Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


21. marts

Tænker du nogensinde over, hvordan København kunne have set ud, hvis store urealiserede arkitekturprojekter var blevet til noget? I bogen Drømmenes København leder Holger Dahl os gennem de ikke-byggede idéer og projekter, der kunne have udviklet og forandret byen på godt og ondt, men som vi sjældent skænker en tanke. ​Byen vågner med en samtale om Drømmenes København med Holger Dahl, hvor vi også kommer på en gåtur i Indre By for at tale om udvalgte lokationer og projekter, der aldrig blev. 

Noget der til gengæld bliver, er udvidelsen af Danmarks nye Naturhistoriske Museum, der består af en ny museumsbygning og en istandsættelse af det gamle Polyteknisk Læreanstalt. Projektet er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter og arkitekt Claus Pryds, og vi har (endnu en gang) fået en unik mulighed for at besøge byggepladsen i Botanisk Have. Der er et meget begrænset antal pladser. 

I Aarhus kan du opleve UNITY Aarhus, der på sit højeste sted byder på 28 etager med mikrolejligheder og panoramaudsigt. Projektet er det første i Danmark, der overtages af den internationale kæde UNITY Living og indrettes efter deres særlige koncept, hvor den klassiske lejelejlighed møder hotelkonceptet. De 652 mikrolejligheder er på mellem 25-85 kvm. og har adgang til fællesfaciliteter som fitness, loungeområder, tagterrasse, vaskeri m.m. Vi bliver klogere på visionerne bag det nye byggeri og på tendenserne for Micro Living.

Der skal også lyde et stort velkommen til fire nye medlemmer; DS FlexhalOve Arup & Partners DanmarkMBYland og Kingo Karlsen. Vi glæder os til at se jer alle på vores kommende arrangementer. 

Med venlig hilsen
Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

Fremtidens bæredygtige byggebranche skal bygges på Alment Teknisk Fælleseje. I den bæredygtige udvikling i byggeriet har Alment Teknisk Fælleseje - og deriblandt de mange erfaringsblade, der er udgivet af Fonden BYG-ERFA - aldrig været vigtigere. Selvom vi genanvender, binder CO2 i byggematerialer, digitaliserer og optimerer bygningsdriften, er det også afgørende at bygge arkitektonisk gennemtænkt, byggeteknisk korrekt og langtidsholdbart fra starten. Så kan vi undgå de mange fejl og skader, der hvert år koster vores samfund, branche og klima dyrt. Læs indlægget fra Fonden BYG-ERFA i Månedens profil.


Byens Klumme

Hvad gør vi med den ’uelskede’ bygningsmasse?

Når nedrivning ikke længere er en bæredygtig løsning, hvad gør vi så med den arkitektur fra 50’erne og frem, som i den brede offentlighed ofte bliver betragtet som grim? Uanset kvaliteten skal vi til at transformere fremfor at rive ned og bygge nyt. Læs Byens Klumme af Lasse Lind, Partner i GXN.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Jens Elmelund, adm. direktør i KAB. Læs bl.a. om KABs strategi "Lad det gro" og svaret på, hvordan KAB arbejder med - og involverer beboerne i - den grønne omstilling. Og se selvfølgelig også hvem stafetten er sendt videre til. Læs med i Byens Stafet.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Det gode samarbejde - hvad skal der til?
Hvordan bliver vi bedre til at styrke relationerne og det gode samarbejde i byggeprocesserne? Byens Podcast har talt med tre af byggeriets aktører: Stina Trojlsgaard, LivingLean, Niels Fribo, Danica Ejendomme og Thomas Krogh, Enemærke & Petersen, om vejen ud af konflikterne - og hvad der skal til for helt at undgå dem. Lyt med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Intromøde i Byens Netværk, 23. marts
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde i København, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre netværkskolleger i branchen.


Byen vågner: Fremtidens arbejdsliv med TOGETHER Architecture og Hjerteforeningen​, 27. marts
Er kontor-kvadratmetre en dårlig investering nu, hvor alle helst vil arbejde hjemme? Hvordan eksperimenterer vi med arbejdslivet? Hvordan ser fremtidens arbejdsplads ud? Byen vågner hos Hjerteforeningen med en samtale om fremtidens arbejdsliv. Og hvordan vi bedst kan bygge, designe og indrette til det. 

 


Det nye Nordø, 27. marts - venteliste
Tag med når vi ser nærmere på Nordø for enden af Århusgade-kvarteret i Nordhavn - og ikke mindst det storslåede byggeri Spidsen Af Nordø, der knejser alleryderst på den gamle mole.


Kampsportens Hus​, 17. april - venteliste
På Nørrebro finder man Kampsportens Hus – et nyt centrum for foreningslivet og et samlingssted for alle, der interesserer sig for kampsport. Få et kig ind i det anmelderroste byggeri og bliv klogere på dets arkitektoniske greb og betydning for bydelen.

