print logo

Nyt byhus i Ny Østergade


På den måske sidste byggegrund i det indre København, på hjørnet af Ny Østergade og Store Regnegade, har Praksis Arkitekter, i samarbejde med arkitekt og professor Carsten Juel-Christiansen, tegnet et nyt byhus med ejendomsudvikler Morten Boll som bygherre. Vi ser bygningen der på samme tid er moderne og klassisk, og som binder et tidligere tomt hul i gaderummet sammen og skaber ny værdi i kvarteret.

Deltagerliste (opdateret 25.10.21)

Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

Midt i den attraktive københavnske middelalderby har der siden 1960’erne ligget en ubebygget grund på hjørnet af Store Regnegade og Ny Østergade. Nu er grunden blevet et nyt byhus rigere.

Tilgangen har været at skabe en klassisk byejendom, der trækker på det arkiv af erfaringer, der er i de omkringliggende bygninger, men samtidig er moderne og sin egen tid værdig. På bygningen står inskriptionen ’Area Aviae Meae’, som betyder "min bedstemors plads" og henfører til, hvad Carsten Juel-Christiansens børnebørn kaldte den tidligere parkeringsplads på grunden.

Bygningen rummer blandende funktioner med ny udadvendt detailhandel, moderne kontorer og attraktive boliger, der skal tilføre blivende værdier til kvarteret og give kvarteret et løft ved at være et hus, som indordner sig byens egenart og samtidigt fylder tomrummet ud ved den tidligere forsømte parkeringsplads med de forsømte gavle.

Nu står en bygning med smukke facader, kunstnerisk udsmykning på hjørnet og en beplantet taghave, der skal bidrage positivt til livet i den pulserende indre by. Intentionen er at udtrykke en tæt, fysisk og arkitektonisk sammenhæng mellem bygningen og byen.

Vi besøger det smukke byhus og hører om projektet og arkitekturen og slutter af med at nyde en forfriskning på tagterrassen med en smuk udsigt over byens tage og tårne. 

Projektet har fået 5 hjerter af Politikens arkitekturredaktør Karsten R.S. Ifversen og 5 stjerner af Berlingskes arkitekturredaktør Holger Dahl. Projektet er nomineret til Mies van der Rohe Award 2022.


Projektfakta:

Bygherre: Morten Boll

Arkitekt: Totalrådgivning: Praksis Arkitekter i samarbejde med arkitekt, professor Carsten Juel-Christiansen

Taghave: 1:1 Landskab

Entreprenør: HHM

Areal: 3.700 m²


Fotokreditering: Jens Marcus Lindhe
(på nær det sidste billede af parkeringsplads) 

Kilder: Praksis Arkitekter og Boll+ 

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Hvis du vil på venteliste, så skriv en mail til Marcus på mrg@byensnetvaerk.dkProgram

  • 15:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:15 Om projektet v/ Morten Boll, direktør, Boll+ og Henrik Jahn, Arkitekt
  • 15:30 Rundvisning i bygningen
  • 16:30 Forfriskning og netværk
  • 17:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

30/11 2021 15:00 - 17:00

Adresse

Ny Østergade 30
1101 København K

Deltagerantal

35

Mødested

Vi mødes på hjørnet af Ny Østergade og St. Regnegade (lige over for cafe Det Elektriske Hjørne)

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna mobil: 2826 6304

Praktisk information

Dato og tid

30/11 2021 15:00 - 17:00

Adresse

Ny Østergade 30
1101 København K

Deltagerantal

35

Mødested

Vi mødes på hjørnet af Ny Østergade og St. Regnegade (lige over for cafe Det Elektriske Hjørne)

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
Nanna mobil: 2826 6304

footer image byens netværk