Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


21. januar 2022 

Selv om dagene så småt bliver lysere, så er vi stadig i den mørke vintertid. Derfor glæder vi os til Copenhagen Light Festival, som i februar lyser København op med midlertidlige lysintallationer og lyskunstværker.

Vi gentager succesen fra sidste år med en online introduktion til Copenhagen Light Festival, hvor du kan blive klogere på nogle af de mange værker hjemme bag skærmen og bagefter gå ud i aftenmørket og opleve dem ved selvsyn. På egen hånd, sammen med kolleger, venner eller familie - eller sammen med dine netværkskolleger fra Byens Netværk.   

Og så har vi lagt de sidste Mipim-arrangementer i kalenderen, så der nu er åbent for tilmeldinger til hele vores Mipim-program:

  • Mipim Kickoff 2022 i København den 25. februar. I år afholdes et fælles kickoff sammen med Byggesocietetet, Danske Arkitektvirksomheder og Dansk Industri.
  • Seanics - future living on water den 15. marts. Et flydende modulært byggekoncept vil i år lægge til kaj i Cannes, og vi er inviteret med om bord. 
  • Kaffe-Rendez-Vous i Cannes den 16. marts.
  • Global Danish Solutions - and how to build a more sustainable world den 16. marts. International konferenceevent i Grand Palais med et panel bestående af: Kai-Uwe Bergmann, Partner, BIG, David Briggs, CEO, VELUX og Camilla van Deurs, Stadsarkitekt i Københavns Kommune. Afholdes i samarbejde med Byggesocietetet og Danske Arkitektvirksomheder.
  • Before Dinner-drinks den 16. marts. 
  • Byudvikling med merværdi den 17. marts. Dialog og debat på Cafe Maëma Plage med et panel bestående af: Pernille Weiss (C), MEP, Europa-Parlamentet, Jens Kramer Mikkelsen, Byudviklingsdirektør, NREP, Mette Kynne Frandsen, CEO, Henning Larsen, Rune Kilden, Urban Developer, Kilden & Hindby og Rasmus Jessing, Byggedirektør, KAB. Afholdes i samarbejde med Danske Arkitektvirksomheder.

Byens Stafet har også skiftet hænder og er landet hos Rasmus Rune Nielsen fra Andel, der bl.a. giver sine svar på, hvad der er forudsætningen for god borgerdialog. Du kan også læse mere om Andel i Månedens Profil.

Sidst men ikke mindst skal vi byde stort velkommen til Boligkontoret Århus og Copenhagen Capacity som nye medlemmer. Vi glæder os til at se jer på kommende arrangementer.  


Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Andel skaber oplevelser, identiteter og bæredygtige by- og boligkoncepter, der sætter form på fremtiden og gør forandring attraktiv og meningsfuld. Andel er grundlagt på den enkle tanke, at ingen kan forandre verden alene, men at alle har en andel i at forandre verden. Læs mere i Månedens Profil her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os.


Byens Klumme

Hvorfor er debatten om MeToo og ligestilling vigtig for den bæredygtige omstilling?

Af Christina Schultz, Sekretariatsleder i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA). Læs med her.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Rasmus Rune Nielsen, partner i Andel. Læs bl.a. hans svar på, hvad der er forudsætningen for god borgerdialog og om Andels rolle med at facilitere tværfaglige udviklingsprocesser. Og se hvem stafetten er sendt videre til. Læs med her.


Kommende arrangementer

LIFE Campus, 26. januar
LIFE Campus er Danmarks nye nationale læringscenter, hvor skoleelever kan gå på opdagelse i et naturvidenskabeligt univers. Vi besøger det inspirerende læringscenter i Lyngby sammen med arkitekterne bag projektet.


ONLINE: Copenhagen Light Festival, 9. februar
Når vintermørket falder på, kaster Copenhagen Light Festival lys på byen med midlertidige lysinstallationer og lysoplevelser i København. Få en online introduktion til værkerne og gå derefter på lysvandring i byen - sammen eller hver for sig.


Værkstedsbesøg - upcycling i Nordhavn, 23. februar - venteliste
A:GAIN upcycler træ, plast, tekstiler, glas m.v. for at skabe løsninger, der er med til at løse vores resource(over)forbrug i branchen. Vi besøger A:GAIN og bliver klogere på, hvad upcycling er og kan gøre for byggeriets udvikling.


