print logo

Classic Car House – nyt bilmuseum i historiske omgivelser


I Kgs. Lyngby skal det gamle Landbrugsmuseum og Virumgård omdannes til et bilmuseum og oplevelsesunivers for alle med passion for klassiske biler. Vi tager på byggepladsbesøg og hører om visionerne for det kommende Classic Car House.

Deltagerliste (opdateret 24.11.21)

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

I mange år har det gamle Landbrugsmuseum og hovedbygningen Virumgård stået i forfald. Nu er der igen aktivitet i de historiske bygninger, der skal renoveres og genåbnes for publikum som et museum for klassiske biler samt en café.

Vi tager til Kgs. Lyngby og hører om tankerne og planerne for det kommende bilmuseum og oplevelsesunivers, som Lundgaard & Tranberg Arkitekter skal skabe. En opgave, der tager hånd om bilens kulturarv samtidig med, at der tages hånd om byggeriet som kulturarv.

Med rødder 100 år tilbage i tiden har K.W. Bruun & Co. importeret biler og reservedele til danskerne ud fra et ønske om at tilbyde kvalitetsbiler til fornuftige priser til den brede del af befolkningen.

Og det er på den baggrund og med passionen for biler og den kulturarv og designhistorie, som bilen repræsenterer, at K.W. Bruun Koncernen nu – i samarbejde med Lundgaard & Tranberg Arkitekter – skaber et Classic Car House i rammerne af det gamle Landbrugsmuseum i Kgs. Lyngby.

Ambitionen er at skabe et publikumsorienteret, levende oplevelsesunivers og samlingspunkt for alle med passion for klassiske biler.

Classic Car House vil indeholde museum med klassiske biler i det gamle Landbrugsmuseum, hvor der også skal være faciliteter til mærkeklubber og mulighed for at få opbevaret og repareret klassiske biler. I den gamle Virumgård skal der indrettes café og eventlokaler.

Ønsket er at bidrage til at bevare de historiske bygningers arkitektur og kulturarven, men samtidig skabe et levende hus, der skal begejstre, oplyse, underholde og samle et mangfoldigt publikum.

Projektet omfatter en gennemgribende istandsættelse af Landbrugsmuseet og Virumgård både hvad angår bygninger og det omgivende parkanlæg, så bygninger og omgivelser igen kan fremstå som en helhed.

Classic Car House forventes at åbne i 2023.


Renderinger: Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Fotos: Classic Car House
 

Bemærk at det er et byggepladsbesøg, og at du selv skal medbringe sikkerhedsudstyr (sikkerhedssko + hjelm)  for at deltage.Program

  • 15:30 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:40 Omvisning på matriklen
  • 16:40 Om projektet og arkitekturen v/ Casper Santin, CEO, Classic Car House og Nicolai Richter Friis, partner, Lundgaard & Tranberg Arkitekter
  • 17:00 Netværk og forfriskning
  • 17:30/18:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

25/11 2021 15:30 - 18:00

Adresse

Kongevejen 79-85
2800 Kgs. Lyngby

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ved skurbyen på adressen Kongevejen 85

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

25/11 2021 15:30 - 18:00

Adresse

Kongevejen 79-85
2800 Kgs. Lyngby

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes ved skurbyen på adressen Kongevejen 85

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk