Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


12. april 2019

Holdene bag branchens nye partnerskaber er sat, og Byens Saloner har inviteret dem alle indenfor til en snak om den særlige samarbejdsform, der vinder stadig større udbredelse i branchen. Kom med og hør aktørerne bag fsb HJEM, KAB TRUST og det 2½ år gamle ByK TRUST - og vær med til at diskutere, hvordan de nye partnerskaber er med til at påvirke vores branche. Byens Saloner om branchens nye partnerskaber den 15. maj.  

Om få måneder åbner Danmarks første plejecenter opført inden for rammerne af den nyligt opdaterede friplejeboliglov. Privat finansiering og drift af plejecentre åbner nye muligheder både for kommunerne, der slipper for økonomisk risiko, og for borgerne, der får flere individuelle valgmuligheder. Vi tager til Frederikssund og ser friplejecenter Attendo Lærkevej og hører mere om perspektiverne fra både bygherre, operatør og kommune.

I sidste uge lovede vi jer også en dato for et besøg til Hotel Ottilia på Carlsberg. Det bliver den 1. maj, så skynd dig at tilmelde dig. Besøget på Hotel Ottilia er endnu en fortælling om, hvordan historiske bygninger bliver forvandlet og giver fornyet værdi til byen. Her i form af et luksushotel i to af Carlsbergs gamle industribygninger, hvor den del af historien er tydeligt bevaret både indeni og udenpå hotellet.

Byens Stafet er denne gang afleveret til Marie Louise Madsen, direktør for Teknik, miljø og byudvikling i Ishøj Kommune. Stafetten er overdraget af Birgitte Svarre fra Gehl med spørgsmålet: Hvad er Ishøjs største udfordringer og potentialer nu og i de kommende år? "Jeg er optaget af, hvordan vi kan sikre en god udvikling af en gennemplanlagt by, hvor vi får noget godt ud af de præmisser, der er, men omvendt også sikrer en by, som lever op til nutidens forventninger om det gode liv i forstaden", skriver Marie Louise Madsen blandt andet. Læs mere i Byens Stafet - og se også, hvem den næste gang sendes videre til.

Husk også at der er generalforsamling i Byens Netværk den 20. maj. Kom og gør din stemme gældende i byens bedste forening - og benyt dig samtidig af muligheden for at møde de andre medlemmer af Byens Netværk, når vi efterfølgende holder netværksbar i rammerne af Fæstningens Materialgård og vores hyggelige, grønne gårdmiljø.


God Påske
Byens Netværk

 

Månedens profil

3D-Vizual er specialiseret i 3D-visualiseringer til brug i byggeriet samt inden for indretning af hoteller, restauranter og butikker. Virksomheden udfører fotorealistiske billeder og animationer til bl.a projektsalg og andre projekter, hvor man ønsker billeder så virkelighedstro som muligt.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra juni 2019 og frem.


Byens Klumme

Væggene kan tale!

Kunst kan virke fremmed for de fleste. Men det behøver den ikke at være. Der ligger en oplagt samarbejdsmulighed lige for, som kan være til stor gavn for både kunsten og byggeriet. Læs Byens klumme, der denne gang er i hænderne på billedkunstner Thomas Pålsson.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Marie Louise Madsen, direktør for Teknik, miljø og byudvikling i Ishøj Kommune. Læs hvad der optager hende for øjeblikket og få blandt andet svar på, hvad der er de største udfordringer og potentialer for Ishøj nu og i de kommende år.


Kommende arrangementer

Intromøde i Byens Netværk, 30. april formiddag

Er du nyt medlem i Byens Netværk, eller overvejer du at blive det? Så kom til intromøde, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde dine kolleger i branchen.


Oslo Plads / Østerport II, 30. april eftermiddag
Ved Østerport Station på Oslo Plads 2 er et nyt byggeri ved at blive opført. Projektet hedder Østerport II og er et moderne kontor- og flerbrugerhus. Tag med på besøg på projektet, som allerede nu deler vandene, og hør arkitektens fortælling om byggeriet.


www.byens-netvaerk.dk

Hotel Ottilia på Carlsberg, 1. maj
Nogle af Carlsbergs mest ikoniske bygninger er forvandlet til designhotel med udsigtsrestaurant på taget. Kom med bag murene med de gyldne skjolde, hvor Carlsbergs gamle kornsiloer, maltlagre og maskiner i dag danner rammen om indretningen af Hotel Ottilia.


Byvandring om fredning, 9. maj - få pladser
Tag med arkitekturhistoriker Jannie Rosenberg Bendsen på byvandring i indre København, hvor vi ser og hører om frednings- og bygningshistorie gennem 100 år – og får et bud på, hvordan man kan frede i fremtiden.


Byens Saloner: Branchens strategiske partnerskaber​, 15. maj

Byens Saloner samler branchens nye partnerskaber: KAB TRUST, fsb HJEM og ByK TRUST i salonens sofahjørne. Hør sidste nyt om den nye samarbejdsform og vær med til at diskutere, hvad de strategiske partnerskaber betyder for branchen. 


Generalforsamling 2019 og netværksbar, 20. maj
Det er tid til årets generalforsamling i Byens Netværk. Kom og gør din stemme gældende i byens bedste forening - og benyt dig samtidig af muligheden for at møde de andre medlemmer i Byens Netværk, når vi efterfølgende holder hyggelig netværksbar.


Friplejecenter Attendo Lærkevej, 22. maj
Friplejeboligloven giver nye muligheder for udvikling af private plejeboliger. Vi ser Danmarks første friplejecenter, som åbner i Frederikssund i juni, og hører mere om perspektiverne fra både bygherre, operatør og kommune. 


Hotel Villa Copenhagen, 27. maj - venteliste
Ombygningen af den tidligere Postgrund ved Hovedbanegården er i fuld gang – kom med ind og se forvandlingen fra Centralpostbygning til moderne førsteklasseshotel og en af Københavns nye attraktioner.


Folkemødet 2019, 14. juni

Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi igen i år tager på 1-dagstur til Bornholm for at besøge den årlige begivenhed, som fejrer dialogen om samfundets muligheder og udfordringer. Udover fællesspisning i BL's Dome, kan du i år glæde dig til når Byens Netværk for første gang er medarrangører af en Folkemøde-debat. 


Studietur til Marrakech, 9.-13. november 

Tag med til nordafrikas maleriske, mangfoldige metropol Marrakech. Sammen vil vi gå på opdagelse i den spændende arkitektur og bygningskunst, de velbevarede håndværkstraditioner og den buldrende aktuelle byudvikling.


Afholdte arrangementer

Renovering af Overformynderiet
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Året der gik i byggebranchen 2018
Byens Podcast er aktuel med den uomgængelige nytårsudsendelse: Året der gik i byggebranchen. Podcasten er optaget direkte på Byens Netværks Nytårskur den 4. januar i PLADEVÆRKSTEDET og lavet i samarbejde med Byggeriets Pressebureau. 


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


Konference: Den tidlige designfase – hvor bæredygtighed tabes eller vindes, 20. maj

Green Building Council Denmark holder forårskonference med fokus på den tidlige designfase i byggeriet. Hør blandt andre Københavns Kommunes nye stadsarkitekt Camilla van Deurs tale om bæredygtighed i den fortættede by.


www.byens-netvaerk.dk

Konference: Den inkluderende by? 26. september

Projekt UDENFOR inviterer til fagkonference for at undersøge konsekvenserne af urbaniseringen og præsentere nytænkning og initiativer indenfor forskning og praksis, der kan bidrage til mere bæredygtig og inkluderende udvikling af byer i Danmark.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link