print logo

BIGs nye domicil i Nordhavn


BIG - Bjarke Ingels Group rykker til Nordhavn i et nybygget domicil på spidsen af Sundkaj. Vi tager på byggepladsbesøg og ser byggeriet, der med sin komplekse konstruktion skubber til grænserne for, hvad betonbyggeri kan.

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Hvis du vil på venteliste, så skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dk

​Deltagerliste (opdateret 20.04.2023)

Luk fuld beskrivelse

BIGs nye domicil bliver 27 meter højt fordelt på syv etager opført primært i beton og glas.

Bygningen opføres i en bærende betonkonstruktion af in situ-støbte megabjælker, der bliver stablet skiftevis over hinanden i en sandwichkonstruktion og skifter mellem lukkede felter af betonkonstruktioner og transparente felter af glas.

De syv overlappende etager skaber en kaskade af sammenhængende planer og bæres af 20 meter lange pladsstøbte facadebjælker, der hver vejer 100 tons. Indvendigt bæres alle dæk af én, centralt placeret, naturstenssøjle.

Når byggeriet står færdigt, vil en sammenhængende 140 m lang spiral af grønne terrasser sno sig langs facaden hele vejen rundt om bygningen. Alle etager har adgang til terrasserne, og på toppen af bygningen kommer en taghave med udsigt over København.

Byggeriet bliver det foreløbigt største i Danmark, som bliver støbt med FutureCEM, hvor CO2-besparende cement bruges i betonblandingen. Den forventede CO2-reduktion er på 25-30 procent i forhold til traditionel beton.

LM Byg, Unicon og BIG har i samarbejde udviklet, testet og tilpasset FutureCEM til støbning i stor skala og håber, at erfaringerne kommer til at danne en ny skole for, hvad betonbyggeri og arkitektur kan og inspirere til brug af alternative og mere bæredygtige byggematerialer.

På grund af den unikke og komplekse konstruktion har BIG og LM Byg udarbejdet et nyt koncept for bæring af hængedæk og udviklet en anden støbe- og arbejdsmetode for de store bærende megabjælker.

Det nye domicil kommer til at danne en rå og rummelig ramme for BIGs ansatte og opfylde de sociale, miljømæssige og økonomiske kriterier for DGNB Guld.

Projektet vil stå færdigt i slutningen af 2023.

Vi får en rundvisning på byggepladsen ved byggechef Lars Thonke, BIG.

Fakta

Bygherre
BIG A/S

Arkitekt
BIG A/S

Ingeniør
BIG A/S

Byggestyring
BIG A/S

Storentreprenør
LM Byg A/S (opfører råhuset)

El Team Vest (samtlige installationer)

Der er endvidere tilknyttet ca. 15 fagentreprenører

Kilde: LM Byg og BIG

Bemærk, at det er et byggepladsbesøg, og at du selv skal medbringe sikkerhedsudstyr (sko, hjelm og vest) for at deltage.

Da der er begrænset plads på arrangementet, kan der kun deltage én person pr. medlemsvirksomhed. 

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Hvis du er medlem og vil på venteliste, så skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dkProgram

  • 14:00 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 14:10 Introduktion og rundvisning på byggepladsen v/ byggechef Lars Thonke, BIG
  • 15:30 Forfriskning & netværk
  • 16:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

21/04 2023 14:00 - 16:00

Adresse

Sundkaj 165
2150 Nordhavn

Deltagerantal

25

Mødested

BIG HQ Byggepladskontor (se sidste billede i toppen)

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973

Praktisk information

Dato og tid

21/04 2023 14:00 - 16:00

Adresse

Sundkaj 165
2150 Nordhavn

Deltagerantal

25

Mødested

BIG HQ Byggepladskontor (se sidste billede i toppen)

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja Beck, tlf. 20841973

footer image byens netværk