Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


16. januar 2020

I fredags holdt vi nytårskur for 150 festlige netværksfolk, der fyldte de herskabelige sale i brygger Jacobsens private Glyptotek på Carlsberg med snak, nytårshilsner, musik og sang. Tak til alle, der deltog og bidrog til en festlig og fornøjelig aften. 
 


Traditionen tro optog vi samme aften en podcast, der sætter fokus på nogle af de store begivenheder i 2019 og kigger frem mod byggeriets tendenser i 2020.

Den nye episode af Byens Podcast er nu klar, og du kan blandt andet høre Lars Ostenfeld Riemann fra Rambøll fortælle om opkøbet af Henning Larsen, Mia Manghezi fra PensionDanmark om det skærpede fokus på nye bæredygtige bydele og Byens Netværks formand Henriette Dybdal Cajar fra Sinuz om udviklingen i Byens Netværk og status på udfordringerne omkring årets Mipim.

Med til nytårskuren var også medlemmer fra Aarhus - dejligt at opleve, at vores netværk stødt og roligt bliver styrket og udbygget på tværs af landsdele og byer.

Byens Netværk er nemlig byernes netværk, og ved at kigge på udviklingen i flere byer - både indenlands og udenlands - kan vi forhåbentlig blive klogere på, hvordan vi sammen kan skabe endnu bedre byer og endnu bedre rammer for de mennesker, der bor i dem.

Aarhus vokser i disse år og fylder mere og mere. I løbet af foråret har vi planlagt en lille stribe arrangementer i Aarhus, som vi håber, at I vil dele med jeres netværk, så flere får mulighed for at være med. Er jeres netværk endnu ikke medlemmer af Byens Netværk, så har I mulighed for at invitere potentielt nye medlemmer med til et arrangement. 

Det første arrangement i Aarhus løber af stablen den 4. februar. Her skal vi besøge Smykkeskrinet, byens tidligere stadsbibliotek og erhvervsarkiv opført i årene 1898-1902, og høre, hvordan man renoverer, ombygger og nyfortolker et hæderkronet værk i dansk arkitektur, der nu skal omprogrammeres til nye funktioner for Retten i Aarhus.

En anden ikonisk bygning under forvandling er Aarhus Hovedbibliotek fra 1934, der til marts åbner dørene som BOOK1 Design Hostel med respekt for bygningens originale arkitektur. Det er Brøchner Hotel Group, der står bag byens nye hostel, der byder på oplevelser for både de lokale og overnattende gæster med bl.a. en food court.

I den anden ende af landet kan du tage med til Folkemødet 2020, når vi traditionen tro fylder en bus og tager på 1-dagstur til Bornholm. Igen i år er vi er vi, sammen med Danske Arkitektvirksomheder, medarrangør af en Folkemøde-debat, når vi gentager succesen foran en fuld scene ved BLs Dome og lader Mads Steffensen og et byggefagligt panel tage pulsen på nogle af byggebranchens dilemmaer. Vi har i første omgang 35 pladser til salg, så skynd dig at booke en plads. 

Inden vi runder af, skal der lyde et stort velkommen til vores nye medlem Absalon & Co Investment Partner P/S. Vi glæder os til at se jer på kommende arrangementer.


Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Advokaterne FOLDSCHACK | FORCHHAMMER | DAHLAGER | BARFOD løser opgaver for private, fonde, foreninger, virksomheder og institutioner, som tænker anderledes. Vi forsøger så vidt muligt at tænke ud over lovbøgerne, og søger gerne nye, alternative og uprøvede løsninger, hvis en sag kræver det. Læs mere her


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Social bæredygtighed gennem arkitektur

Læs Byens Klumme af Kirsten Anker Sørensen, Koncernschef i Link arkitektur, der peger på nødvendigheden af at tænke mangfoldighed, tryghed og menneskemøder ind i arkitekturen, når vi bygger og renoverer boligområder.


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Lone Zeeberg Nielsen, Bygge- og udviklingschef i fsb. Læs blandt andet hendes svar på, hvordan man sikrer et succesfuldt strategisk partnerskab, og hvad der optager hendes i hendes arbejde. Og se også hvem han sender stafetten videre til.  


Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Kommende arrangementer

Postbyen - Københavns nye bykvarter, 22. januar - venteliste
Hør om Danica Pensions vision og konkrete planer for bygninger og pladser i Københavns nye bykvarter: Postbyen. Og se byggeaktiviteten på området fra Postbyens udkigsplatform.


Det nye Frihedsmuseum​​, 30. januar - AFLYST
Vi må beklageligvis aflyse besøget til Frihedsmuseet. Nyt arrangement følger efter åbningen af museet. 


Smykkeskrinet i Aarhus​, 4. februar 
Tag med på byggepladsbesøg i Aarhus og få et sjældent indblik i, hvad byens unikke "Smykkeskrin" (tidligere stadsbibliotek og erhvervsarkiv) rummer, og hvordan bygningen nu skal omprogrammeres med nye funktioner for Retten i Aarhus.


Mipim Kick-off 2020, 6. februar 
Mipim er den årlige internationale ejendomskonference i Cannes. Vi holder et kick-off for dig, der skal med til Mipim 2020 og dig, der er nysgerrig og måske overvejer at tage med på et senere tidspunkt.


Copenhagen Light Festival - lysvandring, 17. februar
Tag med på en vandring gennem København i vintermørket under Copenhagen Light Festival 2020 og oplev fantastisk lys på byens arkitektur med Jesper Ravn fra Gottlieb Paludan Architects som kyndig guide.


Mipim Kaffe-Rendez-Vous 2020​, 11. marts 
Intet Mipim uden Byens Netværks efterhånden legendariske Kaffe-Rendez-Vous. Igen i år inviterer vi nuværende og kommende medlemsvirksomheder til vores populære morgenkaffe på Restaurant le 13.31 i Cannes.


BOOK1 Design Hostel i Aarhus​, 2. april
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner i foråret som hostel under navnet BOOK1 Design Hostel. Tag med når vi ser og hører om transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel.


Folkemødet 2020, 12. juni 
Oplev Folkemødet sammen med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm. Vi fylder en bus og besøger den årlige begivenhed, som fejrer dialogen om samfundets muligheder og udfordringer.   


Afholdte arrangementer

Christianhavns Skole​, 5. december
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Byens nytårspodcast: Byggeriets tendenser i 2020
Byens Podcast er aktuel med den uomgængelige nytårsudsendelse: Året der gik - og nye tendenser for 2020. Optaget direkte ved Byens Netværks nytårskur den 10. januar 2020.


www.byens-netvaerk.dk

Søger du tværfaglig sparring og inspiration? 

Netværksgrupperne Byens Talenter styrker dine tværfaglige relationer og giver sparring på dine og branchens fælles udfordringer. Vil du være med?


www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


Flyv med branchekolleger til Mipim 2020
Oldrup Rådgivning og Fly With Me flyver direkte fra Roskilde til Cannes ifm. Mipim 2020. Læs mere her


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link