Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


12. september 2019


I denne uge kunne man i Politiken læse, at "overturisme er ved at ødelægge den danske hovedstad ifølge det verdenskendte rejsebogsforlag Loney Planet". Årsagen er bl.a., at antallet af turistovernatninger er steget med 74% i løbet af de seneste 10 år, og at turisterne primært befinder sig i indre by og ikke spreder sig til andre dele af hovedstaden. 

Men hvad gør turismen egentlig for og ved en by? Er udviklingen (kun) negativ, eller er der også positive potentialer, og hvordan udnytter vi dem hver især og som samlet branche? Vi dykker ned i den aktuelle og spændende debat, når vi den 29. oktober holder Byens Salon om Din, min og turisternes by, så sæt kryds i kalenderen allerede nu. 

I godt et år har elever og lærere haft deres gang på Kalvebod Fælled Skole. Skolen, der er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter, er en idræts- og bevægelsesskole, hvor leg, fællesskab og den omkringliggende natur er indlejret i bygningen. Tag med, når vi besøger Kalvebod Fælled Skole, der på mange måder ligger langt fra den skole, som de fleste af os kan huske tilbage til, og hør nærmere om den særlige arkitektur og livet på den cirkelrunde folkeskole på Amager.

I starten af august skrev vi i nyhedsbrevet, at vi havde ledige pladser i netværksgrupperne Byens Talenter, hvor deltagerne typisk er arkitekter, ingeniører, bygherrer, udviklere m.fl. på projektlederniveau. Derfor har vi også kunnet byde nye deltagere velkommen, men vi har stadig plads til flere, der har lyst til at være del af et mindre "netværk i netværket". Her er der rig mulighed for at gå i dybden med den erfaringsudveksling, sparring og detaljegrad, som der ikke altid bliver tid til på de store netværksarrangementer. Hvis det lyder som noget for dig, en kollega eller en af dine medarbejdere, så kontakt Katja på kbe@byensnetvaerk.dk og hør nærmere. 

Det er også ugen, hvor vi har holdt endnu et meget velbesøgt arrangement i Aarhus - denne gang med fokus på den nye kreative bydel Aarhus K. I anledning af vores aktiviteter i Smilets By har vi sendt denne pressemeddelelse ud.

Sidst men ikke mindst et stort velkommen til to nye medlemmer: CASA A/S og Murermester Dyrelund ApS Vi glæder os til at se jer på kommende arrangementer. 


Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

 

Månedens profil

sbs rådgivning a/s ARKITEKTER OG INGENIØRER​ er et rådgivningshus med en bred faglig sammensætning af arkitekter, ingeniører og konstruktører. Specialet er renovering inden for det byggede miljø, og kerneydelserne er de klassiske arkitekt- og ingeniørydelser fra skitse til færdigt projekt inden for istandsættelse, restaurering og transformation.

sbs rådgivning a/s fejrer i år 10-års jubilæum og inviterer alle til reception den 19. september kl. 15-17.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Aarhus har vokseværk – men hvordan bevarer vi byens kvaliteter, når byen vokser?

Aarhus er en by i rivende udvikling. Der bygges – og tænkes – både højt og stort, og mange af byens oprindelige bygninger og bykvarterer omdannes og bringes i disse år til nye funktioner. Læs Byens klumme af Stephen Willacy, Stadsarkitekt Aarhus.


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Camilla van Deurs, Stadsarkitekt København. Læs blandt andet hendes svar på, hvordan hun vil være med til at sikre et bedre samarbejde mellem private udviklere og almene boligselskaber for at sikre en ”blandet by”, og hvordan hun ser sit arbejdes betydning for byens udvikling. 


Kommende arrangementer

Flyvestation Værløse - fra fly til by, 19. september
Engang et militærområde. Nu en ny bydel med bofællesskaber, bæredygtige boliger og rekreative arealer. Vi besøger den tidligere Sydlejr på Flyvestation Værløse og ser nærmere på nogle af de spændende projekter.


Hotel Moxy Copenhagen Sydhavnen​, 24. september - venteliste

Et hotel i samlesæt kan man sige om Moxy Copenhagen Sydhavnen, der var Danmarks største massivtræbyggeri, da det blev opført. Vi besøger hotellet der blev opført på rekordtid og tilbyder et ungt, friskt hotelkoncept. 


Frederiksberg Allé 41, 1. oktober - venteliste
Tag med på byggepladsbesøg og se forvandlingen på en af Frederiksbergs prominente adresser, der kommer til at huse både Madkulturen Hus, ny metrostation og nye boliger. 


KlimaBy, bæredygtighed og netværk i Middelfart, 2. oktober
Tag med når vi sætter fokus på klima og bæredygtighed i både byplans- og bygningsskala på en heldagstur til byen, der kan bryste sig af at have Danmarks mest bæredygtige rådhus og smukkeste klimatilpasning.


Metro Cityringen, 8. oktober - venteliste
Tag turen rundt i den nye Metro Cityring, som forbinder Københavns centrale bydele. Undervejs stiger vi af på udvalgte stationer og hører om designet af de nye stations- og byrum.


Comfort Hotel Copenhagen Airport​​, 10. oktober

Når Comfort Hotel Copenhagen Airport åbner i 2020 bliver det Nordens største lufthavnshotel og kongres. Tag med på byggepladsbesøg og hør mere om hotellet, hvor også arkitekturen har referencer til fly.


Byvandring i det historiske København​, 22. oktober
Tag med på byvandring i det historiske København med fokus på arkitekten Vilhelm Klein, der var en af sin tids mest toneangivende og kontroversielle skikkelser og ophavsmand til flere af de bygninger, som har sat et markant aftryk på København.
 


Kalvebod Fælled Skole​, 5. november 
Kom med på rundvisning på Kalvebod Fælled Skole, hvor bevægelse, idræt og naturen er indlejret i arkitekturen. 


Studietur til Marrakech, 9.-13. november 

Tag med til nordafrikas maleriske, mangfoldige metropol Marrakech. Sammen vil vi gå på opdagelse i den spændende arkitektur og bygningskunst, de velbevarede håndværkstraditioner og den buldrende aktuelle byudvikling.


Afholdte arrangementer

Byudvikling i Tingbjerg, 5. september
 Fotoreportage


Det nye Rigshopital - Nordfløjen​, 29. august
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Pressemeddelelse fra Byens Netværk udsendt 4. september 2019: "Byggefagligt netværk styrker indsatsen i Aarhus"
Byens Netværk vil styrke den tværfaglige dialog blandt fagfolk, der arbejder med byggeri og byudvikling i Aarhus. 


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

BYGNINGSRESTAURERING – kursusrække 2019

Center for Bygningsbevaring i Raadvad og Kunstakademiets Arkitektskole samarbejder om en kursusrække målrettet de fredede og bevaringsværdige bygninger. Kurser udbydes udvalgte dage fra september 2019 – marts 2020. Klik ind og læs mere.


www.byens-netvaerk.dk

Building Green København, 30. & 31. oktober

Building Green sætter fokus på det bæredygtige fællesskab den 30. & 31. oktober i København med udstillere, konferencer og talks med spændende aktører fra ind- og udland.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link