Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


9. december 2021

Mens året går på hæld, er der fuld gang i planlægningen af nye arrangementer, som løber af stablen i starten af 2022.

Vi lægger ud med et besøg til LIFE Campus - Danmarks nye nationale læringscenter for børn og unge. Læringscenteret ligger som en integreret del i landskabet og tilbyder skoleelever at gå på opdagelse i et naturvidenskabeligt univers, hvor naturen understøtter bygningens aktiviteter. Vi besøger det inspirerende læringscenter sammen med arkitekterne bag projektet; Vilhelm Lauritzen Arkitekter og LYTT Architecture. 

Du kan også opleve Copenhagen Light Festival, der i februar kaster lys på byen med midlertidige lysinstallationer og lysoplevelser i København. Vi gentager succesen fra sidste år, når arkitekt og lysdesigner Jesper Ravn fra Gottlieb Paludan Architects giver en online introduktion til mange af festivalens værker. Efter introduktionen hjemme bag skærmen kan du gå ud i aftenmørket og opleve værkerne ved selvsyn. Enten sammen med Byens Netværk eller sammen med kolleger, venner eller familie.

Og så kan du ellers glæde dig til:

 • Det nye 25hours hotel i 'The Trinity Quarter' på Købmagergade, hvor historiske bygninger er transformeret til luksushotel, boliger og erhverv (8. februar)
 • KAB Huset på Enghavevej, der er opført med både social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed for øje (24. februar)
 • Værkstedsbesøg med Rune Fjord Studio og 10 Tons med fokus på kunst og materialer, hvor du selv får "en finger med i spillet" (3. marts)
 • Debat, konference og masser af netværk på Mipim i Cannes (15.-18. marts)
 • Tinghøj Vandreservoir i Gladsaxe, der er fredet pga. sine arkitektoniske og kulturhistoriske værdier (22. marts)
 • Snøhettas tilbygning til Ordrupgaard med deltagelse af Snøhetta (6. april)
 • Transformation af Bikubenfondens bygning på Thoravej i Nordvest, der skal omdannes til community (ikke datosat)
 • Den nye bæredygtige bydel Trælasten i Aarhus (ikke datosat)
 • Danmarks højeste boligbyggeri, Lighthouse, på spidsen af Aarhus Ø (ikke datosat)
 • Heldagskonferencen Byggebranchen ser grønt (19. maj)
 • Og meget, meget mere

Vi lægger løbende arrangementerne i kalenderen og åbner for tilmeldinger, så hold øje med vores website og nyhedsbreve.

Der skal også lyde et stort velkommen til Dorte Mandrup A/S, der er nyt medlem af Byens Netværk. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer.  


Med venlig hilsen
Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

A:GAIN ApS er en nyligt opstartet virksomhed, der spinner ud af Lendager Group og nu skal gøre bæredygtige byggeprodukter samt landskabs- og indretningsløsninger mainstream i ejendomsbranchen. Porteføljen af løsninger vil bestå af produkter lavet af materialer, der har haft deres første livscyklus – og med tiden også biobaserede materialer – baseret på innovation og samarbejder på tværs af værdikæden. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Hvorfor er debatten om MeToo og ligestilling vigtig for den bæredygtige omstilling?

Da debatten om MeToo, ligestilling og diversitet blev skudt i gang i 2017 måtte mange erkende, at vi i Danmark ikke er helt så lige, som vi går og tror. Byggeriet er en af de brancher, der især halter bagefter, og der er store gevinster at hente, hvis vi får sat alle talenter i spil. Læs Byens Klumme skrevet af Christina Schultz, Sekretariatsleder i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA).


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Balder Johansen, daglig leder i Logik og Co. Læs hans tanker omkring bæredygtighed i byggeriet, og hvordan Logik & Co. arbejder for at gøre opmærksom på udfordringer, men også løsningerne i branchen. Læs med her.


Kommende arrangementer

Nytårskur København 2022​, 7. januar
Så kan vi endelig igen holde vores traditionsrige nytårskur i København. Vær med når hele branchen mødes i festligt og socialt lag i rammerne af det historiske Ørkenfort på Christianshavn, der nu er Københavns nye luksushotel; NH Collection Copenhagen.


Nytårskur Aarhus 2022, 14. januar
For første gang inviterer vi til nytårskur i Aarhus! Festlighederne finder sted på RESTAURANT MALT i det tidligere Ceres Bryggeri, hvor vi skal nyde en aften med fokus på netværk, fællesskab og fest i de stemningsfyldte, rustikke lokaler. 


LIFE Campus, 26. januar
LIFE Campus er Danmarks nye nationale læringscenter, hvor skoleelever kan gå på opdagelse i et naturvidenskabeligt univers. Vi besøger det inspirerende læringscenter i Lyngby sammen med arkitekterne bag projektet.


Copenhagen Light Festival, 9. februar
Når vintermørket falder på, kaster Copenhagen Light Festival lys på byen med midlertidige lysinstallationer og lysoplevelser i København. Få en online introduktion til værkerne og gå derefter på lysvandring i byen.


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Afholdte arrangementer

Nyt byhus i Ny Østergade
 Fotoreportage


www.byens-netvaerk.dk

Byens Saloner: Byen, borgeren og vandsalamanderen
 Fotoreportage


Classic Car House – nyt bilmuseum i historiske omgivelser
 Fotoreportage

 


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Benspænd i byudviklingen #1: Hvad kan vi lære af Fælledby?
Fælledby på Amager har lidt en omtumlet tilværelse siden projektet første gang blev præsenteret for offentligheden. Byens Podcast har besøgt projektkontoret Fælledby P/S, hvor vi hører Anne Skovbro, By & Havn og Erling Thygesen, PensionDanmark og Fælledby P/S fortælle om visionerne og processen frem til nu. Lyt med her.


Byens Podcast: Benspænd i byudviklingen #2: Kan byudvikling blive mere demokratisk?
Hvordan skal byen udvikle sig – og hvordan kan planlæggere, politikere og borgere påvirke processerne? Skal de store forandringer af byen underlægges en anden demokratisk form end den vi kender i dag? Byens Podcast var med til debatsalonen: Byen, borgeren og vandsalamanderen. Lyt med her.


Nyheder fra andre netværk

www.byens-netvaerk.dk

Bliv 'fraktionær' og gør unge gode til at arbejde
FRAK er en socialøkonomisk virksomhed i København, der gør unge mellem 13-17 år gode til at arbejde. FRAK søger nu flere fraktionærer, der vil investere i fremtidens arbejdskraft. Læs mere her og se, hvordan din virksomhed kan hjælpe.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link