om stedets visioner og arkitektur.


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Afholdte arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Fejring med forsinkelse - Jubilæum og fødselsdagsreception, 3. september
 Fotoreportage


Sommer på Slottet​, 26. august
 Fotoreportage


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


Byens Podcast: Hvad skal vi egentlig med byerne?
Hvordan påvirker det byens liv, når nære relationer, hjemmearbejde og en by med få muligheder i et år har været normalen? Det er tid til at gen(op)finde byens formål. Lyt med her.


Nyheder fra medlemmerne

Verdens Bedste Morgen: Hvordan skaber vi bæredygtige byer og lokalsamfund?, 10. september
Realdania inviterer til morgenmøde med inspiration til arbejdet med bæredygtige byer og lokalsamfund med oplæg fra Helle Juul fra JUUL | FROST Arkitekter og Ditte Lysgaard Vind fra Lendager Group.


www.byens-netvaerk.dk

Mød Søe-Jensen på 3DaysofDesign, 16.-18. september
Søe-Jensen inviterer til 3DaysofDesign i Christian d. 4’s Bryghus d. 16.-18. september. Her lanceres helt nye dørgreb, ligesom vi udstiller de originale design og fortæller om vores historie og produktionsmetoder, som vi har bevaret i mere end 150 år.


www.byens-netvaerk.dk

Lysets Dag 2021 sætter fokus på lysdesign, 16. september
Dansk Center for Lys (DCL) inviterer til konferencen Lysets Dag, der i år sætter fokus på lysdesign, og hvordan man skaber det rigtige lys til mennesker. Læs mere om program og tilmelding her.


www.byens-netvaerk.dk

Demokrati og social bæredygtighed, 18. september
Urbanplanen inviterer - som del af Golden Days festivalen - til et arrangement om demokrati og social bæredygtighed med bystrategisk rådgiver Niels Bjørn den 18. september.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link