KAB fælleskabets nye kontorhus, 24. februar
Vi besøger KAB-Huset på Enghavevej, hvor det gode fællesskab er gennemgående for den anmelderroste arkitektur. Sammen med Rolf Andersson, udviklingsdirektør i KAB, får inblik i husets tilblivelse samt sociale, økonomiske og bæredygtige profil.


Mipim Kickoff 2022, 25. februar
Byens Netværk, Danske Arkitektvirksomheder, Dansk Industri og Byggesocietetet holder fælles kickoff for deltagere til den internationale bygge- og ejendomsmesse Mipim 2022. 


Værkstedsbesøg - funktionskunst og læringsrum, 3. marts
Få indblik i de kreative processer, når vi møder Rune Fjord og Esben Horn, hvis samarbejdsprojekter favner fra udstilling og udsmykning til funktionskunst og læringsrum med fokus på helhedstænkning, kunstnerisk kant og materialer.


Mipim Seanics - living on Water, 15. marts
Et flydende modulært byggekoncept vil i år lægge til kaj ved den sydfranske riviera i Cannes. Konceptet er dansk, og vi tager med til verdenspremiere på SEANICS, der i samarbejde med VELUX inviterer på eksklusivt besøg i det flydende element.


Mipim Kaffe-Rendez-Vous i Cannes, 16. marts
Intet Mipim uden Byens Netværks efterhånden legendariske Kaffe-Rendez-Vous. Vi inviterer nuværende og kommende medlemsvirksomheder til morgenkaffe og croissanter.


Fælles Mipim Event: Global Danish Solutions, 16. marts
Hvordan ser den grønne omstilling ud fra et dansk perspektiv – og hvor langt er byggebranchen med at udvikle viden og løsninger, der kan gøre en forskel på globalt plan? Vi sætter fokus på danske løsninger og forretningsmodeller i Palais des Festivals.


Mipim Before Dinner-drinks på Hotel Chanteclair, 16. marts
Efter to års corona-pause er Mipim tilbage i Cannes i marts. Traditionen tro holder vi et lille uformelt drinks-arrangement i gårdrummet på 'vores' netværkshotel – Hotel Chanteclair.


Mipim Maëma Plage: Byudvikling med merværdi, 17. marts
Hvordan skaber vi bæredygtig merværdi i byudviklingen? Og hvilke greb kan byggeriet trække på, så vores byer bliver sunde, resiliente og klimasikre? Vi tager fat om de centrale emner med den samlede danske branche på Mipim.


Tinghøj Vandreservoir - storslået og fredet betonhistorie, 22. marts - få pladser
Vi har fået en unik mulighed for at opleve et stykke fascinerende og fredet betonhistorie, når vi tager til Gladsaxe og besøger vandbeholder nr. 2 på Tinghøj Vandreservoir.


Forårskur København 2022​, 1. april
Save the date: Vores nytårskur bliver til en forårskur. Vi glæder os til at samle branchen til en festlig aften. Nærmere omkring lokation meldes ud snarest. 


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Forårskur Aarhus 2022, 6. maj
Vores nytårskur bliver til en forårskur! Tag med til den jyske hovedstad, hvor vi glæder os til at samle branchen til en sjov og festlig aften på Restaurant Malt midt i den historiske Ceres By. 


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Benspænd i byudviklingen #1: Hvad kan vi lære af Fælledby?
Fælledby på Amager har lidt en omtumlet tilværelse siden projektet første gang blev præsenteret for offentligheden. Byens Podcast har besøgt projektkontoret Fælledby P/S, hvor vi hører Anne Skovbro, By & Havn og Erling Thygesen, PensionDanmark og Fælledby P/S fortælle om visionerne og processen frem til nu. Lyt med her.


Byens Podcast: Benspænd i byudviklingen #2: Kan byudvikling blive mere demokratisk?
Hvordan skal byen udvikle sig – og hvordan kan planlæggere, politikere og borgere påvirke processerne? Skal de store forandringer af byen underlægges en anden demokratisk form end den vi kender i dag? Byens Podcast var med til debatsalonen: Byen, borgeren og vandsalamanderen. Lyt med her.


Nyheder fra andre netværk

www.byens-netvaerk.dk

Prisoverrækkelse af Den Danske Lyspris 2021, 24. marts 
Vær med, når vinderen af Den Danske Lyspris 2021 kåres ved et festligt arrangement den 24. marts 2022 i Kuglegården på Holmen i København. Fem spændende projekter kæmper om prisen, hver med deres unikke særpræg.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link