 


AARHUS: Oplever du (også) konflikter i samarbejdet?, 20. april
Hvordan styrker vi samarbejdet og undgår konflikter på en byggesag? Bliv klogere på, hvordan du med få enkle værktøjer kan blive bedre til at håndtere - eller endda helt undgå - konflikter på byggesagerne gennem øget bevidsthed om egen rolle og ansvar.

 


BIGs nye domicil i Nordhavn, 21. april - venteliste
BIG - Bjarke Ingels Group rykker til Nordhavn i et nybygget domicil på spidsen af Sundkaj. Vi tager på byggepladsbesøg og ser byggeriet, der med sin komplekse konstruktion skubber til grænserne for, hvad betonbyggeri kan.


Danmarks nye Naturhistoriske Museum​, 25. april
Det nye Naturhistoriske Museum i Botanisk Have består af et nybyggeri og en istandsættelse af den gamle Polyteknisk Læreanstalt. Vi tager på byggepladsbesøg og ser projektet.  


AARHUS: UNITY Aarhus, 27. april 
Vi besøger Aarhus’ højest beliggende boliger i det nye UNITY Aarhus, der byder på 28 etager med mikrolejligheder og panoramaudsigt. Vi ser det nye boligprojekt og bliver klogere på tendenserne for Micro Living.

 


Byvandring: Klimatilpasning på Frederiksberg​​​, 26. april
Frederiksberg skal være klimaby for fremtiden, og indsatsen skal gøre byen mere robust over for store regnmængder, men også medvirke til en grønnere by. Vi tager på byvandring og ser eksempler på klimatilpasningsprojekter og hører om erfaringer og læringer fra 10 år med skybrudshåndtering og klimatilpasning.


Den åbne by - fremtidens retail med BRIQ​, 3. maj
Hvordan vil fremtidens retail overleve i nye formater, og hvorfor skal retail fortsat medvirke strategisk til byudvikling? Vi besøger BRIQ i Carlsberg Byen, hvor BRIQ har været en aktiv part i kuratering og etablering af flere koncepter.


Drømmenes København med Holger Dahl, 9. maj
I bogen Drømmenes København viser Holger Dahl urealiserede arkitekturprojekter i et København, der kunne have været. Vi hører om baggrunden for bogen og går en tur i Indre By, hvor vi kommer forbi nogle af de steder, hvor byen kunne have set anderledes ud.   


Papirøen, 11. maj - få pladser
Papirøen i Københavns inderhavn er under tydelig transformation. Et helt nyt bykvarter rejser sig netop nu og vil i fremtiden rumme nye boliger, erhverv og rekreative områder. Vi besøger byggepladsen og bliver klogere på visioner og strategi for øens udvikling.


Fremtidens gårdhave - Tomsgårdsvej, 16. maj
I Københavns Kommune omdannes gamle gårdmiljøer til frodige gårdhaver, hvor formålet er at udvikle nye løsninger, der kan kombinere rekreative gårdrum med innovativ lokal regnvandshåndtering. Vi besøger projektet på Tomgårdsvej. 


Fremtidens gårdhave - Straussvej​, 23. maj
I Københavns Kommune omdannes gamle gårdmiljøer til frodige gårdhaver, hvor formålet er at udvikle nye løsninger, der kan kombinere rekreative gårdrum med innovativ lokal regnvandshåndtering. Vi besøger projektet på Straussvej. 


Byggebranchen ser grønt​, 1. & 2. juni 2023
Byens Netværk og Byggesocietetet samler branchen til to dage med fokus på den grønne omstilling. Vi dykker ned i udfordringer og barrierer, der spænder ben for en bæredygtig udvikling og ser på innovation og nye løsninger for klimalederskab i branchen.


1-dagstur til Folkemødet 2023, 16. juni
Oplev Folkemødet med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm og oplever nogle af Folkemødets mange debatter. Vi lægger også vejen forbi Green Solution House, der er et hotel opført med fokus på bæredygtighed.


Studietur til Oslo, 20.- 23. september 2023
Stå på toget i København og indstil dig på masser af netværk, faglig viden og ny inspiration, når vi sætter kursen mod Oslo. En storby, der er i rivende udvikling med storstilede byudviklingsprojekter og spændende ny arkitektur.


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Kursusrække: BYGNINGSBEVARING - TEORI OG PRAKSIS
Center for Bygningsbevaring og Det Kongelige Akademi samarbejder igen om afvikling af en kursusrække i bygningsrestaurering. Kursusrækken byder i år på over 80 restaureringsfaglige indlæg fra dygtige fagfolk. Kursusrækken forløber over 16 kursusdage med start i Raadvad den 3. maj 2023. Læs mere her.


www.byens-netvaerk.dk

Kalder kedelige villaveje – vi er på jagt efter nye cases!
De fleste villaveje er ikke særlig spændende: en lang grå stribe asfalt, der primært bruges til transport og parkering. Men vidste du, at 50% af en typisk villavej kan bruges til noget andet og give mere tilbage til området? Urban Commons søger villeveje, der er klar til en forandring. Læs mere her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link